Gå til sidens hovedinnhold

Medaljefangsten fortsetter: Sølv på lagtempo!

Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen gikk det norske laget inn til sølv på lagtempo i skøyte-VM.

INZELL: Lagtempo var antatt å være Norges kanskje sterkeste øvelse under VM enkeltdistanser denne uken.

De norske herrene gikk til løpet proppfulle av selvtillit etter Lunde Pedersens fantomløp på torsdag og Håvard Lorentzens sølvvløp på 500 meter tidligere på fredag.

Som vanlig skulle Lunde Pedersen dra det tyngste lasset for det norske laget, med Håvard Bøkko og Sindre Henriksen som avlastere underveis.

Slik var løpet

Norge gikk i tredje par sammen med Nederland.

Det norske toget gikk pent og ryddig fra start, men havnet tidlig litt bak Nederland. Etter halvannen runde la Lunde Pedersen seg bak og Bøkko dro i front. Vekslingen gikk bra.

Avstanden til Nederland fortsatte å øke, og halvveis ut i løpet var den på omtrent 2 sekunder. Da dro Sindre Henriksen det norske toget.

Lunde Pedersen dro det norske laget de siste rundene. Det norske toget så lenge bra ut, men Sindre Henriksen slapp lagkameratene i siste sving. Det var ikke bra, for tiden stanses på sistemann som passerer målstreken.

Norge gikk i mål til tiden 3.40,80 - 2,37 sekunder bak Nederland.

- Det var brutalt

- Jeg følte meg bra. Vi har litt å gå på med tanke på flyt og ha alle tre i toppslag, men jeg tror vi fikk ut det vi var gode for, sier Lunde Pedersen.

- Jeg lever ennå, det var så vidt. Men dette var brutalt altså. Jeg og Håvard snakket om at det var et kritisk punkt med tre runder igjen. Vi var såpass stive begge to at det var vanskelig bare å gå på skøyter, og så begynte Sverre å gå tidene ned i tillegg, sa Henriksen til BA rett etter løpet.

- Det var en sterk tid, og Nederland gikk et kanonløp!

Japan og Russland havnet bak

Japan og Russland gikk i siste par. De lå omtrent to sekunder bak Nederland sin tid i store deler av løpet, altså omtrent likt med Norge sin tid.

Men både japaneserne og russerne tapte mer utover løpet, og klarte ikke å tukte Norge sin tid.

Dermed fortsetter Fana-løpernes medaljefangst her i Inzell. Henriksen, Lunde Pedersen og det norske laget vant sølvmedaljer!

Russland ble nummer tre.

Kommentarer til denne saken