Ti strake borteseire i serien. Tolv strake borteseire i obligatoriske kamper. Klubbrekord begge deler så lenge vi har spilt nasjonal serie i dette landet. Hvem hadde sett for seg det da vi 12. mars røk ut for KFUM i cupen etter en elendig kamp? Dette er langt over alle forventninger. Og vi kommer nok neppe til å få oppleve ti strake trepoengere på bortebane igjen. Med mindre vi stikker innom denne divisjonen igjen ved en senere anledning, men det har vi vel ikke planer om...

Nå kan vi gratulere oss selv med 22 strake obligatoriske kamper uten tap - som er ny klubbrekord. Og 21 strake seriekamper uten tap - som er tangering av enda en klubbrekord. Nå går det omtrent ikke en kamp uten at vi setter rekorder!

Dette Brann-laget slutter aldri å imponere. Dette var sjette gang i årets serie at vi kom under med 0-1, men har tatt fjorten poeng av atten mulige på de kampene. Ingen av dem har endt med tap, men fire har endt med seier. Og vi klarte det altså igjen. Vi lar oss ikke knekke. Vi lar oss ikke stresse. Vi bare maler på. (I forkant av 2-1-målet hadde vi 30 trekk!) Og som regel vinner vi til slutt.

Selv ikke den kanskje vanskeligste oppgaven til nå i årets 1. divisjon - i hvert fall på papiret, kunne altså stoppe oss. (Ja da, jeg husker at vi slo den overraskende ligatoeren Ranheim borte). Husk at Stabæk tross alt bare hadde sluppet inn seks mål på sine åtte hjemmekamper før de møtte oss! Og da de tok ledelsen, måtte vi naturligvis score to - på 37 minutter. En tøff oppgave. Men vi klarte det!

Sist torsdag klarte vi oss også fint og vant over laget vi vel har slitt mest med spillemessig i år. Vi vinner "uansett".

I tillegg til klubbrekordene nevnt over, noterer vi oss følgende etter kampen mot Stabæk:

* Brann har aldri tidligere klart 51 poeng på de 19 første seriekampene. Ja da, det er "bare 1. divisjon", men vi har spilt der noen ganger. Og heller ingen andre lag har klart det i 1. divisjon på 27 år.

* Brann har, nærmest selvsagt, aldri tidligere klart 30 poeng på de ti første bortekampene.

* Brann har aldri tidligere klart å score 55 mål på de 19 første seriekampene. Ingen andre lag har klart det i 1. divisjon på 14 år.

* Brann har aldri tidligere klart å score 33 mål på de ti første bortekampene.

* Brann har aldri tidligere vært i nærheten av å klare 44 plussmål på de 19 første seriekampene. Ingen andre lag har klart det i 1. divisjon på 27 år.

* Brann har aldri tidligere vært i nærheten av å klare 26 plussmål på de ti første bortekampene.

* Hverken antall bortepoeng vi har, antall bortescoringer vi har, målforskjellen vi har på bortebane - eller forspranget vi har til nummer to på tabellen, er det noen andre klubber som har klart etter nitten kamper i 1. divisjon siden minst 1990.

PS! Slår vi Raufoss på Stadion søndag, har vi allerede tatt flere poeng etter 20 kamper i år enn vi gjorde over alle 30 kampene i OBOS-ligaen i 2015!

(Se som vanlig mer detaljer under "statistikkbonanza")

Kampen:

I vårt 50. seriemøte med Stabæk startet vi med akkurat samme lag som startet mot Start på torsdag.

Først etter tolv minutter skjedde noe det var verdt å skrive om fra Oslo-regionens mest velmøblerte områder, og da skjøt Fredrik Pallesen Knudsen like utenfor fra ni meter etter en corner. Vel fem minutter senere var det Bård Finne sin tur til å skyte like utenfor fra skrått hold, etter at Niklas Castro så ut til å bli felt like utenfor sekstenmeteren. Brann hadde tatt kommandoen på Nadderud.

