Klokken 1507 torsdag fikk politiet melding om at det hadde skjedd en arbeidsulykke i Alversund.

Alle nødetatene rykket ut til fallulykken.

Nordhordland brann og redning var på stedet klokken 1512 for å bistå helse.

Varsler pårørende

Mannen ble fraktet til Haukeland med ambulanse, som fikk politieskorte fra Nordhordland for å komme seg raskest mulig til sykehuset.

– Mannen ble erklært død på akuttmottaket klokken 1638, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord til BA.

Politiet arbeider nå med varsling av pårørende. Ytterligere informasjon om ulykken blir ikke gitt fra politiet før de pårørende er varslet.

Politiet har gjort åstedsundersøkelser og avhørt personer på stedet.

– Krimteknisk og Arbeidstilsynet er koblet inn og vil undersøke åstedet. Sannsynligvis skjer det i morgen (fredag, journ. anm.). Området ulykken skjedde vil bli sperret av, sier Rebnord til BA.

Skal avhøre arbeidsgiver

Lensmann Kjell Idar Vangberg sier til BA torsdag kveld at de fortsatt ikke er ferdig med å varsle alle pårørende.

– Vi har nå avhørt dem som var i nærheten da ulykken skjedde. Alt tyder på at det er noen som har sett det som skjedde, og vi har fått en god forklaring fra vitner. Vi har en god oversikt over hva som har skjedd, uten at vi vil gå nærmere inn på det nå, sier Vangberg til BA.

Arbeidstilsynet er varslet, og de vil sammen med krimteknisk og en etterforsker fra Nordhordland undersøke åstedet fredag.

– Vi har sikret stedet og sperret det av. Vi har tatt en del bilder, og gjort en midlertidig undersøkelse. Videre undersøkelser vil forhåpentligvis avdekke mer av det som har skjedd, sier Vangberg.

Arbeidsgiver og andre involverte er orientert, og de vil bli avhørt fredag.