Det kom frem under søndagens nominasjonsmøte i Vestland Arbeiderparti.

Marte Mjøs Persen er leder i fylkeslaget og ordføreren i Bergen, men sikter seg nå inn mot rikspolitikken etter stortingsvalget neste høst.

– Jeg er stolt over den tilliten jeg er blitt vist av Vestland Arbeiderparti. Nå starter jobben for å få en ny regjering, sier hun i en pressemelding.

Nestemann på listen er tidligere ordfører på Bømlo, Odd Harald Hovland. Han følges av stortingsrepresentant Eigil Knutsen fra Bergen, vossingen Linda Merkesdal som er på fylkestinget, og Lubna Jaffery som for tiden er byråd for arbeid, sosial og bolig i Bergen kommune.

Inneværende periode har Hordaland valgkrets fire representanter på Stortinget. De ble valgt inn i denne rekkefølgen: Magne Rommetveit (Stord), Jette Christensen (Bergen), Eigil Knutsen (Bergen) og Ruth Grung (Bergen).

Verken Rommetveit eller Christensen tar gjenvalg. I september trakk Ruth Grung seg fra nominasjonsprosessen etter å ha blitt satt på fjerdeplassen, og inn på den plassen kom Lubna Jaffery.

Nå gjenstår det å se hvor mange plasser Ap og hordalandsbenken får på Stortinget etter neste valg.

– Vi skal ha fire på Stortinget, noe annet er uakseptabelt. Vi må ha ha klare og tydelige mål, og da må vi ha fire fra Hordaland valgkrets, helst flere, sa Jaffery til BA i september.