Dette er jo en drøm! Vi vinner og vinner. Vi suser mot både opprykk, klubbrekorder og 1. divisjonsrekorder. Denne sesongen har vært fantastisk på alle mulige måter. Hvem skulle trodd at opplevelsen skulle bli så stor på det nest øverste nivået?

Men denne gangen fikk vi litt å... (trommevirvel) BRYNE oss på. For jærbuene var veldig på hugget fra start, og spillemessig var kampen noe jevnere enn resultatet skulle tilsi. Og traktorgjengen skulle da også score først. For femte gang i årets serie gjorde motstanderen nettopp det. Imidlertid har vi kommet fra det med elleve av femten mulige poeng i de kampene. For som mot KFUM og Stjørdals-Blink, snudde vi til seier mot Bryne. Ja utfallet ble til slutt nøyaktig likt som mot den kristne foreningen for unge menn for snart tre måneder siden: Vi vant 5-1. For Brann er ustoppelige i år. Og denne gangen også ganske effektive. Da vi endelig hadde snudd kampen til både til 2-1 og 3-1, hadde vi strengt tatt full kontroll selv om vi ikke overkjørte rogalendingene i samme grad som veldig mange har blitt av oss denne sesongen.

Og ikke bare scoret vi fem mål, men Kasper Skaanes fikk pinadø to! Noe han ikke har klart i en seriekamp siden han spilte i Start for to år siden. For Brann hadde han ikke scoret to i samme seriekamp siden han gjorde det på Lerkendal for mer enn åtte år siden! Tre av den noe dialektforvirrende bergenserens fem seriemål i år har faktisk kommet mot Bryne! Uansett er han i hvert fall av Branns absolutt mest formsterke spillere for tiden.

Etter uavgjort-resultatet mot Stabæk - som er det eneste poengtapet de siste tretten kampene, har vi nå tre strake seire med 13-1 i målforskjell! Bare de to siste bortekampene alene har endt med totalt ni måls seiersmargin. En prestasjon vi ikke har klart i serien over to bortekamper på 60 år!

Rekordkjøret:

- 11 poeng til nummer to og 13 poeng til nummer tre, har ikke en serieleder i 1. divisjon hatt på 22 år.

- 45 poeng er det meste noen har hatt etter 17 kamper i 1. divisjon på 22 år.

- 52 mål er det meste noen har hatt etter 17 kamper i 1. divisjon på 30 år.

- 42 plussmål er det beste noen har hatt etter 17 kamper i 1. divisjon på minst 32 år. (Runde-for-runde-tabeller for 1.div. fra før 1991 er vanskelig å finne).

- Både 27 bortepoeng, 31 bortemål og 25 plussmål borte er det meste noen har hatt etter ni bortekamper i 1.divisjon på minst de samme 32 årene.

I tillegg er både antallet poeng, antall scoringer - og ikke minst målforskjellen (alt sammen både totalt og på bortebane) det beste Brann noen gang har prestert etter 17 kamper (eller ni bortekamper) uansett divisjon.

Vi ligger rett og slett an til rekorder i søkk og kav!

Se mer under "Statistikkbonanza"!

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Vi startet med samme lag som begynte kampen mot Kongsvinger.

Allerede før det var gått ett minutt skapte Bryne en farlighet med et skudd av Andreas Dybevik fra tyve meter som gikk like utenfor.

Bryne yppet seg litt i starten og etter fem og et halvt minutt skulle de da også ta ledelsen da Frederik Børsting snublet ballen over streken (visstnok i følge linjemannen) på en corner fra Sigurd Grønli.

Hjemmelaget var tydeligvis oppildnet av ledermålet og skapte noen småfarligheter også etter dette.

Men vi skulle komme til hektene og etter tolv minutter deiset Grønli rett på dasken, Castro snappet ballen og la inn - og på femmeteren headet Mathias Rasmussen i mål. 1-1! Viktig å få den utligningen kjapt! Dette var hans tiende seriemål denne sesongen.

