Brann-maskineriet har for alvor kommet i gang og for tiden maler vi motstanden i senk. Både nå mot Fredrikstad og spesielt mot KFUM for snart to uker siden, strevet vi lenge med å ta ledelsen, men til slutt klarte ikke motstanderne våre å stå imot presset. De henger ikke med oss i nitti minutter.

Nå har vi dessuten begynt å mestre vår egen hjemmebane og for første gang siden 2018 klarte vi endelig å vinne to Stadion-oppgjør på rad i serien. Hele 49 kamper brukte vi på å få det til!

Vi står nå også med tre strake serieseire - noe vi ikke hadde klart på tre år, og scorer mål i bøtter og spann. Ja faktisk har ikke Brann scoret så mange mål - uansett divisjon - på de syv første kampene noen sesong siden vi var på nivå to i 1967. Men ja, jeg vet selvsagt at dette også er nivå to og at vi tross alt de fleste sesongene siden det har spilt på et høyere nivå.

Bakover har vi også blitt mer til å stole på. Etter å ha sluppet inn mål i omtrent hver seriekamp det siste året, klarte vi nå for første gang siden mai i fjor å holde nullen i to seriekamper på rad. Og på Stadion var det første gang med to seriekamper etter hverandre uten mål i trynet siden høsten 2019! Men det måtte altså OBOS-liga til...

Brann er på klar fremmarsj. Noe er på gang. Vi spiller bra, dominerer kampene, scorer mål, ser ut til å ha funnet formen, og akkurat nå virker vi som en klar opprykksfavoritt. Men det er lenge igjen, formkurver kan endre seg på drøyt fem måneder - og vi kan ikke helt avfeie lagene som ligger bak oss. Start og Stabæk - og sikkert noen til - kan fortsatt stikke kjepper i hjulene for vår plan om å rykke direkte opp. Og verken nummer én, tre eller fem på tabellen har vi møtt ennå. Så det er for tidlig å sprette sjampisen, selv om jeg merker at mange "eksperter" nå er bombesikre på at Brann rykker opp. Det er 23 runder igjen og mye kan skje.

Vi har 17 poeng etter syv kamper. Sammenligner vi med tidligere lagene som rykket direkte opp i de foregående sesongene, ser vi at fjorårets soleklare OBOS-vinner, Ham-Kam, hadde det samme etter syv runder i fjor. Aalesund, som også rykket direkte opp, hadde kun ti poeng.

I forfjor rykket Tromsø opp og hadde full pott (21 poeng) etter syv kamper. Det andre direkte opprykkslaget, Lillestrøm, hadde bare åtte. I 2019 stod opprykkslagene AaFK og Sandefjord med henholdsvis nitten og femten poeng etter syv kamper. I 2018 hadde Viking og Mjøndalen, som begge rykket rett opp, seksten og ti poeng på denne tiden.

Slik sett er vi absolutt i rute. Det er vi jo også med tabellposisjonen vår. Men samtidig er det en bitteliten grunn til å roe ned ved å se på nettopp 2018-tabellen: Aalesund hadde faktisk tatt hele 19 av 21 mulige poeng etter syv kamper den sesongen - altså to flere enn det Brann har nå, men klarte likevel å bli værende i divisjonen.

Det er mulig vi har et bedre lag og en sterkere stall enn sunnmøringene hadde for fire år siden. Men samtidig skal vi ikke underslå at det fortsatt er mer gjevt for alle småklubbene i 1.divisjon å møte den tradisjonsrike storklubben Brann - og at vi må være forberedt på at vi møter enda mer tent motstand enn noen av våre opprykksrivaler gjør, eller hva AaFK gjorde i 2018.

Likevel; vi skal selvsagt glede oss over at Brann per nå ser ut som et lag som vil rykke opp til Eliteserien 2023. Til nå har vi gått seirende ut av alle bortekampene, og vi ser etter hvert ut til å ha knekt hjemmekoden også.

