Korsets Seier har en stab på 7,5 årsverk og et opplag på 4.500. Avisen har vært eid av Filadelfiaforlaget, som igjen er eid av menighetene i pinsebevegelsen.

Vebjørn Selbekk blir formelt sjefredaktør for begge avisene, men Anne Gustavsen fortsetter som utgavesjef for Korsets Seier.

– Vi er krefter som står for det samme og blir en sterkere kristen mediestemme i Norge. Jeg mener at Korsets Seier er et produkt som passer godt i vår portefølje og styrker opplagsmessen og bredden i stoff om ulike typer trossamfunn, som er viktig for oss, sier Selbekk til BA.

Les også

– Skulle jeg leve som kvinne, måtte jeg gi opp troen min

Blitt kritisert

Ukeavisen, Korsets Seier, har tidligere blitt kritisert av Skeivt kristent nettverk, kontaktpersoner for blant annet transpersoner, homofile, biseksuelle med bakgrunn fra kristenkonservative miljøer, for overskriften: «Homokampen har nådd pinsebevegelsen», som sto på trykk den 28. juni i år.

«Litt naivt var det nok å tro at et intervju kanskje kunne føre to steile fronter bare bittelitt nærmere hverandre. Når Korsets Seier for eksempel velger å fronte saken med den overskriften de gjør, så sier det seg selv at forståelse, respekt for ulike syn og forsoning ikke er en intensjon», skrev nettverket på sin Facebook-side, samme dag.

Selbekk sier at den tittelen kunne stått i Dagen også.

– Spørsmål om likekjønnet ekteskap er kontroversielt innenfor flere kristne retninger, sier han.

Selbekk sier at det skal «blåse litt tungt rundt et medieprodukt».

– Det er verre med journalistikk som ikke engasjerer.

– Kritisk blikk

Begge de kristne avisene følger Vær varsom-plakaten.

– Vi skal fortsette å skrive de vanskelige sakene og rette kritiske blikk på religiøs makt, også innen pinsebevegelsen, sier Selbekk.

Oppkjøpet innebærer at abonnentene vil få tilgang til helgeaviser og digital tilgang til begge aviser, melder Dagen.