Og kun tre minutter og åtte sekunder etter utligningen, tok vi ledelsen! Først ga keeper retur på et langskudd fra Sivert Heltne Nilsen, og så fikk han en hånd på Kasper Skaanes sin avslutning fra seks meter. Men Skaanes fikk ballen tilbake og denne gang klarte ikke keeper å stoppe ham. 2-1 til oss etter et kvarter!

Da halvtimen var spilt, økte vi også på til tre 3-1. Det kom på et pent angrep med hælspark, en flott vipp fra dødlinjen ved Frederik Børsting, og så en heading av Bård Finne fra femmeteren. Ballen gikk inn i det venstre hjørnet! Nå gikk det veien!

Og vi hadde vært effektive: Tre angrep med avslutninger i feltet hadde ført til tre mål.

Bryne var heller ikke ufarlige og Mathias Dyngeland måtte slå vekk til corner på en Jørgen Voilås-heading fra tolv meter etter et frispark.

Tre minutter før pause måtte vi gjøre dagens første bytte da Andreas Skovgaard måtte gå skadet ut. Inn kom Fredrik Pallesen Knudsen.

Halvannet minutt på overtid i omgangen ble Finne spilt igjennom av Skaanes, men avslutningen fra tolv meter gikk rett på keeper. Dermed ble 3-1 stående som pauseresultat.

Begynnelsen av andre omgang var ikke akkurat noen sjanseorgie, men hjemmelaget hadde noen lange kast som ble stusset videre og ved enkelte anledninger kunne blitt småfarlige.

17 minutter ut i omgangen kom våre to neste bytter: Nå var det Ole Didrik Blomberg og Aune Heggebø som kom inn for Niklas Castro og Bård Finne.

Brann hadde ikke imponert etter pause og Bryne kom fortsatt til noen halvsjanser, gjerne helst på dødballer.

Vel tyve minutter ut i andre omgang kom målet som vel punkterte kampen: Og hvilken vakker scoring! Myhre avanserte oppover og sendte ballen fremover til venstre. Skaanes tok igjen ballen på 12-13 meters skrått hold fra målet og lobbet lekkert over keeper Spiridonov og inn i det lengste hjørnet. 4-1!

(Fortsetter under bildet)

5-1-målet kom da seksten minutter gjenstod og var ikke helt ulikt det forrige: Myhre mistet ballen, men klareringen fra Sondre Norheim gikk rett i ham. Ballen gikk dermed likevel frem til Blomberg som fra fjorten meter lobbet pent over i en relativt bratt bue over keeper og i mål. Nå begynte også resultattavlen å bli vakker!

Med fjorten minutter igjen kom Vegard Leikvoll Moberg inn for tomålsscorer Skaanes. Like etter var vi bare en Dyngeland-refleks unna redusering til 2-5 da Vegard Aasen avsluttet fra fem meter.

To minutter før slutt kom Moberg til avslutning etter å ha snudd seg rundt, men den gikk like utenfor.

På overtid hadde først Sivert Heltne Nilsen en heading som ble reddet nesten på streken, mens en meget god keeperredning av reserven Elias Hadaya måtte til for å avverge da Moberg fikk heade fra syv meter på et innlegg fra Frederik Børsting. Der kunne vi fort fått kveldens sjette!

Men det ble ikke flere mål denne ettermiddagen. Det endte dermed med pene 5-1 til et relativt effektivt Brann. Nå er vi elleve poeng foran andreplassen og tretten poeng foran den øverste av plassene som ikke gir oss direkte opprykk.