De store nøkkeloppgjørene ser for øyeblikket ut til å kunne bli kampene mot Start 7. juli i Kristiansand og 4. august i Bergen. Men også kampene mot Mjøndalen hjemme 30. mai og borte i fjerde siste runde 9. oktober, samt oppgjørene mot Stabæk 10. juli på Stadion og 7. august i Bærum, kan bli meget avgjørende. Det kan dermed se ut til at vi må treffe spesielt godt med formen i uke 27 og 31 der vi får to slike nøkkeloppgjør i hver av ukene.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Brann stilte med uforandret startellever fra mandagens 3-0-seier over Ulf, men samtidig uten alle som startet mot Voss i onsdagens cupkamp.

Allerede etter 35 sekunder kom vi til vår første sjanse da Niklas Jensen Wassberg avsluttet fra siden av femmeteren, men ballen traff Mads Nielsen og gikk noen meter utenfor til corner. Tre minutter senere forsøkte bortelagets Adnan Hadzic seg med et 25 meters-skudd, men det gikk halvmeteren over. Dessuten var også Fredrikstads Ludvig Begby nære på å få dyttet ballen forbi Mathias Dyngeland noen minutter etter, men sistnevnte kom seirende ut av den duellen.

Etter elleve minutter fikk Aune Heggebø en mulighet, men skuddet hans fra tolv-tretten meters ganske skrått hold endret retning og keeper fikk slått til corner. Litt senere headet Mathias Rasmussen rett over fra åtte meter. Og så hadde Niklas Castro et frispark fra atten meter som gikk like over.

Brann-presset dabbet litt av rundt midten av omgangen, og etter 25 minutter var det bortelaget som fikk en solid sjanse da Thomas Drage lurte seg inn bak Svenn Crone på et innlegg og avsluttet fra seks-syv meters skrått hold. Heldigvis traff han ikke skikkelig og det ble ikke spesielt for vanskelig for Dyngeland.

Rundt halvtimen var gått da Fredrikstad hadde tatt litt over og blant annet skjøt Nicolay Solberg like utenfor fra ni meter. Ellers hadde laget fra Plankebyen noen langskudd fra nærmest håpløst hold.

Fire og et halvt minutt før pause fikk vi straffe. Wassberg gikk i bakken da han ble taklet av både Ayoub Aleesami og Jakob Lindström. Det var ikke en soleklar situasjon, så vi var kanskje litt heldige der. Sivert Heltne Nilsen ekspederte ellevemetersparket i mål. 1-0 til oss. Noe som også ble pauseresultatet.

Andre omgang var kun to minutter gammel da Crone opphevet offsiden og Begby tok et innlegg fra høyre og skjøt på direkten fra ni meter da han lurte seg inn bak Ruben Kristiansen. Skuddet gikk heldigvis over, men det var en stor mulighet for østfoldingene. Deretter forsøkte Castro seg uten hell med noen langskudd.

En ny skikkelig sjanse fikk vi ikke før i det 67. minutt, men da fikk vi både et pent angrep med flotte kombinasjoner, finter og scoring: Et lengre Brann-angrep endte nemlig med at Sivert danset ballen videre fra sekstenmeteren, via Wassberg og ut til Rasmussen som fra tolv-tretten meter satte ballen velplassert i motsatt hjørne. 2-0! Nå skulle vel dette kunne gå bra?

(Fortsetter under bildet)

Fire minutter senere hadde David Wolfe et godt skudd fra noe spiss vinkel, men keeper slo ballen til corner.

Med fjorten minutter igjen skulle vi få avgjørelsen: Castro fikk ballen fra Wassberg ute på venstresiden, avanserte inn i feltet, lurte av innbytter Håvard Åsheim og skjøt ballen i det lengste hjørnet fra fjorten meters hold. 3-0! Og da var det ikke lenger noen tvil om at de tre poengene ville bli igjen i Bergen.

Syv minutter før slutt hadde Rasmussen et langskudd fra skrått hold utenfor feltet, men som gikk halvannen meter utenfor lengste stolpe. Like etter hadde FFK en sjanse da vi mistet ballen på midten og innbytter Riki Alba kom nærmest alene igjennom, men avslutningen gikk heldigvis rett i Dyngeland som kom ham i møte.

