Gå til sidens hovedinnhold

...men det er nå sesongen begynner!

Brann - Glimt 1-2

Ikke helt uventet står vi med fem strake tap i starten. Og det hadde selvsagt vært meget kritisk hvis det ikke var for to ting: 1) Brann har spilt mot fem av de seks som endte øverst i fjor, de samme fem som av de fleste regnes som favoritter til å utgjøre topp fem i år - og som per nå innehar plass 1-4 og 6 på den riktignok ganske skjeve eliteserietabellen. 2) Brann spiller bedre og bedre og kunne fort tatt poeng både mot Rosenborg og Bodø/Glimt. Flere og flere spillere begynner dessuten å vise seg frem. (OK, da var det faktisk tre ting)

Hadde Brann fått de tilsvarende resultatene mot tilsvarende motstand i fem kamper spredt ut over hele sesongen, hadde det neppe blitt krisestemning så sant vi gjorde det noenlunde bra mot alle de andre lagene.

Men faktorenes orden er ikke likegyldig, og det blir uhyggestemning og krisesnakk når disse fem tapene mot antagelige topplag kommer etter hverandre. Aller verst er det når dette er de fem første og man dermed ligger sist og ikke har spilt noen andre seriekamper som motbeviser elendigheten. Da blir det fort panikk i Bergen. Vi ligger jo sist og taper kamp etter kamp!

Normalt kaller man det "eksamen" når et lag, etter å ha møtt svak motstand i flere kamper, så skal møte de virkelige topplagene. Da er det gjerne "den store testen". For Brann er det motsatt i 2021. De fem første kampene bekreftet bare det vi visste: Vi har et stykke frem til de beste, men kan likevel spille bra mot dem og med litt flaks ta poeng fra dem. (Den flaksen hadde vi imidlertid ikke). Det var uansett neppe nødvendig å ta poeng mot akkurat disse for å redde plassen. Poeng i en av de fem første hadde vært ren bonus.

Det er nå i tiden fremover Branns virkelige test kommer. For tar vi ikke en del poeng mot Stabæk borte, Godset hjemme, Sarpsborg borte og Odd hjemme, er det vanskeligere å skylde på den altfor gode motstanden. Da begynner det etter hvert å bli kritisk. Både med tanke på hvilke lag vi ikke klarer å slå, og med tanke på tabellsituasjonen. En ting er selvtilliten etter tap i kamper man i utgangspunktet forventet tap. Hva skjer med spillergruppens psyke hvis man ikke tar tilstrekkelig med poeng i kampene vi bør prestere? Nå følger det hele 18 kamper uten at vi skal møte noen av de fem "topplagene" vi har møtt i starten. Og selv om det i utgangspunktet skal være mer overkommelig og bety en del mer poeng, så betyr ikke det at ting vil bli lett.

Spenningen ligger i om vi klarer å dominere disse kampene tilstrekkelig til å hanke inn poeng. Vil vi fortsette å spille bra og vise gode takter mot disse lagene som forventes lenger nede på tabellen? Vil våre ikke akkurat pålitelige avsluttere da få sjanser nok til å score mål? Eller vil de tvert imot slite enda mer mot lag som legger seg lavt? Og hva hvis forsvaret fortsetter å gjøre kampavgjørende blundere? Vi får håpe de ikke blir satt like ofte på prøve som mot lag med kyniske matchvinnere vi har blitt offer for i de fem første kampene.

Dessuten vil det være et annet utgangspunkt for de kommende kampene: Da vil vi ha et press om å prestere. Da vil vi ikke lenger være klar underdog, men kanskje til og med favoritter. Da vil vi møte lag som kanskje vil være fornøyde med ett poeng og som ikke går "all in" for alle tre. Da vil vi møte motstandere som parkerer bussen og som ikke har forventningspress på seg. Tiden vil vise hvordan disse endrede faktorene vil slå ut og om vi har forbedret oss på å møte den typen lag i løpet av vinteren. Og det er også et poeng at vi i de neste seks kampene utelukkende skal møte lag som pga alle utsatte kamper har hatt klart mindre kampbelastning til da enn oss. Hvordan vil det slå ut, spesielt i de førstkommende kampene når kampprogrammet fremdeles er tett?