(Fortsetter under bildet)

-

Supporterne:

Oppmøtet var også denne gang over alle forventninger. I følge Bryne var vi 821 på bortefeltet. Det er rett og slett helt vanvittig sterkt i OBOS-ligaen! Og også når det gjelder samlet bortesupporter-oppmøte over en hel sesong, er vi på vei mot rekorder i 2022. Det kommer ganske sikkert til å bli klubbrekord for årene f.o.m. 2009. Og for de årene jeg har laget statistikk for alle lagene i Eliteserien (+ Branns sesonger på nivå to), dvs. f.o.m. 2010, ligger årets Brann-supporter-oppmøte an til å kunne bli det nest beste noe lag har klart disse årene. Vel å merke hvis ikke RBK selv får et enda bedre i år. De har nemlig vært en god del på årets bortekamper, uten at jeg har den fulle oversikten ennå. Men uansett; vi klarer et så godt bortesupporter-oppmøte en sesong vi spiller i OBOS! Det er rett og slett imponerende!

Som vanlig mye synging, men nok en gang; det er ikke så lett å få til et skikkelig trøkk på disse avlange OBOS-bortetribunene uten tak over. Men artig at man nå kan få nesten alle på bortefeltet med på hopping, selv om en stor del av dem som står der neppe står på Store Stå på hjemmekampene. For det er jo klart at når vi er så mange på bortebane, så er det en stor andel familier og "vanlige Brann-tilhengere" - ikke bare den innerste kjernen av supportere, som reiser.

(Fortsetter under bildene)

-

Tabellsituasjonen:

Nå mangler vi 26 poeng på å definitivt ende topp to og rykke opp uansett hvor mye lagene bak måtte vinne resten av sesongen. (Ett lag kan riktignok passere oss hvis vi tar 26 poeng til, men ikke to). 26 poeng på 13 kamper oppnår vi med 8-2-3 eller 7-5-1 som utfall i de resterende kampene.

Men her er et annet poengbudsjett for hva som skal til for at vi såvidt vinner divisjonen. Det er ikke et resultattips, men hva som skal til: (Tallene for hver kamp er budsjettert poengfangst)

nå ->

BRANN

45 p

|

RANHEIM

34 p

|

ULF

32 p


mot

mot

mot

18.r.

Start h

1

|

Skeid b

3

|

Sogndal h

3

19.r.

Stabæk b

0

|

Mjønd. h

3

|

Skeid h

3

20.r.

Raufoss h

3

|

Fredriks. b

3

|

KFUM b

1

21.r.

Sogndal b

1

|

Bryne h

3

|

Stjørd. h

3

22.r.

Ranheim h

0

|

Brann b

3

|

Mjønd. b

3

23.r.

Åsane b

3

|

Grorud b

3

|

Start h

3

24.r.

Grorud h

3

|

Åsane h

3

|

Fredriks. b

3

25.r.

Ulf b

0

|

Sogndal b

1

|

Brann h

3

26.r.

Stjørd. h

3

|

Ulf h

1

|

Ranheim b

1

27.r.

Mjønd. b

1

|

Kongs. h

3

|

Grorud h

3

28.r.

Skeid h

3

|

Stabæk b

1

|

Kongs. b

3

29.r.

Fredriks. b

1

|

Raufoss h

3

|

Stabæk h

3

30.r.

KFUM h

3

|

Start b

3

|

Bryne b

3

TOTALT:


67 p

|


67 p

|


67 p

Fra nå:

6-4-3


|

10-3-0


|

11-2-0


Her er det altså en forutsetning at Ranheim og Ulf ikke innhenter målforskjellen vår. Men det unngår vi hvis

- våre seks seire blir på ett mål hver og de tre tapene blir på tre hver. Da får vi 39 plussmål i målforskjell.

- Ni av Ranheims ti seire blir på tre mål hver, mens den tiende blir på to. Da får de 38 plussmål i målforskjell.

- Ulfs elleve seire blir på tre mål hver. Da får de 38 plussmål i målforskjell.

I tillegg må Stabæk tape minst fire poeng i de resterende 13 kampene (f.eks. 11-2-0), mens Sogndal og KFUM må gå på minst ett poengtap hver denne høsten. Ingen andre lag kan få mer en 66 poeng.

