Elendig betalingssystem

– Jeg er så enig med det Arne Gabrielsen skriver om det elendige betalingssystemet Skyss har innført.

Tidligere hadde jeg kontantkort, fylte på 200 kroner og hadde til 10 reiser. La kortet på terminalen, fikk en grei billett i litt stivt papir med tydelig tekst, skrevet med svart på hvitt. Gikk fort og greit.

Nå står jeg en evighet og venter, mens den stakkars sjåføren taster og taster. Når han endelig er ferdig legges bankkortet på og så ny venting til jeg får en tynn, lang kassalapp som krøller seg i lommen og har uleselig skrift med minibokstaver i grått på hvitt.

Og så alle gangene terminalen ikke virker. For meg blir det sjelden gratisreise, fordi det skjer på vei til byen og da må jeg betale når jeg reiser hjem igjen, alltid innen overgangstid.

Men når Skyss sier folk som reiser uten billett må betale bot, da synes jeg de er frekke. Når terminalen ikke virker, ber sjåførene oss sette oss. Mener Skyss at det er passasjerens ansvar at terminalen virker?

Dette er fullstendig uakseptabelt!

Ragnhild Margreth Nordlund

Svar: Det er naturligvis ikke passasjerens ansvar dersom kortterminalen ikke virker. Selv om de fleste kundene våre i dag bruker Skyss-appen, er vi opptatt av at det skal finnes gode alternativer for dem som av ulike årsaker ikke kan eller ønsker å bruke den. Det skal derfor også være enkelt og raskt å kjøpe billett i våre busser, og vi tar med oss dine tilbakemeldinger om både terminaler og kvitteringer i vårt videre arbeid.

Øyvind Strømmen,

pressekontakt, Skyss

Respektløst

–Kjære deg som parkerte på Horisont på søndag: Har ikke mammaen din lært deg å respektere andre sine ting?

Min datter på 10 år satt i bilen og ventet mens jeg var og hentet mat til oss, og du smelte din bildør inn i min bil. Du snudde deg til og med og sjekket bilen og du så min datter rett i øynene, så det var ikke noe du gjorde uten at du visste det.

Slik respektløs handling koster faktisk andre flere tusen kroner å fikse. Penger en gjerne ikke bare har liggende under madrassen! Så neste gang, tenk deg om og respekter andre sine ting. Eva Sundby

Syklister i fotgjengerfelt

– Hvorfor gå? – Svar til «Christer» (Summetonen torsdag):

Hvis man sykler, så håndterer man et kjøretøy. Man er ikke fotgjenger. Det samme gjelder med elsparkesykler. Man skal gå over fotgjengerfelt. Sykler man, så kjører man. Straks man setter seg på sykkel eller stiller seg på elsparkesykkel, så gjelder trafikkreglene på samme måte som for motorsykler, biler etc. Dessuten er det lettere/tryggere for både bilister og fotgjengere når man går over fotgjengerfelt, ettersom begge parter får sjanse til å vise at vi har sett hverandre. Hvis noen plutselig suser over et fotgjengerfelt på sykkel eller el­sparkesykkel, skjer det ofte så brått og så fort at det lett kan skje sammenstøt og skader. Bilister kan skvette til, og bråbremse eller miste litt styring. Det tar kun et lite øyeblikk for at noe kan gå galt. Så for din og andres trygghet: gå av sykkelen, trill den over veien og sykle videre på andre siden.

Anne-Lin

Ta et valg

– Hvis du hater å bo i Bergen med hund, må du kvitte deg med en av to ting. Bergen eller hunden. Jeg misliker hunder, men forstår godt dem som ikke gjør det. For mange er det kanskje bedre selskap i en hund enn i et menneske, som er mer uforutsigbart enn en hund. Kos deg med hunden, men en plass du kan trives med den. Å hate noe er veldig dårlig for helsen, og bør absolutt gjøres noe med. Finn på noe glupt, øk trivselen og livslengden, på deg og hunden, og du er på rett vei.

Frank Lindesteg

Les flere summetoner her: Folk må få betale med mynter!