Men klarer vi å mestre disse utfordringene, bør det gi en klar økning i poengfangsten nå fremover. De siste kampene har i det minste gitt en positiv spillemessig utvikling. Og slik sett lover det bra for fortsettelsen. Men noen garantier har vi ikke. Ei heller i at spillemessig dominans til slutt vil betale seg i form av resultater. Det så vi i 2014. Og "for gode til å rykke ned", er vi ikke. Ikke ennå. Ikke før kampene er spilt. Slike påstander må i så fall bevises i form av resultater ut over sommeren.

På torsdag, borte mot Stabæk, starter serien for alvor for Brann!

-

Pust med magen; alt går foreløpig helt etter planen som skal gi 35 poeng og fornyet kontrakt:

Motstand

Oppnådde poeng Budsjetterte poeng

Viking (b)

0

0

VIF (h)

0

0

MFK (b)

0

0

RBK (b)

0

0

Glimt (h)

0

0

Stabæk (b)


1

Godset (h)


3

S08 (b)


1

Odd (h)


1

FKH (b)


1

LSK (h)


3

KBK (b)


0

TIL (h)


3

MIF (h)


3

SF (h)


3

Godset (b)


1

FKH (h)


3

LSK (b)


0

TIL (b)


0

KBK (h)


1

MIF (b)


1

Stabæk (h)


3

Odd (b)


0

Viking (h)


1

VIF (b)


0

RBK (h)


0

SF (b)


3

MFK (h)


0

B/G (b)


0

S08 (h)


3

TOTALT


35

-

De sørgelige tallene før alvoret begynner på torsdag:

(Hopp over dette hvis du ikke klarer å puste med magen...)


* Fem strake tap fra start har Brann aldri hatt før.

* 20 strake seriekamper med baklengsmål har Brann ikke hatt siden 1994- 95.

* Tar man både poeng og målforskjell i betraktning, er det bare fire lag på øverste nivå i Norge som har startet så dårlig som oss. De forrige var Hønefoss som hadde null poeng og minus 15 etter fem kamper i 2010.

* Målforskjellen er den dårligste Brann har hatt etter fem kamper siden 1952/53.

-

Dansken som kom inn:

Helgen begynte med at vi etter mer enn halvfems dager med venting endelig fikk en sportssjef på plass.

Og etter å ha ventet så lenge, hadde vi vel håpet at det var fordi vi ventet på noe godt. Men ting kan vel tyde på at vi ventet lenge fordi førstevalgene ikke lot seg lokke.

For Jimmi Nagel Jacobsen, som vi til slutt endte opp med, har ikke en CV som skaper stor entusiasme blant oss som følger Brann. Riktignok har han vært borti ganske mye innen fodbold. Men det som har direkte relevans til jobben han skal utføre nå, nemlig det han har gjort som sportssjef, er hverken spesielt rikholdig eller med imponerende resultater.

Jo da, Esbjerg herrehold tok riktignok bronse i hans første sesong der. Men dette ble fulgt opp med nedrykk og at de ikke klarte å rykke opp igjen. At suksess følges opp med fiasko, har vi fint klart å få til gjennom hele klubbhistorien uden hjælp af nogen danskere.

Selvsagt kan han gjøre en god jobb likevel. Det er vanskelig å se inn i fremtiden. Og det har skjedd før at folk som har startet sin karriere dårlig, har fått suksess senere. Det kan selvfølgelig skje at Jacobsen opplever det samme.

Men det er jo en grunn til at man sjekker CV’er og oppnådde prestasjoner når man ansetter nye folk. Både når det gjelder det "vanlige" arbeidslivet og når det gjelder fotballspillere. Man bruker fortiden som en indikator på hva man kan forvente av vedkommende i fremtiden. Ellers kunne man jo ansatt hvem som helst og bare krysset fingrene for at det gikk bra.

Og det er jo nesten det man mistenker Brann for å ha gjort i dette tilfellet. Brann på sin side sier det er positivt at han har erfaring fra motgang. Det kunne jeg for såvidt vært enig i hvis erfaringen også bestod i å ha snudd denne motgangen til medgang. Men det klarte han ikke i Esbjerg. Motgang ble fulgt opp med mer motgang.

Så er det selvsagt neppe bare Jacobsen sin skyld at Esbjerg har prestert dårlig. Men det var han som var øverste sportslig ansvarlige for det. Og rapportene fra sydvest-Danmark tyder på at spillerlogistikken var en fiasko de siste årene. Med andre ord; akkurat det som Brann har slitt med lenge.