Vårt første bytte kom ikke før fire minutter gjenstod. Men da gjorde vi likegodt et trippelbytte: Da kom nemlig Bård Finne, Felix Horn Myhre og Ole Didrik Blomberg inn for henholdsvis Wassberg, Wolfe og Castro, som artig nok kanskje var nettopp de som gledet mest denne kvelden. Og med et halvt minutt igjen kom også det fjerde byttet da Kasper Skaanes kom inn for en god Mathias Rasmussen.

På overtid fikk både Skaanes og Finne sine muligheter, men førstnevnte fikk skuddet blokkert og sistnevnte skjøt i nettveggen fra spiss vinkel. Kampen endte, som forrige seriekamp, med en fortjent 3-0 til Brann og andreplass etter denne runden er sikret uansett hva som skjer i de andre kampene denne forlengede kamphelgen.

Vi er i rute!

(Fortsetter under bildet)

-

Publikum:

8243 betalende var selvsagt skuffende etter at vi hadde bikket femsifret i alle de tre første hjemmekampene og laget også burde overbevist de over 16600 fremmøtte sist. Og av de 8243 med billett, var det sikkert 2000-2500 som ikke dukket opp, for det var meget glissent på Stadion. Også på ståfeltet på Store Stå.

Men det viser seg år etter år at hjemmekampene før og etter 16. mai pleier å være av årets dårligst besøkte, med mindre vi møter Rosenborg eller det er flere uker mellom kampene. Og denne gang var det kun fem dager fra 16. mai til neste hjemmekamp.

Så hva har så 16. mai med dette å gjøre? Hvorfor gir en publikumsfest et dårlig oppmøte i kampene før og etter?

Min teori er at veldig mange av dem som går på Stadion av og til - la oss si inntil halvparten eller en tredel av kampene, gjerne ikke går på to hjemmekamper på rad. Spesielt ikke hvis det er få dager mellom dem, som nå. Og siden de fleste som går på Stadion av og til, antagelig skal på Stadion 16. mai, så blir kampen før og/eller etter valgt bort.

Så skal det også sies at lørdag klokken 2000 ikke er noe godt tidspunkt for kamp, og at det sikkert kom brått på for en del at det var en ny hjemmekamp på programmet allerede fem dager etter forrige. De som ikke til enhver tid har full kontroll på terminlisten, antok nok at Brann skulle spille borte denne helgen. Dermed ble oppmøtet som det ble.

Vi skal heller ikke bli helt historieløse. Da vi var nede på nivå to i 2015 hadde vi seks hjemmekamper med færre betalende enn dette. Da Viking var nede i 2018 hadde de tolv hjemmekamper med færre. Ja selv i bronsesesongen vår i 2018, hadde vi en dårligere besøkt kamp enn denne mot Fredrikstad. Så tilskuertallet er ingen skandale, selv om vi selvsagt hadde håpet på flere.

Stemningen på Store Stå var bra , men det var vel likevel ikke helt på nivå med de tre første hjemmekampene - og da spesielt i forhold til 16. mai. Det var som sagt også mer glissent der nå.

Og så MÅ vi variere sangene litt mer! Sangen om at vi skal ta Ranheim og rykke opp-opp-opp, er fengende, men vi kan ikke synge den hele tiden! Mot slutten av kampen ble det altfor mye av den. Man risikerer at folk blir lei hele sangen og at det ødelegger koket rundt den på sikt. Det er en del supportersanger opp gjennom årene som har satt som et skudd i en periode, for så å bli en dvask skygge av seg selv etter hvert. Antagelig fordi catchy sanger absolutt skal startes ørten ganger per kamp, og folk dermed går lei ganske fort.

En ny og artig sang har dessuten dukket opp i det siste på "Give it up"-melodien, i brannsupporter-kretser best kjent som "Vi har Calle Torp": "Biggen hadde rett, hadde rett, OBOS blir for lett!". Den spiller selvsagt på Birger Grevstads famøse uttalelse om at vi kom til å vinne OBOS-ligaen lett hvis Jerv var representative for nivået.

