I det avgjørende settet kom Urhaug under 1-4 og maktet aldri å nærme seg briten skikkelig før mot slutten da han utlignet til 10-10. Derfra tok Spivey to strake poeng og vant 12-10.

Ettersom det ikke spilles bronsefinale, ville Urhaug vært sikret sin tredje OL-medalje i sitt sjette Paralympics. Alle settene endte med minst mulig margin: to poeng.

Bommet på tre settballer

Etter kampen satt han igjen med en blandet følelse.

– Det er en spiller jeg skal slå. Det er for dårlig å tape denne kampen. Men han har spilt bra i turneringer og kan nok gå helt til en finale, sa Urhaug til NRK.,

Urhaug tok det første settet med 11-9, og han var på god vei mot en ny settseier i det andre da han var opp i tre settballer på stillingen 10-7. Da fikk briten opp dampen og snudde til 13-11-seier. Urhaug mistet momentum og pustet tungt i avslutningen av settet.

Det var der avgjørelsen falt, mente Urhaug.

– Det skal ikke skje. Da har jeg overtaket og styringen. Jeg har initiativet i kampen.

– Frister ikke veldig

Briten stakk av med tredjesettet etter 11-9. Urhaug avgjorde et svært jevnt fjerde sett med 12-10 til sin fordel før Spivey avgjorde til 12-10 i det femte og avgjørende.

Om det blir et syvende Paralympics på 41-åringen, i Paris i 2024, er foreløpig ikke sikkert.

– Det er ikke godt å si. Det får vi se. Akkurat nå frister det ikke så veldig, erkjente han.

Tommy Urhaug tok gull i OL i London i 2012. I Beijing-OL i 2008 ble det bronse. I OL i Rio i 2016 ble det 4.-plass på Urhaug, som også har tatt med seg seks kongepokaler i sin innholdsrike karriere.