Jacobsen skal visstnok være "et langtidsprosjekt". Og det er jo et flott honnørord. Det høres veldig fornuftig og flott ut å tenke langsiktig. I seg selv ikke noe galt i det. Men i en situasjon der Brann ligger sist med null poeng etter fem kamper, er i en klar nedrykksfare, og har en stall med mangler både i kvalitet og bredde, er det dessverre ikke langsiktig tenking som er viktigst akkurat nå. Det er ikke en mann med begrenset spillerlogistisk suksess, begrenset innsikt i Brann og norsk fotball - og som heller ikke er på plass før elleve serierunder er spilt, vi trenger.

Langsiktig kunne vi tenkt hvis vi ikke stod i fare for å rykke ned. Langsiktig kunne man også tenkt om et nedrykk ikke fikk særlige konsekvenser for Brann. Men i dagens fotball vil en slik skjebne gi en økonomisk smell som Brann kanskje ikke tåler. Det vil være alvorlig.

Jeg syns, som de fleste andre, at det var rart at ikke Per-Ove Ludvigsen fikk jobben. Han skal visstnok ha vært med helt til finalerunden.

Men man kan jo ikke annet enn å ønske Jimmy velkommen og lykke til og håpe at han får et oppsving i sin sportssjef-karriere nettopp i Brann. Vi trenger virkelig et oppsving nå!

(Fortsetter under bildene)

Kampen:


Til denne kampen stilte vi med noe så sjeldent som samme startellever som i forrige kamp.

Etter knappe tre minutter er det mange på Brann Stadion som tror Brann har fått straffe. En frisk Moonga Simba kriger mot Marius Lode på høyresiden, kommer seg inn i feltet, og sistnevnte ser ut til å legge svensken i bakken ved dødlinjen. Dommer Sigurd Smehus Kringstad lurer alle til å tro at han peker mot straffemerket, men jogger forbi det og viser seg å signalisere for utspark. Noe han antagelig gjorde rett i.

Glimt skulle dominere til en viss grad i banespillet de neste minuttene, men etter drøye ti minutter skulle vi få kampens til da største sjanse. Det skjedde etter en fin Brann-kontring med Ole Didrik Blomberg, Moonga Simba og Petter Strand. Sistnevnte kom til avslutning etter en pen stikker fra Simba, men skuddet fra relativt spiss vinkel gikk rett på keeper.

Etter den sjansen klarte ikke Glimt å komme seg ut av eget forsvar og det endte med at Robert Taylor fikk skutt fra like utenfor feltet. Dessverre over. Men lovende takter av Brann!

Like etter fikk Ole Martin Kolskogen en mulighet etter et Petter Strand-frispark, men headingen fra åtte meter ble for enkel for Glimt-keeper Nikita Haikin. Det skulle imidlertid bare gå noen sekunder før vi vant ballen tilbake vel 35 meter fra Glimts mål. Brann var nemlig veldig på hugget nå, og i så måte tydet ingenting på at spillergruppen mangler selvtillit. Dessverre ble Taylors avslutningsforsøk fra 14-15 meters skrått hold blokkert umiddelbart. Men nå imponerte Brann, og det gikk bare vel ti sekunder før vi nok en gang vant ballen tilbake langt inne på deres halvdel!

I det 18. minutt fikk Ulrik Saltnes stå litt for upresset på ti meter og via Håkon Opdals hanske heade like utenfor lengste stolpe.

Tre minutter senere ble Kasper Skaanes pent spilt igjennom av Mathias Rasmussen, men avslutningen fra femmeterhjørnet gikk dessverre rett på Glimts keeper som kom ut.

Og bare minuttet etter dette igjen var både Bamba og Simba uhyre nære å nå frem på femmeteren etter et innlegg fra Taylor. Dessverre passerte ballen begge to.

Etter knapt 26 minutter fikk Ola Solbakken stå ganske alene og klinke ballen i tverrligger fra 14-15 meters skrått hold. Her var vi heldige!

Det var ikke like hendelsesrikt de neste tolv minuttene, men så fikk Bamba en god mulighet. Dessverre klarte han aldri å stokke beina på femmeteren da han fikk pasningen fra Taylor. Glimt fikk klarert før ivorianeren fikk avsluttet.

Glimt fikk seg noen halvsjanser mot slutten av omgangen, men lagene gikk til pause med 0-0 etter en hendelsesrik første halvdel.