Skulle ett av lagene likevel gå forbi oss, vil det som kjent ikke hindre oss i å rykke opp.

-

Rim og regler:

Og var det blitt søndag

Det var Bryne ned'på Jæren

Kun tre poeng var godt nok

for å opprettholde æren

Poengtap eller tap

det ville være ganske flaut

I hjembygden til Kaizers,

Sølve Grotmol, Erling Braut...

*

...og hundrevis av traktorer

og like mange bønder

Og var tiden kommet

for å slå den gjengen sønder

Det burde kunne gå,

for nei, vi kan jo ikke slås

av folk med sauebjeller

Noe an't e bare vås

*

Kun fem minutt var gått

da Bryne ød'la litt av leken

Da linjedommer mente

ballen hadde krysset streken

Men Rasmussen fikk ordnet opp

1-1 etter tolv

Da Skaanes ga oss 2-1

var det strengt tatt full kontroll

*

Bård Finne økte på

da vi passerte halve timen

For er vi ustoppelige

er vi i stimen

Det fjerde målet kom

det var en lekker Skaanes-chip

Med to mål er han toppscorer,

nei det var bare flipp

*

Men mere skulle komme,

før enn tre poeng kom hjem

For Ole Didrik Blomberg

scoret Brann sitt nummer fem

tre poeng og storseier

Nei no har vi det fett

Og Biggen hadde rett,

vi trenger knapt nok å bli svett

*

STATISTIKKBONANZA:

* Branns to siste borteseire er på totalt ni måls margin. Forrige gang vi vant to strake bortekamper i serien med totalt så mange mål, var i 1962 da vi slo både Larvik/Turn og Greåker med sifrene 6-1 - altså ti mål totalt.

* Brann har scoret ti mål på de to siste bortekampene. Forrige gang Brann scoret ti mål på to seriekamper borte var sommeren 2000 da vi slo Haugesund 4-2 før vi slo Viking 6-2. Forrige gang vi scoret minst fem mål i to bortekamper på rad i serien, var høsten 1997 da vi slo Kongsvinger 6-4 før vi slo Lyn 5-1.

Seire på rad:

* Borte: Dette var vår niende strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt i Bodø 5. desember. I tiden med nasjonal serie (f.o.m. 1948) har vi aldri tidligere vunnet ni bortekamper på rad i serien. Den gamle klubbrekorden på åtte ble satt i 1956-1957.

* Borte: I obligatoriske kamper var dette vår ellevte strake borteseier. Dette er klubbrekord i tiden det har vært spilt nasjonal serie (f.o.m. 1948). Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Vår gamle klubbrekord var på åtte.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 19. strake seriekamp uten tap (15-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi hadde en så lang rekke med seriekamper uten tap var da vi satte klubbrekord fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Dette var vår 20. strake obligatoriske kamp uten tap (17-3-0). Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen. Forrige gang vi hadde en så lang rekke med obligatoriske kamper uten tap var da vi satte klubbrekord fra oktober 1981 til august 1982 med 21 strake (17-4-0). Ingen av kampene den gang var på øverste nivå, men én var i kvaliken. Dette er også klubbrekorden for den tiden det går vært nasjonal serie (f.o.m. 1948), så vi tangerer altså den med poeng mot Start på torsdag.

* Dette var vår 17. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det forrige laget som hadde så mange ubeseirede kamper fra seriestart på nivå to i Norge var Ham-Kam som gikk uten tap i de 19 første (14-5-0) i 1991.

* Borte: Vi har nå elleve strake bortekamper i serien uten tap (9-2-0). Sist vi tapte en bortekamp i serien var da Vålerengen slo oss 1-0 på Intility 31. oktober. Forrige gang vi hadde så mange strake bortekamper i serien uten tap var fra september 1981 til august 1982 da vi også hadde elleve bortekamper i serien uten tap (7-4-0). Tre av disse var på nivå én. Unngår vi tap også mot Stabæk, setter vi ny klubbrekord (for årene med nasjonal serie) i antall strake bortekamper i serien uten tap.