Svenn Crone skjøt en meter over fra tyve meter etter nitten minutter. Rundt halvtimen spilt var det en periode der hjemmelaget tok over litt av spillet, men kom aldri til annet enn elendige innlegg og forgjeves skriking etter straffe da Simen Wangberg ramlet i en duell mot Sivert Heltne Nilsen.

Det var en lite innholdsrik første omgang, men ett minutt før pause fikk Finne en mulighet. Skuddet gikk imidlertid rett på keeper fra ti-tolv meters ganske skrått hold. Like etter fikk Finne en ny sjanse fra ti-elleve meter, men skuddet ble blokkert. Rasmussen fikk plukket opp ballen og skutt fra ganske skrått hold, men rett på keeper.

På overtid av omgangen fikk Gift Orban en mulighet fra skrått hold, men det skuddet gikk rett på Dyngeland. Lagene gikk til pause med 0-0.

Etter pause var Stabæk litt småfarlige, og etter 53 minutter var de ikke bare det - for da scoret de... Sturla Ottesen fikk ballen i returrommet og dundret til fra 27-28 meter. Ballen gikk såvidt via Kasper Pedersens hode og utagbart for Dyngeland nesten helt oppe i krysset. 1-0 til Stabæk.

Dette var ergerlig, for vi hadde vært det førende laget kampen sett under ett. Skulle vi få vårt første tap i årets serie etter et slikt lykketreff?

Etter dette hadde Frederik Børsting en heading som ble avverget et par meter fra mål i en cornersituasjon.

Ti minutter etter pause kom våre to første bytter: Ole Didrik Blomberg og Aune Heggebø kom inn for Frederik Børsting og Bård Finne.

Da 61 minutter var spilt, fikk vi utlignet. Formsterke Rasmussen spilte frem til Blomberg som fikk lagt ut fra utenfor femmeteren og til Castro som satte ballen i det venstre hjørnet fra elleve meter. 1-1! Yess! Viktig å få den såpass kjapt etter Stabæks scoring. Det gikk nemlig kun åtte minutter.

Fem minutter senere hadde Blomberg et hardt skudd fra femten meters skrått hold som Stabæk-keeper Marcus Sandberg måtte gi retur på, men hjemmelaget fikk klarert.

Etter 68 minutter gikk Ottesen i bakken da han ble stanset av Pallesen noen meter utenfor femmeteren. Hjemmesupporterne skrek på straffe, men heller ikke denne gang var kampleder Medic imponert over argumentasjonen.

Deretter fulgte 30 Brann-trekk mellom åtte involverte spillere og halvannet minutt med ballen i laget før Rasmussen til slutt sendte frem til Blomberg. Fra åtte-ti meters skrått hold satte han ballen under keeper og i det lengste hjørnet. Jaddaaa! 2-1! På ni minutter og seksten sekunder hadde vi snudd fra 0-1 til 2-1. Nydelig!

Halvannet minutt senere skjøt Castro like mange meter over fra skrått hold, og like etter fikk Blomberg blokkert et skudd fra åtte meters skrått hold. Nå var vi på hugget for 3-1!

Vårt neste bytte kom med 17 minutter igjen: Da kom Vegard Leikvoll Moberg inn for Myhre.

Tolv minutter før slutt skjøt innbytter Moberg fra sytten meter, men keeper fikk reddet den helt nede ved stolperoten til corner. Denne corneren ekspederte Moberg utenfor med hodet. Brann var i støtet nå, for jaggu fikk ikke også Blomberg sjansen med et hodestøt på en kontring. Dessverre bare løst inn til keeper.

Fire minutter før slutt kom vårt siste bytte: Isak Tomar Hjorteseth kom inn for Niklas Castro.

I overtiden fikk Blomberg en stor mulighet da han fikk ballen fra Heggebø. Men Thor Lange fikk kastet seg frem tidsnok til å få til en retningsforandring. Sandberg fikk en hånd på ballen og slått den bort. Blomberg var for øvrig meget frisk i innhoppet sitt og kom til fem avslutninger i feltet på de vel 35 minuttene han spilte. Og en av dem førte altså til scoring.