I starten av andre omgang hadde gultrøyene veldig mye ball på Branns halvdel.Men etter drøye åtte minutter av omgangen fikk vi en mulighet da Rasmussen brøt på midten og etter hvert sendte frem til Taylor som skjøt fra femten meter. Dessverre rett på keeper.

Etter 58 minutter fikk Glimt en kjempemulighet etter en feilpasning fra Strand. Etter hvert skjøt Sondre Brunstad Fet i tverrligger fra ti-tolv meters skrått hold.

Ved omtrent halvspilt andre omgang skulle imidlertid fjorårets suverene seriemester ta ledelsen. De vant ballen på sin venstreside midt på Branns halvdel. Fredrik Bjørkan kom seg forbi en ellers god Rasmussen og til dødlinjen hvor han la ut til Patrick Berg som fikk en altfor lett jobb med å komme til avslutning fra ti meter. Skuddet gikk rett på Opdal som fomlet ballen i mål og 1-0 til Glimt.

Det måtte jo komme... Brann hadde nå nemlig baklengsmål i tyve strake seriekamper. Glimt hadde på sin side nå scoret mål i 39 strake.

Halvannet minutt senere hadde Rasmussen et godt skudd fra 18-19 meter, men Haikin reddet.

17 minutter før slutt kom Taylor til skudd fra ganske skrå vinkel. Skuddet hadde retning langt utenfor mål, men Bamba fikk brystkassen på det. Ballen gikk dessverre over.

Så kom dagens første Brann-bytte. En frisk og lovende Simba fikk ut til fordel for Filip Delaveris. Tre minutter etter fikk Bamba en mulighet fra skrått hold i feltet, men det ble blokkert av Brede Moe. Og like etter ramlet både Bamba og Glimt-forsvarer Sampsted i femmeteren da Skaanes la inn. Ballen gikk forbi dem begge og Bamba fikk frispark imot seg.

Ti minutter før slutt får vi endelig målet vi har fortjent! Det skjer på en kontring der Strand sender frem til Taylor som stormer frem fra midtbanen. Til slutt gir finnen ut til Bamba som får ballen på venstresiden av feltet og avslutter fra syv-åtte meters skrått hold. Ballen går mellom beina til keeper Haikin og i mål. 1-1! Av Bamba!!!!

Syv minutter før slutt fikk vi Branns andre bytte: Thomas Grøgaard kom inn for Petter Strand.

Skulle vi endelig få ett poeng da? Man kunne jo fort bli forledet til å tro det kunne skje. Men Brann 2021 er Brann 2021. Og Glimt 2021 er ikke ulik Glimt 2020. De er fremdeles i flyten og scorer når det gjelder.Så det var jo ikke til å unngå at Glimt likevel skulle vinne. For fire minutter før slutt fikk de seiersmålet da Sørli la inn og Ole Didrik Blomberg ikke klarte å hindre Erik Botheim i å sette frem en fot og score fra syv meter.

Dermed hadde Brann sluppet inn minst to mål i alle kampene i år, Glimt hadde scoret minst to mål i 37 av de siste 38 seriekampene - og Erik Botheim hadde fått nettkjenning i alle Glimt fire seriekamper til nå i år.

Så utrolig bittert -igjen! I Trondheim mistet vi tre poeng i sluttminuttene. Mot Glimt så vi nå ut til å miste ett til.

Med et halvt minutt igjen av ordinær tid fikk vi Branns tredje bytte. Nå var det Aune Heggebø som kom inn for Kasper Skaanes.

Nesten to minutter på overtid fikk Saltnes en stor mulighet fra ganske skrå vinkel, men avslutningen trillet utenfor lengste stolpe.

Kampen endte med en sur 2-1-seier til Glimt i en kamp der vi, Glimts to tverrliggertreff til tross, fort kunne tatt minst ett poeng.

.(Fortsetter under bildet)

Rim og regler:


Fire tap på fire,

og vi fryktet jo det femte

Med tretten feile veien,

var vi selvsagt ganske skremte

når Bodø/Glimt var neste,

de som scorer ganske tett

Ja dette ble vel skummelt nok

Ja dette ble nok hett!

*

Det startet veldig bra

og vi fikk mang en mulighet

Men at vi brenner sjanser,

det er noe som vi vet

Vi burde ha tatt ledelsen

de første førtifem

Hvis Bamba satte sjansene

og Skaanes og fant frem


*

I andre ble det jevnere,

men Brann var bra fremdeles

Men skjøt Berg i målet

og poenghåpet det kveles

Det burde ha vært unngått

Opdal burde hatt kontroll

Men skjer det utrolige;

for Bamba får en goal!