* Borte: I obligatoriske bortekamper har vi elleve uten tap (11-0-0). Forrige gang vi hadde så mange obligatoriske bortekamper uten tap var i 1982 da vi også hadde elleve (9-2-0). Unngår vi tap også i bortekampen mot Stabæk førstkommende helg, setter vi ny klubbrekord (for årene med nasjonal serie) i antall obligatoriske bortekamper på rad uten tap.

Scoringer:

* Vi har nå 19 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake.

* Vi har nå scoret i 20 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var fra oktober 2017 til mai 2018 da vi også gjorde det i 20 strake.

* Borte: Dette var vår 11. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i elleve strake bortekamper i serien var fra september 2018 til september 2019 da vi scoret i 14 strake.

* Borte: Dette var vår 11. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i elleve strake obligatoriske bortekamper var fra september 2018 til juni 2019 da vi gjorde det i 13.

Baklengsmål:

* Dette var første gang siden 1-1-kampen mot Stabæk hjemme 10. juli at vi slapp inn mål. I mellomtiden holdt vi nullen i to strake seriekamper.

* Borte: Dette var første gang siden 6-1-seieren over Os i cupen at vi slapp inn mål borte. I serien var det første gang på bortebane siden 2-1 over Stjørdals-Blink. I mellomtiden hadde vi tre strake seriekamper borte uten baklengs.

Sesongen til nå:

- Poeng:

* Brann har 45 poeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger er dette det meste vi har hatt etter 17 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 17 kamper var på 38 poeng, og det klarte vi både i 1961/62 (nivå 1), 1986 (nivå 2) og 2018 (nivå 1). I 1. divisjon er 45 poeng det meste noen har hatt etter 17 kamper siden Lyn hadde 46 i 2000. Matematisk ligger vi an til 79,4 poeng denne sesongen. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds 79 poeng i 2019.

* På bortebane har Brann 27 poeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger har vi aldri tidligere hatt mer enn 21 poeng etter ni bortekamper. Den gamle klubbrekorden etter ni bortekamper var på 21 poeng, og det klarte vi i 1984 (nivå 2), 1999 (nivå 1) og 2018 (nivå 1). 27 poeng etter ni bortekamper i 1. divisjon er det meste noen har hatt siden minst 1990 (det er vanskelig å finne runde-for-runde-statistikk fra før 1991). Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003.

- Scoringer:

* Brann har scoret 52 mål. Det er det meste Brann har hatt etter 17 kamper noen gang. Den gamle rekorden var 51 i 1961/62. 52 mål etter 17 kamper i 1. divisjon har ingen hatt siden Glimt hadde 57 i 1992. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Glimts 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 91,8 mål for øyeblikket.

* På bortebane har Brann scoret 31 mål. Det er det meste Brann har hatt etter ni bortekamper noen gang. Den gamle klubbrekorden var 25 i 2000 (nivå 1). Så mange mål har ingen scoret på de ni første bortekampene siden minst 1990. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006. Matematisk ligger vi an til 51,7 akkurat nå.

- Baklengs:

* Vi har sluppet inn ti mål til nå. Det er det minste vi har hatt etter 17 kamper siden vi hadde det samme på nivå to i 1986. Forrige gang et lag hadde så få baklengs etter 17 kamper i 1. divisjon var da Ham-Kam hadde ni i 2003. Matematisk ligger vi an til 17,6 baklengs hele sesongen. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper er Ham-Kams 21 fra i fjor.

* På bortebane har vi sluppet inn seks mål til nå. Det er det minste vi har hatt etter ni bortekamper siden vi hadde det samme i 2018. Matematisk ligger vi an til ti bortebaklengs hele sesongen. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor.