--

Rim og regler:

Vi vant på 16. mai

men ja, vi sliter med å klare

å vinne to på rad på Stadda,

det har blitt en mare!

Ja året tjue-atten,

det var da det skjedde sist

måtte vi vel klare det?

tide nå, ja visst!

*

I første slet vi lenge,

men da Wassberg gikk i gresset

i feltet, det ble straffespark,

da ble jeg faktisk stresset

For straffespark og Brann

har vært en svak kombinasjon

Det er jo derfor Brann

er nedi første divisjon.

*

Men Sivert hadde full kontroll

og satte straffen rett

ledelse til pause

og i andre ble det fett!

For angrepet til neste mål

var faktisk riktig pent

Og Rasmussen var sist på det

Så 2-0, fullt fortjent!

*

Det gjenstod halve omgangen

men dette gikk jo veien

Og ett kvarter før slutt

så var det dette som var greien:

At Niklas Castro scoret pent

vi ledet nå med tre

Og det ble resultatet,

altså tre-null, endte det!

*

Vi holder oss på andreplass,

og er vi i støtet

Med tre på rad i seire,

går vi inn i neste møte

mot Kongsvinger i skogen

der ved Sverige en plass

Der skal vi også vinne,

det er bare å gi gass!

*

-

Kuriosa:

* Dette var vår tredje serieseier på rad og vår niende strake seriekamp uten tap (6-3-0). Siste poengtap var 23. april da vi spilte 1-1 mot Sogndal på Stadion. Siste serietap var 28. november da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion. Forrige gang vi vant tre seriekamper på rad var i eliteserien i mai 2019. Forrige gang vi fikk minst ni strake seriekamper uten tap var den siste i 2017 og de 14 første i 2018 - altså 15 på rad (10-5-0). I obligatoriske kamper har vi fire strake seire og åtte strake uten tap (6-2-0). Siste uavgjort i tellende kamp var 23. april da vi spilte 1-1 mot Sogndal på Stadion - og siste tap i tellende kamp var 12. mars da vi tapte 0-1 borte for KFUM i cupen. Forrige gang vi vant fire strake obligatoriske kamper var i mai 2019.

* På Stadion var dette vår andre strake seier og femte strake uten tap (3-2-0). Siste poengtap hjemme kom da vi spilte 1-1 mot Sogndal 23. april. Siste serietap hjemme kom 28. november da vi tapte 0-1 for Molde. Forrige gang vi vant to seriekamper på rad på Stadion var i eliteserien i november 2018 da vi slo Strømsgodset 3-1 og Odd 1-0. Etter det spilte vi 49 seriekamper på Stadion før vi klarte det igjen i kamp 48 og 49. Forrige gang vi fikk fem strake hjemmekamper i serien uten tap var i de to siste i 2018 og tre første i 2019 (3-2-0).

* Brann har scoret i ni strake seriekamper. Forrige gang vi ikke scoret i seriekamp var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i minst ni strake seriekamper var fra juni til oktober i fjor da vi scoret i 13 strake. I obligatoriske kamper har vi scoret i åtte strake. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM borte i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange strake obligatoriske kamper var fra juni til oktober i fjor da vi scoret i 16.

* Brann har nå scoret 11 mål på tre seriekamper. Forrige gang vi scoret så mange mål på tre seriekamper var i mai 2017 da vi scoret 12: 4-1 over Molde hjemme, 5-0 over Sandefjord hjemme og 3-2 over Sogndal borte. I obligatoriske kamper har vi nå scoret 18 mål på fire kamper. Forrige gang vi scoret så mange mål over fire obligatoriske kamper var da vi scoret totalt 24 mål mot Hovding (14), Viking (2), Odd (2) og Øystese (6) i 2013.