*

Men alle vet jo det

at det blir tap allikevel

At Glimt får ett mål til

og vi får nok en deppe-kveld

Og ganske riktig; Botheim

- han fikk avgjort rett før slutt

heller ikke nå

ble våres motgangsrekke brutt

*

Og dermed står vi pinlig nok

med null poeng på fem

Ja fotball det er tungt for tiden

- verden, den er slem!

Men dette var jo ventet,

og på torsdag må det skje!

Da bør vi ta poeng

Ja torsdag vi få det te'!

*

-

Kuriosa:


* Dette var vårt femte strake serietap. Sist vi ikke tapte i serien var da vi slo Odd 2-1 på Stadion i siste runde i fjor. Forrige gang vi tapte fem strake seriekamper var i 9.-13. runde 2014. Klubbrekorden er seks strake serietap i juli og august 1981 - og det samme i august og september 1979.

* Dette var vårt andre strake hjemmetap i serien. Sist vi ikke tapte hjemme i serien var da vi slo Odd 2-1 i fjorårets siste. Forrige gang vi tapte to strake hjemmekamper i serien var i september og oktober i fjor da vi tapte 1-3 for Glimt og 1-2 for Molde.

* Dette var andre kamp på rad med scoring. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-4 for Molde.

* Brann har scoret i ni av de siste ti hjemmekampene i serien. Unntaket var 0-3-tapet for Vålerengen i forrige.

* Dette var vår 20. strake seriekamp med baklengsmål. Sist vi holdt nullen var da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange strake seriekamper var i 1994-95 da vi gjorde det i 27.

* Dette var første gang siden 2012 at vi slapp inn minst to mål i minst fem strake seriekamper. Den gang gjorde vi det i syv strake.

* Dette var vår 16. strake hjemmekamp i serien med baklengsmål. Sist vi holdt nullen hjemme i serien var i fjorårets første mot Viking da vi vant 3-0. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange strake seriekamper hjemme var fra juli 2001 til mai 2003 da vi gjorde det i 21.

* Motstanderen har scoret både det første og det siste målet i alle de fem kampene Brann har spilt til nå.

* Vi har for første gang i Brann-historien null poeng etter fem kamper. Den gamle klubbrekorden vår var ett poeng etter fem kamper i 1948/49. De andre klubbene som har stått med null poeng etter fem kamper på øverste nivå er Ørn (1948/49), Mjøndalen (1949/50), Nordnes (1953/54), Strømmen (1954/55), Sparta (1957/58), Raufoss (1964), Sandefjord BK (1965), Strømmen (1986), Mjøndalen (1992), Vålerengen (1996), Kongsvinger (1999), Hønefoss (2010) og S08 (2020). Av disse er det bare Nordnes (minus 21), Sparta (minus 16), Sandefjord BK (minus 11) og Hønefoss (minus 15) som har hatt en så dårlig målforskjell som det vi har i år. Med andre ord: Bare fire lag har startet så dårlig gjennom historien i den øverste divisjonen i Norge.

Taper Brann også i Bærum på torsdag er vi det syvende laget i toppdivisjonshistorien som taper alle de seks første kampene.

* Vi har null poeng etter to hjemmekamper. Det er tre færre enn i fjor og det minste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi også hadde null i 2003.

* Vi har fire mål etter fem seriekamper. Det er fem færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden vi hadde det samme i 2003.

* Vi har ett mål etter to hjemmekamper. Det er tre færre enn i fjor og det minste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2016.

* Vi har 15 baklengsmål. Det er 39. gang at et lag har stått med minst 15 baklengs etter fem kamper. Forrige gang var Aalesund som hadde 17 i fjor. 15 baklengs er ti mer enn vi hadde i fjor og det meste vi har hatt etter fem kamper siden vi hadde det samme i 1996.

* Vi har fem baklengsmål etter to hjemmekamper. Det er tre flere enn i fjor og det meste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2009.

* Vi har elleve minusmål etter fem kamper. Dette er 17. gang (men bare syvende gang siden seriesammenslåingen i 61/62) at et lag har stått med minst 11 minusmål etter fem kamper. Forrige gang var Hønefoss som hadde minus 15 i 2010. 11 minusmål er 15 dårligere enn vi hadde i fjor og det verste vi har hatt etter fem kamper siden minus 13 i 1952/53.