Men også hjemmelaget fikk en bra mulighet da Fitim Azemi kom til heading fra syv-åtte meter på et høyt innlegg. Heldigvis fikk han ikke skikkelig kraft på hodestøtet og ballen spratt inn til Dyngeland. Vi på motsatt side oppfattet imidlertid headingen som en gigantisk sjanse og at den nesten holdt på å sprette inn i hjørnet...

Etter fem lange overtidsminutter var det endelig klart: Brann tok nok en trepoenger - denne gang på bortebane mot en av opprykkskandidatene, og det er tiende gang på rad at vi klarer det på en utenbys bane i serien.

Tabellsituasjonen:

Brann har etter mandagens kamper fått en ledelse på 14 poeng til nummer to og 15 poeng ned til den øverste plassen som ikke gir direkte opprykk.

Det betyr at uansett hva lagene bak måtte finne på av seiersrekker (og fordeling av poeng i innbyrdes-kampen de skal ha), så mangler Brann kun 17 poeng for å sikre opprykket. Det klarer vi med 5-2-4, 4-5-2 eller 3-8-0 på de elleve siste kampene.

Fortsetter lagene bak ut sesongen med samme poengsnitt som de har hatt til nå, holder det faktisk at Brann tar syv poeng til for at vi skal rykke opp. Altså 2-1-8, 1-4-6 eller 0-7-4 på de siste elleve.

Her er et oppdatert budsjett for hva som skal til for at vi vinner divisjonen: (Tallene for hver kamp er budsjettert poengfangst) Vi rykker naturligvis også opp om ett av lagene skulle passere oss.

nå ->

BRANN

51 p

|

RANHEIM

37 p

|

ULF

36 p

20.r.

Raufoss h

3

|

Fredriks. b

3

|

KFUM b

3

21.r.

Sogndal b

0

|

Bryne h

3

|

Stjørd. h

3

22.r.

Ranheim h

0

|

Brann b

3

|

Mjønd. b

3

23.r.

Åsane b

0

|

Grorud b

3

|

Start h

3

24.r.

Grorud h

3

|

Åsane h

3

|

Fredriks. b

3

25.r.

Ulf b

0

|

Sogndal b

3

|

Brann h

3

26.r.

Stjørd. h

3

|

Ulf h

3

|

Ranheim b

0

27.r.

Mjønd. b

0

|

Kongs. h

3

|

Grorud h

3

28.r.

Skeid h

3

|

Stabæk b

1

|

Kongs. b

3

29.r.

Fredriks. b

0

|

Raufoss h

3

|

Stabæk h

3

30.r.

KFUM h

3

|

Start b

1

|

Bryne b

3

TOTALT:


66 p

|


66 p

|


66 p

Fra nå:

5-0-6


|

9-2-0


|

10-0-1


I budsjettet over er det altså tatt utgangspunkt i at vi får bedre målforskjell enn Ulf og Ranheim. Det får vi om så...

... våre fem seire kun blir på ett mål hver, mens de seks tapene blir på to mål hver. Da får vi 37 plussmål.

... Ranheims seier på da nødvendigvis to mål over oss (se linjen over), kommer i tillegg til syv seire på tre mål og én seier på fire. Da får de 36 plussmål.

... fem av Ulfs seire blir på tre mål og fem blir på to mål. Da får de 36 plussmål.

Får vi 66 poeng må Stabæk gå på minst ett poengtap resten av sesongen. I budsjettet over får de det.

Og her er et budsjett for hvordan vi rykker opp (og også sikrer divisjonsseieren) allerede hjemme mot Grorud 12. september:

nå ->

BRANN

51 p

|

RANH.

37 p

|

ULF

36 p

|

STAB.

34 p

20.r.

Rauf. h

3

|

FFK b

1

|

KFUM b

1

|

Stjør. b

3

21.r.

Sogn. b

3

|

Bryne h

3

|

Stjør. h

3

|

Start h

3

22.r.

Ranh. h

3

|

Brann b

0

|

Mjøn. b

3

|

Kong. b

1

23.r.

Åsane b

3

|

Gror. b

3

|

Start h

3

|

Bryne h

3

24.r.

