Gå til sidens hovedinnhold

Melder forfall til verdenscupen: – Var for ivrig etter ulykken

Sverre Lunde Pedersens fall koster dyrt

Artikkelen er over 1 år gammel

Sverre Lunde Pedersen (27) dropper verdenscuphelgen i Polen. Det dramatiske sykkelfallet i høst har tæret mer på kroppen enn alle trodde.

Osingen har ikke for vane å melde avbud fra noe som helst. Inne i sin ellevte verdenscupsesong, har han knapt stått over noe som helst grunnet skader og form. Men nå kaster han inn håndkleet.

Verdenscupåpningen i Minsk ble alt annet enn en suksess. Han dro rett til Olympiatoppen for å gjennomgå flere tester. De viste det de hadde bange anelser om: Skøyteprofilen er ikke i form. I det hele tatt.

Ulykken som kostet

– Det er veldig kjedelig, men det er lettere å ta det nå med en gang, og jobbe ut ifra det. En del verdier viste lavere nivåer på testene enn de skal være, og i toppidrett er det små marginer. Vi trener hardt, og balanserer på en knivsegg. Jeg tror kanskje jeg var for ivrig etter den sykkelulykken. Kroppen har jobbet med å reparere belastningen fallet ga, samtidig som jeg valgte å trene som normalt. Det har nok gjort utslaget, sier han til BA.

Lunde Pedersen og landslagskompis Simen Spieler Nilsen krasjet under en sykkeløkt i stor fart 25. september. Begge ble sendt til sykehus, men kun Spieler Nilsen fikk påvist brudd. Lunde Pedersen var imidlertid forslått.

Les også

– Jeg liker å ha ham hjemme, men jeg skulle helst ikke hatt ham hjem som dette!

Med den svake verdenscupåpningen – der han havnet på 14. plass av 16 kvalifiserte i A-gruppen på 5000 meter – og forfallet til Polen-helgen nå, gir han opp sammendraget i cupen. Allerede nå.

– Det blir lagt litt vekk nå, ja. Jeg kan være med å kjempe om distanseseier, men noe sammenlagt er lite sannsynlig.

«Kynisk» VM-fokus

For nå handler alt om VM på hjemmebane, i Vikingskipet, om drøyt tre måneder.

– Vi har en langsiktig tankegang, og ser litt kynisk på det nå. Hvis jeg går for mange løp nå, og presser kroppen, kan det ta for lang tid å komme i toppform. Det er VM som gjelder nå.

5000-meteren var en bekreftelse på at kroppen ikke var som den skulle være. Osingen har følt seg tung i lang tid. Han og teamet rundt håper dette ikke tar lang tid, og melder at han etter planen skal være med i verdenscupsirkuset når det befinner seg i Astana 6.-8. desember.

– Jeg håper å være bra igjen til det, eller i hvert fall gå. Derfor tar vi den beslutningen vi tar nå. Det nytter ikke å stille til start og vite at du ikke er i nærheten av å klare å gi ditt beste, sier han til BA.

Kommentarer til denne saken