* Vi har minus fire i målforskjell etter to hjemmekamper. Det er seks dårligere enn i fjor og det verste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi hadde minus åtte i 2003. Forrige gang et eliteserielag hadde så dårlig målforskjell etter to hjemmekamper var VIF som også hadde minus fire i 2016.

-

Brann innbyrdes mot Glimt i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

24


11

3

10


43

35

Bodø

23


7

4

12


33

52

Totalt

47


18

7

22


76

87

* Vi har tre strake serietap og fire strake uten seier mot Glimt. Sist vi tok poeng mot dem var da vi spilte 1-1 på Stadion 28. oktober 2019. Sist vi slo dem i serien var da vi vant 2-1 på Aspmyra 19. mai 2019.

* På Stadion har vi to strake tap og tre strake uten seier mot Glimt (0-1-2). Sist vi slo dem i serien hjemme var 18. mars 2018 da vi vant 2-0.

* Brann har scoret i 18 av de siste 19 seriekampene mot Glimt. Unntaket var 0-5-kampen på Aspmyra i fjor.

* På Stadion har Brann scoret i de ti siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem i seriekamp på Stadion var 29. mai 2003 da vi tapte 0-2.

* Vi har sluppet inn mål i de seks siste seriekampene (hvorav tre hjemme) mot Glimt. Sist vi holdt nullen mot dem i serien var 18. mars 2018 da vi vant 2-0 på Stadion.

* Brann har sluppet inn mål i 15 av de siste 17 hjemmekampene mot Glimt i serien. Unntakene var 2016 (1-0) og 2018 (2-0).

---

Hendelsene:

02:50 - Brann: Moonga Simba kriger mot Marius Lode på vår høyreside. Han kommer seg inn i feltet og Marius Lode ser ut til å legge ham i bakken ved dødlinjen. Dommer Sigurd Smehus Kringstad dømmer ikke straffe, selv om han i ett sekund ser ut til å peke mot ellevemeteren.

03:43 - Glimt: Fredrik Bjørkan er på vei inn i Brann-feltet, men Ole Didrik Blomberg er knallsterk og skjermer ballen ut over dødlinjen.

07:06 - Glimt: Morten Konradsen med corner fra deres venstre side. Brede Moe vinner på hodet i feltet, men ballen går rett opp. Vi får frispark.

09:42 - Glimt: Sondre Sørli sleiver voldsomt fra utenfor feltet etter et innlegg fra Bjørkan. Ballen går i kast med åtte meters margin.

10:27 - Brann: Vi vinner ballen midt på egen halvdel og kontrer. Daouda Bamba gir kort til Petter Strand som vrir spillet over til høyresiden hvor Blomberg fosser oppover. Bergenseren gir videre til Simba som utfordrer og trekker innover før han gir pent til Strand som kommer på løp på høyresiden av feltet. Strand kommer til avslutning fra syv meters ganske skrått hold. Rett på keeper.

10:46 - Brann: De gule klarer ikke å komme seg lenger enn 25 meter fra eget mål etter forrige sjanse, for vi biter oss fast. Til slutt får Robert Taylor ballen på venstresiden av feltet. Han utfordrer og trekker seg ut til rett utenfor sekstenmeterstreken før han skyter. Det går halvannen meter over.

13:24 - Brann: Strand med frispark fra venstre. Det slås inn i feltet hvor Ole Martin Kolskogen når ballen med hodet vel åtte meter fra mål, men ballen går bare inn i en bue til keeper Nikita Haikin.

13:35 - Brann: Bortelaget kommer seg denne gangen ikke mer enn 35 meter fra mål før vi vinner tilbake ballen på venstresiden. Så kommer ballen frem til Taylor som skyter fra skrått hold noen meter innenfor feltet, men Berg blokkerer.

På denne tiden hadde Brann hatt tre avslutninger i feltet. Glimt hadde ikke hatt noen.

14:05 - Brann: Mathias Rasmussen er nære på å nå frem til Strand som er på sekstenmeteren, men ballen går inn til Haikin.

16:22 - Brann: Strand vinner ballen 15 meter inne på Glimts halvdel og stormer fremover. Til slutt skyter han fra 23 meter. Rett på Haikin.

17:06 - Glimt: Sondre Sørli skyter fra skrått hold på sekstenmeterstreken, men Ruben Kristiansen blokkerer.