- Målforskjell:

* Vi har 42 plussmål. Det er det desidert beste vi har hatt etter 17 kamper noen gang. Den gamle klubbrekorden var på 24 plussmål i gullsesongen 1961/62. I 1. divisjon har ingen hatt så god målforskjell etter 17 kamper siden minst 1990. Matematisk ligger vi an til 74,1 plussmål i år. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds 51 plussmål fra 2002.

* På bortebane har vi 25 plussmål. Det er det desidert beste vi har hatt etter ni bortekamper noen gang. Den gamle klubbrekorden var på +11 i 1974. I 1. divisjon har ingen hatt så god målforskjell etter ni bortekamper siden minst 1990. Matematisk ligger vi an til 41,7 plussmål borte denne sesongen. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017.

- Forsprang på tabellen:

* Brann har elleve poeng til nummer to og tretten poeng til nummer tre. Så stor ledelse har ikke noen hatt etter 17 kamper i 1. divisjon siden Lyn hadde tolv poeng ned til nummer to og sytten poeng ned til nummer tre i 2000. Her er det viktig å presisere at tabellene er regnet ut fra når hvert lag har spilt sine 17 første kamper. Med andre ord; hvis lag har hatt hengekamper, kan det ha vært sesonger der ikke alle lagene på noe tidspunkt hadde spilt 17 kamper samtidig.

* Største sluttmargin mellom nummer en og to i de sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Glimts 16 poeng ned til Start i 2017. Matematisk ligger vår vinnermargin an til å bli 19,4 poeng denne sesongen.

* Største sluttmargin mellom nummer en og tre sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Starts 21 poeng ned til Kongsvinger i 2004. Matematisk ligger vår avstand ned til nummer tre an til å bli 22,9 poeng.

-

Brann innbyrdes mot Bryne i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

17

8

5

4

28

20

Bryne

17

12

2

3

35

17

Totalt

34

20

7

7

63

37

* Vi har fem serieseire på rad og seks seriekamper på rad uten tap mot Bryne. Sist vi tapte poeng mot dem var 23. juni 2003 da vi spilte 1-1 borte. Sist vi tapte i serien mot dem var da de slo oss 4-0 på Bryne i 2002.

* Vi har vunnet de to siste seriekampene - og ikke tapt noen av de tre siste seriekampene - på Bryne (2-1-0). Forrige tap der kom 1. september 2002 da vi tapte 0-4. Men vi har 9-1-1 på de siste elleve seriekampene på Bryne.

* Vi har scoret i de seks siste seriekampene mot Bryne. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-4 for dem 1. september 2002.

* Vi har scoret i de tre siste seriekampene på Bryne. Sist vi ikke scoret der var da vi tapte 0-4 i 2002. Det er eneste gang på 17 forsøk at vi ikke har scoret i seriekamp på Bryne.

* Vi har sluppet inn mål i tre strake seriekamper mot Bryne. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 1-0 borte i 2015.

---

Hendelsene:

00:55 - Bryne: Andreas Dybevik skyter fra tyve meters noe skrått hold. Det går like utenfor lengste stolpe.

03:52 - Bryne: Rógvi Baldvinsson header bakover fra ti meter på et langt innkast fra Robert Undheim. Det spretter ufarlig tre meter utenfor.

05:37 - 1-0, SCORING BRYNE; SELVMÅL, FREDERIK BØRSTING: Sigurd Grønli svinger inn en corner fra deres venstreside og Børsting snubler ballen - visstnok over streken - og til scoring.

07:15 - Bryne: Det er antagelig Jørgen Voilås som skyter fra 27-28 meter, Mathias Dyngeland må gi retur, og så skyter Grønli høyt over fra tyve meter.

12:01 - 1-1, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Grønli faller og mister ballen ute ved sidelinjen, syv-åtte meter fra egen dødlinje. Niklas Castro snapper ballen, skjærer innover og løfter pent til Rasmussen på bakerste. Lyngdølen header kontrollert fra femmeteren og inn i det venstre hjørnet.