Gror. h

3

|

Åsane h

3

|

FFK b

1

|

Rauf. h

3

Etter 24.r.:


66 p

|


47 p

|


47 p

|


47 p

5 fra nå:

5-0-0


|

3-1-1


|

3-2-0


|

4-1-0


Vi rykker naturligvis også opp om ett av lagene skulle passere oss.

-

Supporterne:

Det var utsolgt bortefelt på Nadderud, noe som betyr ca 600 solgte billetter. I tillegg var det en del Brann-fans på hovedtribunen. Trøkket ble aldri det helt store. Forsanger og den innerste kjerne av syngende stilte seg i den ene enden av bortetribunen. Dermed ble det lite sang i den familiepregede andre delen av feltet. Heller ikke på Nadderud er det tak over bortetribunen, så da blir trøkket der etter. Nå kommer heldigvis tre strake bortekamper med tak over bortefeltet og gode muligheter til å lage høy lyd som ikke bare forsvinner ut i luften.

--

Rim og regler:


Neste stopp var Bekkestuen

vest for Oslo Vest

Og denne her var tøff,

og kanskje årets største test

for Brann-laget i år

som hadde fått det ganske lett

Og utenbys, så var jo

våres seiers-rad komplett

*

Men selv om vi var best

så var De Blaa en vrien nøtt

Og etter det var pause,

kom en smell for oss i rødt:

For Ottesen på Stabæk

han traff mål fra lengre hold

Men ikke lenge etter

var det Castro som fikk goal

*

Vi styrte mer og mer

Så fikk vi jaggu enda ett

ved Blomberg, som tok salto

Nå fikk Dyngis holde tett

Vi kunne fort fått

flere mål, men klarte ikke det

Da Dyngis stengte bak,

så ble poengfangsten på tre

*

På bortebane slår vi alt

har vi ti i strekket

Og klubbrekord i kamper

uten tap, en helfrekk rekke

to-og-tjue kamper,

både cup og ligaspill

Sesongen to-og-tjue,

den blir mer og mere vill!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Vi har nå fem seire på rad i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli.

* Borte: Dette var vår tiende strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt i Bodø 5. desember. I tiden med nasjonal serie (f.o.m. 1948) har vi aldri tidligere vunnet ti bortekamper på rad i serien. Den gamle klubbrekorden på åtte ble satt i 1956-1957.

* Borte: I obligatoriske kamper var dette vår tolvte strake borteseier. Dette er klubbrekord i tiden det har vært spilt nasjonal serie (f.o.m. 1948). Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Vår gamle klubbrekord var på åtte i 1984 og 1999.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 21. strake seriekamp uten tap (17-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi hadde en så lang rekke med seriekamper uten tap var da vi satte klubbrekord fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen. Unngår vi tap i neste runde, setter vi altså ny klubbrekord for årene med nasjonal serie.

* Dette var vår 22. strake obligatoriske kamp uten tap (19-3-0). Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen. Dette er ny klubbrekord. Den gamle var fra oktober 1981 til august 1982 med 21 strake (17-4-0). Ingen av kampene den gang var på øverste nivå, men én var i kvaliken.

* Dette var vår 19. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). Det forrige laget som hadde så mange ubeseirede kamper fra seriestart på nivå to i Norge var Ham-Kam som også gikk uten tap i de 19 første (14-5-0) i 1991.

* Borte: Vi har nå tolv strake bortekamper i serien uten tap (10-2-0). Sist vi tapte en bortekamp i serien var da Vålerengen slo oss 1-0 på Intility 31. oktober. Dette er ny klubbrekord for årene med nasjonal serie (f.o.m. 1948). Den gamle var fra september 1981 til august 1982 da vi hadde elleve bortekamper i serien uten tap (7-4-0). Tre av disse var på nivå én.

* Borte: I obligatoriske bortekamper har vi tolv uten tap (12-0-0). Dette er ny klubbrekord. Den gamle var på elleve (9-2-0) i 1982.

Scoringer:

* Vi har nå 21 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake.