17:27 - Glimt: Ulrik Saltnes får stå skummelt alene på ti meters hold når det kommer et innlegg fra deres høyreside. Opdal får en hånd på headingen som spretter like utenfor lengste stolpe. God prestajon av oddingen!

21:16 - Brann: Igjen pent spill av Brann. En nydelig langpasning fra Vegard Forren klarer Taylor å holde inne på banen nede ved venstre cornerflagg. Han utfordrer og trekker seg utover før han gir til Rasmussen. Lyngdølen sender så igjennom til Kasper Skaanes som får ballen på tolv meters skrått hold og avslutter fra femmeterhjørnet. Rett på Haikin som kommer ut og blokkerer.

22:10 - Brann: Taylor slår inn fra venstre og ballen passerer såvidt både Bamba og Simba, men ingen av dem når frem.

23:48 - Glimt: Saltnes header en corner videre fra siden av femmeteren, men den går utenfor nærmeste stolpe.

25:01 - Glimt: Forren får headet vekk et skummelt innlegg fra Sørli som fort kunne nådd frem til Botheim.

25:46 - Glimt: Solbakken får stå ganske alene på 14-15 meters skrått hold og fyre løs. I tverrligger!

37:48 - Brann: Rasmussen sender ballen ut til Taylor som kommer seg til dødlinjen like utenfor femmeteren. Han gir til Bamba på nærmeste, men den feilvendte ivorianeren klarer ikke å stokke beina på femmeteren. Glimt får klarert.

38:32 - Glimt: Solbakken kommer seg forbi Blomberg og til dødlinjen. Etter hvert kommer Sørli seg til avslutning fra like utenfor femmeterhjørnet, men den går via Blomberg til corner

40:17 - Glimt: Berg skyter fra 23 meter. Ikke for vanskelig for Opdal.

44:55 - Glimt: Sondre Brunstad Fet skyter fra 18 meter, men ballen treffer Strand og Kolskogen får headet vekk. Men Glimt vinner ballen tilbake på sekstenmeteren og Saltnes får skutt fra 15 meter. Forren blokkerer etter halvannen meter.

45:00 + 1:00: Pause. 0-0 i mål. 6-4 til Glimt i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Glimt: Alfons Sampsted inn for Morten Konradsen.

47:30 - Glimt: Nordlendingene mest farlige i begynnelsen, men kommer seg ikke til avslutninger.

53:37 - Brann: Rasmussen vinner ballen på midten og stormer fremover. Til slutt sender han til Taylor som skyter fra 15 meter. Rett på keeper.

54:12 - Brann: Bamba sender til Skaanes ute på høyresiden av feltet. Bergenseren legger lavt inn på tvers, men ballen blir for lang for Strand som må plukke den opp helt nede ved dødlinjen.

58:07 - Glimt: Strand med en forferdelig feilpasning i eget forsvar. Ballen går til Sampsted som får ballen utenfor siden av feltet. Han går ned mot dødlinjen og slår inn mot Botheim som står feilvendt og gir tilbake til Brunstad Fet. Sistnevnte skyter fra ti-tolv meters skrått hold - i tverrligger! To treff i treverket for de gule nå altså...

59:25 -> bytte Glimt: Elias Hagen inn for Sondre Brunstad Fet.

62:50 - Brann: På ti meter er Skaanes millimetre fra å nå frem med pannebrasken på et innlegg fra Taylor.

66:04 - 0-1, SCORING GLIMT; PATRICK BERG: Saltnes vinner ballen på deres venstreside midt på Branns halvdel. Så kommer Bjørkan seg forbi Rasmussen og til dødlinjen hvor han slår utover. På ti meter klarer ikke Strand å hindre Berg i å avslutte. Skuddet går rett på Opdal som ser ut til å fomle ballen inn i mål.

Dette var Glimts åttende avslutning i feltet. Vi hadde hatt fem.

67:37 - Brann: Rasmussen skyter fra 18-19 meter. Haikin må ut i full strekk for å redde.

72:48 - Brann: Taylor utfordrer Sampsted, trekker innover og skyter fra 13-14 meters ganske skrå vinkel. Han sleiver, men Bamba når likevel frem med brystkassen vel syv meter fra mål. Det går over.

73:20 -> bytte Brann: Filip Delaveris inn for Moonga Simba.

73:50 -> bytte Glimt: Hugo Vetlesen inn for Ola Solbakken.