13:45 - Bryne: Daniel Hermansson med et skummelt innlegg som heldigvis ikke treffer noen fra hjemmelaget.

15:09 - 1-2, SCORING BRANN; KASPER SKAANES: Børsting når ikke frem med hodet på et innlegg fra David Wolfe. Etter hvert skyter Sivert Heltne Nilsen fra tyve meter. Keeper Igor Spiridonov redder det, men gir retur. Den lander hos Skaanes som avslutter fra seks meter, men en liggende Spiridonov får en hånd på ballen. Skaanes får den tilbake og avslutter igjen, denne gang fra femmeteren, og da får han den i mål!

26:00 - Bryne: Bjarne Langeland med et skummelt innlegg som går inn mot bakerste og like over krysset.

30:27 - 1-3, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Svenn Crone hælsparker til Børsting som får ballen på høyresiden av sekstenmeteren og vipper ballen ut fra dødlinjen. Så header Finne fra femmeteren og inn i det venstre hjørnet.

34:21 - Bryne: Voilås header videre fra tolv meters skrått hold på et frispark fra Grønli. Dyngeland må slå ballen vekk til corner.

37:40 - Brann: Rasmussen sentrer til Castro som skyter fra tretten meter, men det blokkeres.

40:10: Andreas Skovgaard ligger skadet.

42:25 -> bytte Brann: Fredrik Pallesen Knudsen inn for Andreas Skovgaard.

43:23 - Bryne: Baldvinsson kommer til heading fra tolv meter når vi ikke får klarert skikkelig etter nok et langt Bryne-innkast, men ikke for vanskelig for Dyngeland.

45:00 + 1:27 - Brann: Skaanes spiller frem til Finne som får ballen rett innenfor feltet og har strengt tatt bare keeper mellom seg og hele målet, men avslutningen fra tolv meters skrått hold går rett på keeper.

45:00 + 2:09: Pause. Vi leder 3-1 etter 5-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Bryne: Henning Romslo inn for Bjarne Langeland

45:00 -> bytte Bryne: Vegard Aasen inn for Andreas Dybevik

45:00 -> bytte Bryne: Pål Aamodt inn for Daniel Hermansson

45:00 -> bytte Bryne: Sixten Jensen inn for Sigurd Grønli

45:00 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Mathias Rasmussen

45:52 - Bryne: Et langt kast fra Robert Undheim stusses videre fra Baldvinsson, men ingen Bryne-spillere når frem på bakerste.

53:27 - Bryne: Nok en gang stusses et langt innkast videre inn foran Branns mål, men rett i klypene til Dyngeland.

55:23 - Brann: Crone sklir seg til et innlegg fra nesten ved dødlinjen og en presset Finne som kommer på nærmeste får fra to meters spiss vinkel en fot på innlegget, men det blir umiddelbart blokkert til corner.

57:34 - Brann: Crone skyter fra 25-26 meter, men det blokkeres utenfor feltet.

58:34 - Bryne: Voilås skyter fra femten meters spiss vinkel helt ute på siden av sekstenmeteren. Det går et par meter utenfor.

62:29 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne.

62:34 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Niklas Castro.

62:47 - Bryne: Romslo slår et frispark inn i feltet mot nærmeste stolpe og på ti meters hold header Christian Røer langt utenfor.

64:17 - Bryne: En corner slås mot nærmeste hvor Sondre Norheim vinner på hodet på femmeteren og header rett på Dyngeland.

64:32 - 1-4, SCORING BRANN; KASPER SKAANES: Dyngeland kaster ut til midten hvor det blir en hodeduell. Myhre får så ballen på egen halvdel og avanserer fremover. Midtveis inne på Brynes halvdel gir han ut til Skaanes som han har med seg til venstre. Sistnevnte når igjen ballen på 12-13 meters skrått hold, og uten å stoppe ballen først bare lobber han den over keeper og inn i det lengste hjørnet!