* Vi har nå scoret i 22 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Borte: Dette var vår 12. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i tolv strake bortekamper i serien var fra september 2018 til september 2019 da vi scoret i 14 strake.

* Borte: Dette var vår 12. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i tolv strake obligatoriske bortekamper var fra september 2018 til juni 2019 da vi gjorde det i 13.

Baklengsmål:

* Dette var andre gang siste tre (men også siste fem) seriekamper at vi slapp inn mål.

* Borte: Vi har nå sluppet inn mål i to strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Raufoss 5-0 18. juli.

Sesongen til nå:

- Poeng:

* Vi har nå 51 poeng. Det er ny klubbrekord for de 19 første kampene med solid margin. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger var 44 poeng på de 19 første kampene på nivå to i 1986 den gamle rekorden. 51 poeng er det meste noen har hatt etter 19 kamper i 1.divisjon siden Skeid hadde 52 i 1995. Men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger, slik at man ikke møtte alle de beste lagene i divisjonen. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Matematisk ligger vi nå an til 80,5 poeng i år.

Borte: Vi har tatt 30 poeng borte. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger er det soleklar klubbrekord for de ti første bortekampene noen sesong. Vår gamle klubbrekord var 24 poeng etter ti bortekamper i 1999. 30 poeng etter ti bortekamper i 1.divisjon har ingen hatt siden minst 1990. Etter det er Moldes 28 i 2007 det nærmeste. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. Matematisk ligger vi an til 45 bortepoeng denne sesongen.

- Scoringer:

* Vi har scoret 55 mål. Det er det meste vi har hatt etter de nitten første kampene. Vår gamle klubbrekord etter nitten kamper var 53 i gullsesongen 1961/62, på nivå to i 1984 og på nivå én i 2001. 55 scoringer er det meste noen har hatt etter 19 kamper i 1.divisjon siden Odd hadde det samme i 2008. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Glimt 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 86,8 mål i år.

Borte: Vi har scoret 33 mål på bortebane. Det er ny klubbrekord etter ti bortekamper med klar margin. Vår gamle klubbrekord etter ti bortekamper var 26 i 2000 på nivå én. 33 scoringer er det meste noen har hatt etter ti bortekamper i 1. divisjon siden minst 1990. Etter det er Ham-Kams 32 i 2007 det nærmeste. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006. Matematisk ligger vi an til 49,5 bortemål i år.

Baklengs:

* Vi har elleve baklengs. Det er det minste vi har hatt etter 19 kamper siden vi satte klubbrekord med ti baklengs på nivå to i 1986. 11 baklengs er det minste noen har hatt etter 19 kamper i 1.divisjon siden Mjøndalen hadde det samme i 2018. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 fra i fjor. Matematisk ligger vi an til 17,4 i år.

Borte: Vi har fått syv baklengs på bortebane. Det er ny klubbrekord etter ti kamper. Den gamle klubbrekorden etter ti bortekamper var på seks baklengs i 1986. 7 baklengs etter ti bortekamper ble i 1.divisjon faktisk slått av Ham-Kam så sent som i fjor da de hadde fem. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Matematisk ligger vi an til 10,5 baklengsmål på bortebane i år.

- Målforskjell:

* Vi har 44 plussmål. Det er ny klubbrekord etter 19 kamper med klar margin. Den gamle klubbrekorden etter 19 kamper var på +30 på nivå to i 1984. 44 plussmål er det beste noen har hatt etter 19 kamper i 1.divisjon siden Glimt hadde det samme i 1995. Men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger, slik at man ikke møtte alle de beste lagene i divisjonen. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Matematisk ligger vi an til 69,5 plussmål denne sesongen.

Borte: Vi har 26 plussmål på bortebane. Det er ny soleklar klubbrekord. Den gamle klubbrekorden etter ti bortekamper var på 13 plussmål i 1984. Så mye som 26 plussmål etter ti bortekamper er det ingen om har klart i 1.divisjon siden minst 1990. Nærmest etter det er Godsets 20 plussmål i 1995 da divisjonen var delt inn i to avdelinger. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. Matematisk ligger vi an til 39 plussmål på bortebane i år.