75:33 - Glimt: Vetlesen skyter fra 23-24 meters skrått hold. Opdal tar det enkelt.

76:38 - Brann: Taylor slår ut til Bamba å høyresiden. Ivorianeren utfordrer Brede Moe og kommer til skudd fra 12-13 meters skrått hold. Det blokkeres av Moe.

77:27 - Brann: En feilpasning fra Glimt gjør at vi vinner igjen ballen langt inne på Glimts halvdel. Etter hvert kommer Skaanes til innlegg fra høyre. På femmeteren ramler Bamba og Sampsted om hverandre. Ballen går forbi dem og gjennom hele feltet. Bamba får frispark imot seg.

79:40 - Glimt: Sørli litt skummelt frempå i Branns felt, men slår heldigvis en feilpasning på tvers i stedet for å skyte.

79:55 - 1-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Vi kontrer direkte. Strand sender frem til Taylor som er på midten. Han stormer fremover og gir etter hvert til Bamba som er til venstre. Ivorianeren kommer inn på venstresiden av feltet og avslutter fra skrått hold et par meter utenfor femmeteren idet Haikin kommer ut og Moe setter inn en takling. Bamba setter ballen mellom beina på Haikin og ballen triller inn i mål!

Dette var rettferdig ut fra at begge lag nå hadde hatt åtte angrep med avslutninger i feltet.

83:11 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Petter Strand.

85:54 - 1-2, SCORING GLIMT; ERIK BOTHEIM: Sørli slår inn fra deres høyreside. På syv meter klarer ikke Blomberg å hindre Botheim i å ta frem en fot og sette inn 2-1 til Glimt.

86:30 - gult kort, Glimt: Erik Botheim for å dra av seg drakten.

89:35 -> bytte Brann: Aune Selland Heggebø inn for Kasper Skaanes.

90:00 + 0:36 - Brann: Delaveris skyter fra 18 meter, men det blokkeres umiddelbart til corner.

90:00 + 1:49 - Glimt: Saltnes kommer til avslutning fra ti meters ganske skrå vinkel. Det går like utenfor lengste stolpe.

90:00 + 3:00: Kampen er over. Glimt vinner 2-1 etter 10-8 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

----

Kampfakta:

Brann - Bodø/Glimt 1-2 (0-0)

Eliteserien fotball menn. Stadion, 600 tilskuere. Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder. Gult kort: Erik Botheim, Bodø/Glimt.

Mål: 0-1 Patrick Berg (66:04), 1-1 Daouda Bamba (79:55), 1-2 Erik Botheim (85:54).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen – Petter Strand (Thomas Grøgaard fra 84.), Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes (Aune Selland Heggebø fra 90.) – Moonga Simba (Filip Delaveris fra 74.), Daouda Bamba, Robert Taylor.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Morten Konradsen (Alfons Sampsted fra 46.), Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Elias Kristoffersen Hagen fra 60.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli, Erik Botheim, Ola Solbakken (Hugo Vetlesen fra 74.).

--

Kampstatistikk:


Sjanser: 10-8 til Brann (VG Live)

Avslutninger: 10-9 til Brann

Avslutninger på mål: 7-5 til Brann

Ballinnehav: 59 % til Glimt

Angrep med avslutninger i feltet: 10-8 til Glimt (mine tall). 1.omg.: 6-4 til Glimt. 2. omg.: 4-4.

--

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer antall minutter spilt.

Stjerne bak minutt-tallet indikerer innbytte.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G
b

h

b

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90


420

5

5

2


Barmen

90

90

45

13238

4

3


1

Blomberg

90

45


90

90


315

4

4Delaveris

90

45*

21*

4*

17*


177

5

1Forren

90

90

90

90

90


450

5

5


2

Grøgaard

90

747*


171

3

2Heggebø


9*1*


10

2
Kolskogen


90

90

90

90


360

4

4Kristiansen

90

90

90

90

90


450

5

5

1

1

Opdal

90

90

90

90

90


450

5

5Rasmussen

9*

20*

90

77

90


286

5

3Simba


16*

21*

64

73


174

4

2


1

Skaanes77

90

89


256

3

3Strand

90

90

90

90

83


443

5

5Taylor

90

74

69

86

90


409

5

5

1


Tveita


70

90
160

2

2Wassberg13*
13

1
Wolfe

81

16*

45*

26*168

4

1
---

Mediene om kampen:


BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Kommentarer til denne saken