* Branns samlede seiersmargin over de tre siste seriekampene er +10. Forrige gang vi fikk tre seriekamper med så stor samlet seiersmargin var i september 2007 da vi vant med totalt tolv mål mot Fredrikstad borte (4-0), Odd hjemme (4-0) og Lillestrøm borte (5-1). Da vi var på nivå to i 2015 klarte vi aldri å få en samlet seiersmargin over tre kamper som var større enn åtte (3-0, 3-2, 5-1).

* I obligatoriske kamper er vår samlede seiersmargin over de fire siste kampene på +17. Så stor samlet seiersmargin over fire obligatoriske kamper har vi ikke hatt siden 2013 da vi slo Hovding 14-0, Viking 2-0, Odd 2-0 og Øystese 6-1. Altså 23 plussmål totalt.

* Dette var vår femte strake hjemmekamp i serien med scoring. Sist vi ikke scoret hjemme var 28. november da vi tapte 0-1 for Molde. Forrige gang vi scoret i så mange hjemmekamper på rad i serien var fra mai til oktober i fjor da vi scoret i ti strake.

* Brann har scoret seks mål på to hjemmekamper i serien. Forrige gang vi klarte det var i august 2018 da vi først slo Start 4-1 og deretter S08 2-0. Forrige gang vi scoret minimum tre mål i to strake hjemmekamper i serien var i april og mai samme år da vi slo både Stabæk og Tromsø 3-0.

* Brann har nå to strake seriekamper uten baklengs. Sist vi slapp inn mål i serien var da vi slo KFUM 5-1 borte 9. mai. Forrige gang Brann holdt nullen i minst to strake seriekamper var i mai i fjor da vi slo Godset 3-0 hjemme før vi spilte 0-0 mot S08 borte. Forrige gang vi holdt nullen i to strake serieseire var i april og mai 2018 da vi gjorde det i fem. I obligatoriske kamper har vi nå tre strake uten baklengs. Forrige gang Brann holdt nullen i tre strake obligatoriske kamper var i september og oktober 2019 da vi spilte 0-0 i tre strake kamper. Forrige gang vi vant tre strake obligatoriske kamper uten å slippe inn mål var i april og mai 2018 da vi gjorde det i syv.

* Dette var vår andre strake hjemmekamp uten baklengs. Sist vi slapp inn mål på Stadion var da vi spilte 1-1 mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi holdt nullen i to strake seriekamper på Stadion var i september og oktober 2019 da vi spilte 0-0 i to kamper. Forrige gang vi vant to hjemmekamper på rad i serien uten å slippe inn mål var i august og september 2018 da vi slo S08 2-0 før vi slo Ranheim 1-0.

* Vi har nå 17 poeng. Så mange poeng har vi ikke hatt etter syv kamper siden eliteseriesesongen 2018 da vi hadde 19. I fjor hadde vi tre poeng. På nivå 2 har vi ikke hatt så mange poeng (omregnet til tre poeng for seier) etter syv kamper siden 1986 da vi også hadde 17. Den gang rykket vi opp. I 2015 hadde vi bare tolv poeng etter syv kamper (3-3-1).

* Vi har scoret 20 mål. Så mange mål har vi ikke hatt etter syv kamper - uansett divisjon - siden 1967 da vi på andre nivå hadde 27. I fjor hadde vi scoret syv. Forrige gang vi var i 1.divisjon (2015) hadde vi scoret 10.

* Vi har sluppet inn 5 mål. Så få baklengs etter syv kamper har vi ikke hatt siden eliteseriesesongen 2018 da vi hadde to. I fjor hadde vi 17. På nivå to hadde vi flere baklengs etter syv kamper i opprykksesongene 2015 (7 baklengs), 1984 (10 baklengs), 1982 (6 baklengs), 1967 (6 baklengs), 1960/61 (6 baklengs) og 1949/50 (10 baklengs). I 1986 (1 baklengs) og 1980 (2 baklengs) hadde vi færre på nivå 2.

* Vi har femten plussmål. Så god målforskjell etter syv runder - uansett divisjon - har vi ikke hatt siden vi hadde 21 plussmål på nivå to i 1967. I opprykksesongene 2015 (+3), 1986 (+10), 1984 (+7), 1982 (+8), 1980 (+11) og 1956/57 (+10) hadde vi dårligere målforskjell etter syv kamper.

