Elendig år for Maren Mjelde & Co

Maren Mjelde og landslagsdamene har et svakt 2017 bak seg. I årets siste kamp ble det også tap.

Maren Mjelde og landslagsdamene har et svakt 2017 bak seg. I årets siste kamp ble det også tap. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kaptein Maren Mjelde og de norske fotballdamene avsluttet et tungt år med å miste 2-0-ledelse ved pause og tape 2-3 for Canada i Spania.

DEL

Det norske laget imponerte periodevis i første omgang i Marbella. Men de raknet ved pause, ga bort to tabbemål og måtte tåle sitt aller første tap for Canada – etter åtte seirer og tre uavgjorte i elleve tidligere møter.

Norge innledet kampen klart best og skapte både sjanser og en rekke hjørnespark. På den femte norske corneren steg midtstopper Ina Gausdal i været ved lengste stolpe og stanget Norge i ledelse.

Grove forsvarsfeil

Caroline Graham Hansen straffet Canada med en ballerobring høyt i banen etterfulgt av et utagbart skudd forbi Stephanie Labbe.

Ved pause var Norge på god vei til en seier som ville gitt Martin Sjögren like mange seirer som tap i et vanskelig første år som norsk landslagssjef.

Så skjedde en forvandling i pausen i Marbella. Canada tok fullstendig over. To grove norske forsvarsfeil ble utnyttet til å utligne, og før det var spilt 20 minutter av omgangen var Canada i ledelsen.

Norge reiste seg etter et beksvart kvarter, men greide ikke å skape store sjanser.

Naalsund fikk debuten

Tapet gjør at Sjögren avslutter året med seks seirer, to uavgjorte og åtte tap. EM-sluttspillet ble en fiasko med tre strake tap og null mål. Norge er også på etterskudd i VM-kvaliken etter tap mot Nederland i oktober.

Kristine Minde og Maren Mjelde spilte hele kampen, mens Arna-Bjørnars Lisa Naalsund (22) fikk debuten etter 77 minutter.

Artikkeltags