Ingse Galtung Døsvig satt på et prosjekteringsmøte, og fikk seg forelagt forslag til hvordan bli kvitt luften fra garasjeanlegg og storkjøkken.

Tok kontakt med kunstner

– Der ble det presentert et såkalt avkasttårn for ventilasjon, typen svanehals – og en litt «penere» variant.

Fra før hadde hun bestilt et verk fra metallkunstneren Signe Solberg. Dette kommer snart i passasjen gjennom byggene.

– Jeg forklarte for henne hva det gikk ut på, og hun svarte at vi må da kunne finne på noe.

Sammen tok de et møte med de tekniske fagene rundt selve prosjektet. Og som hun sier: – Egentlig var det jo bare å få ut luften i høyt nok tempo, pluss unngå for mye regn og smuss.

Ingse Galtung Døsvig er administrerende direktør hos eiendomsselskapet og byutviklerne Bara Eiendom som står bak den gigantiske Kronstadparken.

Vi står sammen med Ingse utenfor siste tilvekst i «parken», Buen – et spesielt bygg som etter hennes mening krever det lille ekstra både inne og altså ute.

– Vel, sånn ser det altså ut, kunstneren har løst det hele på elegant vis – og det er blitt en skulptur med funksjon!

Ingse er stolt, og med rette.

«Virvel» har kunstneren satt som navn på skulpturen i aluminium.

– Nå kom den jo til litt sånn «fem minutter på tolv», så nå har vi bestilt belysning på begge sider. Om kveldene vil dermed lyset spille veldig fint inn i metallet.

«Virvel» står sentralt plassert i en helt egen liten parsell, hvor planen er at det skal plantes stauder, blomster og eviggrønt med.

Ingse er tydelig engasjert, når hun prater om dette kunstneriske uttrykket.

– Dette er helt etter ditt hjerte?

– Ja, det er det!

Ingse Galtung Døsvig ble i sin tid utdannet ved kunsthøyskolen, og skulle egentlig bli møbeldesigner og interiørarkitekt, men så ble det, som selv sier, et steg inn i familiebedriften.

– Jeg har en skapertrang, og er opptatt av både kunst og design.

Mer i vente

– Og dette er ikke det siste «påfunnet» ditt?

– Nei da. Min tanke er at vi skal kunne tilby kunst som treffer litt ulike. Og da kan det være fint å ha noe figurativt, noe nonfigurativt og noe moderne. Litt forskjellige uttrykk. Dette er iallfall tanken totalt sett for Kronstadparken. Og ja, det kommer nok mer kunst.

Hun forteller at snart kommer et nytt byggetrinn lenger sør, og da med et stort uteareal/torg som ganske sikkert får besøk av hennes kreativitet.