Innbyrdes mot Fredrikstad i serien:

Den nøytrale kampen det vises til, var på den tiden den øverste divisjonen var inndelt i to avdelinger med en avgjørende finale. Vår kamp mot dem i en slik finale var i 51/52-sesongen.

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

26

13

6

7

56

39

Fredrikstad

25

6

7

12

36

54

Nøytral

1

0

0

1

1

3

Totalt

52

19

13

20

93

96

* Brann har fem strake seriekamper mot FFK uten tap (4-1-0). Siste serietap mot dem kom 18. juli 2011 da vi tapte 2-4 borte. Etter uavgjort 1-1 mot FFK borte i 2015, har vi to serieseire mot dem.

* Brann har tre strake hjemmeseire mot FFK i serien. Sist vi ikke slo dem på Stadion var 9. april 2011 da vi tapte 0-1. Det er også det eneste hjemmetapet mot dem på de 14 oppgjørene i Bergen (10-3-1) etter 1972.

* Brann har scoret i de seks siste seriekampene mot FFK. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion 9. april 2011.

* Brann har scoret i tretten av de siste fjorten hjemmekampene mot FFK i serien. Unntaket var 0-1-tapet i 2011. Etter det har vi tre på rad med scoring.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot FFK. Forrige gang vi holdt nullen mot dem var da vi vant 2-0 på Stadion 23. mai 2012.

* Brann har holdt nullen i to av de tre siste hjemmekampene mot FFK i serien.

-

Hendelsene:

00:35 - Brann: Et innlegg fra David Wolfe blokkeres av Jakob Lindström og havner hos Niklas Jensen Wassberg på femmeterhjørnet. Han skyter fra siden av femmeteren, men ballen treffer Mads Nielsen og går noen meter utenfor nærmeste stolpe til corner.

01:04 - Brann: Niklas Castro legger inn fra venstre, men rett i fanget til FFK-keeper Håvar Jenssen.

03:43 - FFK: En Mathias Rasmussen-klarering havner hos Adnan Hadzic som skyter fra 25 meters skrått hold. Det går en halvmeter over.

06:28 - FFK: Ballen heades igjennom til Ludvig Begby som får en fot på ballen foran Mathias Dyngeland som kommer ut, men sistnevnte får stoppet den og får til slutt kontroll.

08:14 - Brann: Castro med en mellomting av skudd og innlegg fra skrått hold noen meter utenfor feltet og nesten ved sekstenmeterhjørnet, men ballen havner i fanget til Jenssen.

11:21 - Brann: Aune Heggebø får ballen midt på FFKs halvdel og drar seg utover mot høyresiden og inn i feltet. Han skyter fra 12-13 meters skrått hold, men det går via Stian Stray Molde og i en bue inn til keeper Jenssen som må slå til corner.

12:17 - Brann: Castro får tilsynelatende en stor sjanse inne i femmeteren, men ballen har allerede vært ute av spill.

13:05 - Brann: Wolfe legger inn fra venstre og Rasmussen header en halvmeter over fra åtte meter.

15:40 - Brann: Castro med et frispark fra 18 meter som går like over.

19:24 - Brann: Andreas Skovgaard slår frem og inn fra venstre mot Heggebø som header fra syv meter, men den går ikke i retning mål og lander hos Mads Nielsen.

19:43 - Brann: Rasmussen skyter fra 24 meter. Høyt over.

24:48 - FFK: Begby slår inn fra høyre mot bakerste hvor Thomas Drage lurer seg inn bak Svenn Crone og avslutter fra seks-syv meters skrått hold. Heldigvis får han ikke skikkelig treff og ballen spretter inn til Dyngeland.

26:20 - Brann: Castro med et innlegg fra venstre som akkurat er for høyt for Heggebø syv meter fra mål.

30:55 - FFK: Nicolay Solberg skyter fra over 30 meter, men ballen forandrer umiddelbart retning i Skovgaard og ballen går ut til corner 15 meter fra stolpen.