66:05: Brynes keeper setter seg ned og er skadet.

69:53 -> bytte Bryne: Elias Hadaya inn for Igor Spiridonov

74:34 - 1-5, SCORING BRANN; OLE DIDRIK BLOMBERG: Myhre mister ballen, men får likevel kriget den fremover når Norheim klarerer rett i ham. Myhre sender dermed ballen inn i feltet hvor Blomberg tar den igjen på fjorten meter og lobber i en bratt bue over keeper og i mål.

75:44 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Kasper Skaanes

76:58 - Bryne: Vegard Aasen kommer til avslutning fra femmeteren når det slås inn mot nærmeste. Dyngeland slår til med en reaksjonsredning.

77:35 - Brann: Moberg går i bakken i en duell i Bryne-feltet og Branns supportere vil ha straffe. Det ville ikke dommer Jørgen Haugen.

78:15 - gult kort, Bryne: Oliver Rotihaug, antagelig for protester.

82:30 - Brann: Blomberg på venstresiden forsøker å nå frem til Moberg, men sistnevnte kommer akkurat for seint og Brynes reservekeeper er ute og redder.

87:45 - Brann: Moberg får vendt rundt på tolv meter og skutt. Ballen triller like utenfor lengste stolpe.

89:51 - gult kort, Brann: Ruben Kristiansen når han legger Undheim i bakken på midtbanen.

90:00 + 1:58 - Brann: En corner slås mot nærmeste og Sivert kommer til heading fra seks-syv meter. Det stoppes rett foran mål.

90:00 + 4:14 - Brann: Børsting slår høyt inn fra høyre og på vel syv meter hopper Moberg opp og header, men Hadaya gjør en god redning.

90:00 + 5:11: Det er slutt. Vi vinner 5-1 etter 11-7 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Bryne – Brann 1-5 (1-3)

1. divisjon fotball menn. 1881 tilskuere.

Mål: 1-0 Frederik Børsting, selvmål (05:37), 1-1 Mathias Rasmussen (12:01), 1-2 Kasper Skaanes (15:09), 1-3 Bård Finne (30:27), 1-4 Skaanes (64:32), 1-5 Ole Didrik Blomberg (74:34).

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland.

Gult kort: Oliver Rotihaug, Bryne, Ruben Kristiansen, Brann.

Bryne (3-2-3-2): Igor Spiridonov (Elias Hadaya fra 70.) – Christian Røer, Sondre Norheim, Rógvi Baldvinsson – Daniel Hermansson (Pål Aamodt fra 46.), Oliver Rotihaug – Sigurd Grønli (Sixten Jensen fra 46.), Andreas Dybevik (Vegard Aasen fra 46.), Bjarne Langeland (Henning Romslo fra 46.) – Jørgen Voilås, Robert Undheim.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard (Fredrik Pallesen Knudsen fra 43.), David Wolfe – Mathias Rasmussen (Felix Horn Myhre fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes (Vegard Leikvoll Moberg fra 76.) – Frederik Børsting, Bård Finne (Aune Heggebø fra 63.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 63.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 11-11 (NTB)

Avslutninger på mål: 10-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger på feltet: 11-7 (mine tall). 1. omg.: 5-3 til Brann. 2. omg.: 6-4 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*


318

14

1

2
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90


1287

17

16

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62


1253

17

15

5
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90


1460

17

16

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1530

17

17


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62


662

16

8

9
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*


1144

17

13

4

1Hjort.

5*

5*14*


1*
25

4


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*


504

13

6

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1530

17

17


2Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


165

6

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*


560

15

4

1
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90


1479

17

17

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45


1265

16

16

10

1

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75


612

12

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42


1471

17

17

1

1Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45

468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90


1074

13

11


1--

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

TV2

brann.no