Gå til sidens hovedinnhold

Marie Liljegren gjør comeback i eliteserien som 32-åring

Det finnes nok av ungjenter i de lokale toppserielagene som kjenner på sommerfugler i magen før onsdagens seriestart. Pluss en Tertnes-veteran!

For etter å ha lagt opp grunnet kneskade ved sesongslutt i 2015, er Marie Liljegren (32) nå klar for comeback for Tertnes.

– Det er utrolig gøy å kjenne det krible i magen og skuddarmen igjen, sier hun til BA.

Liljegren var en sentral spiller for Tertnes, men 26 år gammel valgte hun å gi opp grunnet jumpers knee-plager som ikke ga seg.

Ikke bare ungjenter

– Det er ikke gøy lenger når ikke kroppen henger med. Men etter et par år helt uten håndball, har knærne vært bra de siste sesongene, sier Liljegren, som da har spilt i 2.- og 3. divisjon i moderklubben Fyllingen.

Laget fra Dalen samarbeider med Tertnes, og har sendt flere av Liljegrens unge lagvenninner opp i eliteserien de siste årene. Og i sommer var Tertnes-trener Tore Johannessen på tråden for å sjekke om hans gamle elev kunne tenke seg comeback på toppnivå. De var tappet for linjespillere, hun sa ja!

Tre stykker på linjen

– Det er en del ting som sitter som før, mens jeg vil bruke mer tid på noe av det andre. Men det kommer seg uke for uke, forteller 32-åringen, som sluttet seg til troppen i sommer.

Les også

Når millionene ikke finnes, står bare kjærligheten igjen

– Jeg har en ettåring og en fireåring på hjemmebane nå, så det er nok å gjøre. Men herlighet så gøy det er å være tilbake, sprudler hun før onsdagens seriestart hjemme mot Romerike (tidligere Rælingen).

– Vi regner med en tøff kamp, men går for seier, sier Liljegren, som skal dele spilletid med Emma Holtet (21) og Marthe Hatløy Walde (20) på streken for Tertnes denne sesongen.

Nye keepere i Fana

I Fana er optimismen stor, selv om laget i løpet av et år har mistet sine to meget gode keepere.

I fjor sommer reiste Synne Lien til dansk håndball, mens Sofie Ege Grønlund gikk til hardtsatsende Storhamar ved sesongslutt i vår. Inn har Ina Drønen (25) kommet fra Åsane. Førstekeeper blir Olivia Lykke Nygaard (20), som ble hentet fra Aker i sommer.

Les også

Slik forklarer de hvorfor de måtte ut av Fyllingen

– Olivia er en jeg har fulgt lenge, blant annet har jeg sett henne på aldersbestemte landslag. Hun har sett helt strålende ut på trening, sier Fana-trener Erlend Lyssand.

– Man skulle tro vi var svekket på keeperplass etter å ha mistet både Synne og Sofie, men det ser faktisk ikke slik ut, sier Lyssand før serieåpningen borte mot nyopprykkede Follo onsdag kveld.

– Det har ikke vært så lett å finne info og relevante opptak av motstandere i disse korona-tider, så det må være det eneste jeg er litt usikker på før vi går igang, sier Fana-treneren til BA.

Kommentarer til denne saken