32:31 - FFK: Solberg slipper fri og kommer til avslutning fra ni meter. Ballen går bare en halvmeter utenfor.

34:07 - FFK: Noa Williams skyter fra ganske skrått hold en meter utenfor feltet og nesten ute ved sekstenmeterhjørnet. Det går flere meter over.

35:22 - Brann: Børsting kommer til innlegg, men Tage Johansen hindrer det i å gå frem til Heggebø i femmeteren.

35:51 - Brann: Sivert Heltne Nilsen kommer til heading fra tolv meter på en Castro-corner fra høyre. Headingen går to meter utenfor.

40:26 - Brann: Wassberg går i bakken syv-åtte meter fra mål når han blir taklet av både Ayoub Aleesami og Jakob Lindström. Antagelig er det førstnevntes inngripen det blåses straffe på. Virket ikke soleklar den der.

41:22 - 1-0, SCORING BRANN; SIVERT HELTNE NILSEN, STR.: Sivert sender ballen til venstre når keeper slenger seg motsatt vei.

43:26 - Brann: Et Sivert-innlegg fra venstre er akkurat for høyt for Rasmussen og Heggebø.

45:00 + 1:10: Pause. 1-0 til Brann etter 5-2 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:48 - Brann: Castro slår en corner fra høyre. Rasmussen header halvannen meter over fra 6-7 meter.

47:02 - FFK: Crone opphever offsiden når Begby sniker seg inn bak Ruben Kristiansen og tar et innlegg fra høyre på direkten fra ni meter, men en halvmeter over.

47:39 - Brann: Castro mottar en Heggebø-stuss på et Dyngeland-utspark og skyter på direkten fra 19 meter, men det blir for løst og havner i fanget på keeper.

49:27 - Brann: Castro skyter fra 24-25 meters ganske skrått hold. Det går minst to meter over.

50:46 - Brann: Rasmussen forsøker å skyte fra 18 meter, men det går ned i bakken og blokkeres.

50:56 - gult kort, Brann: Ruben Kristiansen når han legger Williams i bakken midt på egen halvdel når bortelaget får en overgangsmulighet.

51:58 - Brann: Heggebø kommer til heading fra tolv meter på en corner, men avblåses for frispark imot. Ballen spratt uansett et par meter utenfor.

56:14 - FFK: Begby med et frispark fra deres høyreside som slås mot bakerste, men det går høyt over alt og alle og ut over dødlinjen.

57:25 - FFK: Solberg kommer til en småskummel mulighet i feltet, men presses helt ned til dødlinjen av Ruben. Ballen går ut og linjedommeren mener Solberg er sist på den. Utspark til Brann.

61:04 - Brann: Rasmussen skyter fra 22 meter. Det går en halvmeter over.

62:14 - Brann: Castro slår inn mot Børsting på bakerste, men keeper Jenssen redder før den når frem.

64:20 -> bytte FFK: Oscar Jansson inn for Tage Johansen,

64:35 -> bytte FFK: Rika Alba inn for Ludvig Begby

66:29 - 2-0, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Et lengre angrep avsluttes med at Skovgaard slår ut til Børsting ute på høyrekanten. Sistnevnte danske sender ballen 45 grader ut til Rasmussen som får ballen på sekstenmeteren. Han trekker innover før han gir bakover til Sivert som danser litt rundt sekstenmeterlinjen før han såvidt via Niklas Jensen Wassberg slår ut til Rasmussen igjen. Han får ballen på 12-13 meters hold og skyter lavt inn i motsatt hjørne!

70:09 - Brann: Wassberg slår utover igjen fra nesten ved dødlinjen. Der kommer Wolfe og skyter fra ti-tolv meters noe spiss vinkel. Keeper bokser over til corner.

70:49 - Brann: Wassberg med et innlegg fra venstre som keeper Jenssen etter hvert får kontroll på.

72:39 -> bytte FFK: Håvard Åsheim inn for Thomas Drage.

72:39 -> bytte FFK: Olav Øby inn for Jakob Lindström.

