Like før klokken 0330 natt til søndag rykket politiet ut etter melding om at flere personer hadde vært utsatt for vold på en privatfest sør i Øygarden kommune.

– Flere personer skal ha blitt slått ned, og tre mistenkte hadde forlatt stedet da vi kom frem. De tre skal ha kommet til en fest de ikke var invitert til, så ble det noe klammeri som endte i en voldshendelse, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund.

To menn i 40-årene skal ha blitt slått ned, og begge ble fraktet til legevakten for behandling. Den ene hadde vært bevisstløs, mens den andre måtte sy noen sting.

– Vi fikk gode beskrivelser av de mistenkte, som ble pågrepet klokke 0445 på en annen privatadresse ikke så langt unna. De sitter nå i arresten og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Hellesund.

De tre mistenkte er alle menn i 20-årene

Politiet hadde en travlere natt til søndag enn den foregående natten. Drøyt 30 meldinger om forstyrrelse av natteroen i Stor-Bergen, flere slagsmål og ordensforstyrrelser var fasit søndag morgen.

Også i Os sentrum skjedde det en alvorlig voldshendelse. Klokken 2350 ble politiet tilkalt til et slagsmål. Det skal ha vært aggressiv stemning på stedet, og motstridende forklaringer om hva som hadde skjedd. En mann i begynnelsen av 30-årene ble sendt til Haukeland etter å ha blitt slått i hodet.

Det er to mistenkte i saken, de er to menn i 20- og 30-årene.

Et utvalg fra nattens politilogg viser noe av det politiet har gjort på i natt:

  • Klokken 2221, Sentrum: En mann ringte ned politiet fordi han ble nektet inn på et utested. Han vil anmeldte både vektere og utestedet, men må finne seg i å bli beordret hjem.
  • Klokken 2323, Zachen: En mann i 20-årene ble lagt i håndjern av vekterne på stedet etter å ha skapt bråk. Han ble bortvist fra sentrum av politiet.
  • Klokken 2350, Festplassen: Via AMK ble politiet tilkalt av AMK etter at en overstadig beruset mann flere ganger hadde havnet i vannet. Han skal ha utagert mot politiet, og ble til slutt tatt vare på av helsevesenet.
  • Klokken 0021, Mårdalen: Brannvesen og politi rykket ut til melding om en tørrkoking på en privat adresse. Der var det ingen hjemme, så politiet måtte ta seg inn og få skrudd av platen. De oppretter en sak på forholdet.
  • Klokken 0042, Bryggen: Mange løp fra stedet da politiet dukket opp etter melding om et slagsmål. En mann i begynnelsen av 20-årene ble bortvist fra sentrum etter hendelsen.
  • Klokken 0043, Fotballpuben: En mann i slutten av 20-årene slo til en vekter. Han ble bortvist fra sentrum, og kan vente seg en anmeldelse for forholdet.
  • Klokken 0112, Fotballpuben: To menn skal ha knuffet, og én av dem ble bortvist fra stedet. Det fant han seg ikke i, og valgte å komme tilbake. Det blir han anmeldt for.
  • Klokken 0143 Vågsallmenningen: Politiet rykket ut til meldinger om et slagsmål. Det var en uoversiktlig situasjon og mye folk på stedet. To menn i starten av 20-årene ble bortvist. Ingen skal ha blitt skadet i tumultene.
  • Klokken 0241, Skostredet: En kvinne i slutten av 30-årene ble lagt i håndjern av en vekter etter å ha oppført seg dårlig. Hun skal ha slått og klort en vekter i tillegg til at hun forsøkte å klore andre i ansiktet. Hun vil bli anmeldt for dette.
  • Klokken 0305, Åsane terminal: Politiet rykket ut etter nok en melding om et slagsmål. Der ble de møtt av en uoversiktlig situasjon og en mann som kastet rundt seg med handlevogner. Ingen ble skadet, men alle ble bortvist.

– I tillegg har vi fått en rekke meldinger om forstyrrelse av natteroen. Det har vært mange meldinger fra sentrum, og rundt midnatt lå det en mann og sov i regnet midt i Harald Hårfagres gate. Han ble sendt hjem, sier Hellesund.

Han sier politiet merker at studentene er tilbake i byen.

– Vi har vært innom en del fester i studentkollektiv ja. De har løst seg opp etter pålegg fra politiet. Det ble en litt mer styrete natt enn fredag, sier Hellesund.