Disse redaksjonene bekrefter tilfeller av sextrakassering

Trond Roger Nydal har jobbet som sjefredaktør i Avisa Nordhordland de siste to årene. – Vi har ikke hatt noen tilfeller av seksuell trakassering. Hva som har skjedd før min tid har jeg ikke oversikt over, sier han.   FOTO: eirik Hagesæter

Trond Roger Nydal har jobbet som sjefredaktør i Avisa Nordhordland de siste to årene. – Vi har ikke hatt noen tilfeller av seksuell trakassering. Hva som har skjedd før min tid har jeg ikke oversikt over, sier han. FOTO: eirik Hagesæter

Artikkelen er over 2 år gammel

Kun BT og TV2 bekrefter trakasseringssaker i egne redaksjoner.

DEL

I kjølvannet av trakasseringssakene i TV2 har BA tatt en ringerunde rundt til alle lokalaviser i fylket.

Av 21 redaksjoner i Hordaland, samt TV 2, NRK og Bergens Tidende, er det bare BT og TV 2 som bekrefter at de har hatt saker med seksuell trakassering av ansatte.

I TV 2 har flere mistet jobben, i BT har noen ansatte fått advarsler.

– Vi har ikke hatt noen slike saker i våre aviser. De siste ukers oppslag har nok åpnet øynene våre i forhold til omfanget. Det har fått oss til å være bevisst på at vi i fremtiden må være enda tydeligere på at folk må melde fra dersom de opplever denne typen uønsket oppmerksomhet, sier daglig leder i Lokalavisen AS, Terje Olsen.

Han leder de fire lokalavisene Askøyværingen, Bygdanytt, Strilen og Vestnytt.

– Som familier

Reidar Hystad har jobbet i avisen Sunnhordland i over 30 år. Siden 2006 har han vært daglig leder for både avisen Sunnhordland, Os og Fusaposten og Bømlo-nytt.

– Meg bekjent har vi ingen slike saker i noen av våre aviser. Hvis noe slikt hadde skjedd tror jeg vi hadde fanget det opp raskt, sier han.

Hystad tror risikoen for seksuell trakassering er mindre i lokalavisene enn i større mediehus.

– Vi er få ansatte, og det er veldig små avstander i makthierarkiet i mange lokalaviser. Man lever tett inn på sine kollegaer her. Det ville være helt uholdbart hvis trakassering skulle skjedd i noen av våre aviser. Vi er som små familier, sier han.

De fleste lokalavisene BA har snakket med sier at de har rutiner for varsling hvis trakassering skjer på arbeidsplassen.

– Hvis det var jeg som sjef som skulle være er problemet har vi tillitsvalgte man kan henvende seg til, påpeker redaktør i Hardanger Folkeblad, Eivind Sjåstad.

– Ubalanse i TV2

Førstelektor ved Høgskulen i Volda, Turid Øvrebø, mener at en ubalanse i kjønnsfordelingen i TV 2 skapte grobunn for ukultur allerede fra starten.

– I TV 2 ble det i starten ansatt mye flere menn enn kvinner, kvinnene var gjerne 10–15 år yngre, og de fleste sjefene var mannlige, sier Øvrebø.

Hun viser til at det spesielt i NRK har skjedd en endring når det kommer til TV-profiler.

– For ti-femten år siden var det helt utenkelig at en eldre kvinne kunne presentere nyhetene sammen med en ung mann med innvandrerbakgrunn. Det ser vi i Dagsrevyen i dag. Det er viktig for kulturen i en bedrift at alle aldre er representert og at ikke ett kjønn er overrepresentert, sier Øvrebø.

Skjerper rutinene

Mediebransjen har fått en oppvekker etter alle historiene om seksuell trakassering.

– Vi jobber med å gjøre det enda mer tydelig for alle i BT hvordan vi forebygger trakassering, og hvordan vi håndterer saker om de dukker opp. Vi har en konsernpolicy på hvordan vi håndterer slike saker. Sammen med de tillitsvalgte vil vi også gjøre denne mer konkret for BT og Schibsted i Bergen. Det er rett å si at vi skjerper inn rutinene, men dette handler like mye om bevisstgjøring, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes.

Sjefredaktør i BA, Sigvald Sveinbjørnsson, sier det ikke har vært noen saker på hans bord siden han kom til BA i fjor.

– Jeg har ikke den fulle og hele oversikten over hva som tidligere har skjedd i avisen. Min jobb som leder er å skape en bedriftskultur som gjør at folk tør å si ifra, og hvor det er tydelig at alle overtramp får konsekvenser. Men den viktigste regelen er at dersom noen kommer til ledelsen, så skal de tas på alvor og behandles skikkelig, sier Sveinbjørnsson.

Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Hun sier til BA at det også utenom de allerede omtalte oppsigelsessakene i sportsavdelingen, har blitt avsluttet arbeidsforhold på bakgrunn av seksuell trakassering i andre deler av mediehuset.

– I de to årene jeg har vært her, har jeg hatt mindre enn en håndfull saker på mitt bord, og da snakker vi alle alvorlighetsgrader av uønsket oppførsel. Nå er det viktig for oss å være tydelige på at vi ikke skal ha denne typen uakseptabel adferd her hos oss, derfor setter vi også nå i gang en rekke tiltak for dette, sier Willand.

Hun sier de nå går bredt ut til de ansatte for å få kartlagt arbeidsmiljøet i bedriften.

– I den forbindelse er vi gjort kjent med gamle saker, men også opplysninger av nyere dato, sier Willand.

Artikkeltags