76:05 - 3-0, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Wassberg får ballen midt på FFKs halvdel og sender ut til Castro på venstresiden. Norsk-chileneren avanserer inn i feltet, trekker innover mot midten, utfordrer og lurer av Åsheim, og skyter fra 14 meter. Ballen går lavt inn i det lengste hjørnet.

78:11 - Brann: Wolfe skyter fra like utenfor feltet. Jenssen får ikke store problemer med det lave skuddet.

79:47 - FFK: Øby med frispark fra 22-23 meter. Det går rett i Heggebø som står i muren.

80:17 -> bytte FFK: Love Reuterswärd inn for Noa Williams.

82:51 - Brann: Etter litt klabb og babb i feltet kommer Rasmussen til skudd fra 22 meters skrått hold. Skuddet går halvannen meter utenfor lengste stolpe.

83:36 - FFK: Vi mister ballen til Hadzic på midten. Han sender frem til Alba som lurer seg inn bak Crone og kommer nærmest alene med Dyngeland. Men Crone løper ham opp, så han er presset når han avslutter fra 15 meters skrått hold. Rett i Dyngeland som har kommet ut.

85:30 - Brann: Crone kommer inn i feltet på høyresiden og skyter fra ganske skrått hold nesten helt ute ved sekstenmeteren. Det går 14 meter utenfor lengste stolpe.

86:07 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Niklas Jenssen Wassberg.

86:31 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for David Wolfe.

86:36 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Castro.

89:33 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Mathias Rasmussen.

90:00 + 0:37 - Brann: Skaanes skyter fra 13 meter, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

90:00 + 0:54 - Brann: Skaanes får ballen på tretten meter, men det klareres før han får skutt.

90:00 + 2:10 - Brann: Blomberg sender igjennom til Finne som får snudd seg og kommet til avslutning fra et par meter utenfor siden av femmeteren. Det går i nettveggen.

90:00 + 3:02: Kampen er over. Vi vinner 3-0 etter 12-4 til oss antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann – Fredrikstad 3-0 (1-0)

1. divisjon menn. Stadion. 8243 tilskuere. Gult kort: Ruben Kristiansen, Brann. Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Mål: 1-0 Sivert Heltne Nilsen (str. 41:22), 2-0 Mathias Rasmussen (66:29), 3-0 Niklas Castro (76:05).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Wolfe (Felix Horn Myhre fra 87.) – Mathias Rasmussen (Kasper Skaanes fra 90.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Bård Finne fra 87.) – Frederik Børsting, Aune Selland Heggebø, Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 87.).

Fredrikstad (4-3-3): Håvar Jenssen – Ayoub Aleesami, Mads Nielsen, Tage Johansen (Oscar Jansson fra 65.), Stian Stray Molde – Jakob Lindström (Olav Øby fra 73.), Adnan Hadzic, Thomas Drage (Håvard Åsheim fra 73.) – Ludvig Begby (Riki Alba fra 65.), Nicolay Solberg, Noa Williams (Love Reuterswärd fra 81.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 19-7 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 8-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 12-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-2 til Brann. 2. omg.: 7-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved minutt-tallet indikerer innbytte.

R bak minutt-tallet indikerer rødt kort.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK


b

h

b

h

b

h

h


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*


54

4


Børst.

90

62

79

90

85

90

90


586

7

7

1

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86


474

7

5

4
Crone

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7

Finne

70

80

11*


62

4*

4*


231

6

3

Hegge.

85

67

90

90

90

90

90


602

7

7

2
Hjort.

5*

5*10

2


Knuds.

90

90

90

90

18
378

5

5

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7


1Moberg

5*

23*

37*

74

139

4

1

2
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*


261

6

3

Nilsen

84

90

90

90

90

90

90


624

7

7

2

1Rasmu.

90

90

90

67R


85

89


511

6

6

4


1


Skaan.
16*1*


17

2


Skovg.

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7

Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86


261

6

3

2
Wolfe

72*

81

86


239

3

2

---

Mediene:

BA

NTB Live

BT

TV2

Eurosport

brann.no