- Forsprang på tabellen:

* Brann leder serien med 14 poengs margin. Siden minst 1990 har ingen lag tidligere ledet med mer enn tolv poeng etter nitten kamper i denne divisjonen. Største sluttmargin mellom nummer en og to i de sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Glimts 16 poeng ned til Start i 2017. Matematisk ligger vår seiersmargin an til å bli på 22,1 poeng denne sesongen.

* Brann har 15 poeng ned til nummer tre. Det er den største forskjellen mellom nummer en og tre etter nitten kamper i denne divisjonen siden Lyn hadde det samme i 2000. Største sluttmargin mellom nummer en og tre i sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Starts 21 poeng ned til Kongsvinger i 2004. Matematisk ligger vår margin ned til nummer tre an til å bli på 23,7 poeng denne sesongen.

(Poengtallene etter 19 runder er regnet etter hvert lags første 19 kamper i kronologisk rekkefølge. Med andre ord; har det vært hengekamper, kan det være at det aldri var noe tidspunkt alle lagene stod med 19 spilte kamper samtidig hvert enkelt år).

.

Brann i OBOS 2022 vs Brann i OBOS 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 19 kamper

55-11

+44

51

Brann 2015

Etter 19 kamper

26-25

+1

32

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 10 bortekamper

33-7

+26

30

Brann 2015

Etter 10 bortekamper

11-14

−3

14

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22


Brann innbyrdes mot Stabæk i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

25

13

8

4

60

28

Bærum/Oslo

25

9

4

12

28

45

Totalt

50

22

12

16

88

73

* Brann hadde før søndag fire strake seriekamper mot Stabæk uten seier (0-3-1). Nå har vi tre strake mot dem uten tap (1-2-0). Forrige seier mot dem kom 24. august 2020 da vi vant 2-0 på Nadderud. Siste tap mot dem var da de slo oss 2-0 på Nadderud 27. mai i fjor.

* Brann har vunnet fire av de fem siste bortekampene mot Stabæk i serien (4-0-1). Unntaket var i fjor da vi tapte 0-2.

* Brann har scoret i de tre siste seriekampene mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem var da de slo oss 2-0 på Nadderud 27. mai 2021.

* Brann har scoret i fire av de fem siste bortekampene mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem på Nadderud var da de slo oss 2-0 i fjor

* Brann har fem strake seriekamper mot Stabæk med baklengsmål. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 2-0 på Nadderud 24. august 2020.

* Brann har sluppet inn mål i de to siste bortekampene mot Stabæk. Sist vi holdt nullen mot dem på Nadderud var da vi vant 2-0 der 24. august 2020.

-

Hendelsene:

12:08 - Brann: Vi styrer mer og mer av kampen, men kommer ikke til avslutninger. På dette tidspunktet fikk vi i det minste en corner.

12:28 - Brann: Etter en corner der Stabæk ikke får klarert skikkelig, får Fredrik Pallesen Knudsen skutt fra ca ni meter. Det går en halvmeter utenfor.

14:19 - Brann: Bård Finne får ballen feilvendt inne i feltet, får snudd seg og skutt fra femten meter. Det blir aldri noe skikkelig treff, og ballen spretter inn til keeper Marcus Sandberg.

17:03 - Brann: Castro stormer mot sekstenmeteren, men blir stoppet centimetere utenfor den. Kanskje skulle han hatt frispark der. Ballen går imidlertid ut til Finne som får kommet til avslutning fra syv-åtte meters skrått hold. Men han skyter utenfor nærmeste stolpe.

17:56 - Brann: Gift Orban skyter fra tyve meter. Det skuddet triller rolig inn til Mathias Dyngeland.

19:11 - Brann: Svenn Crone skyter fra tyve meter. Det går en meter over.

31:14 - Stabæk: Simen Wangberg går i bakken i en duell mot Sivert Heltne Nilsen og hjemmelaget roper på straffe. Dommer Ajdin Medic er ikke enig.

43:55 - Brann: Mathias Rasmussen sender frem til Finne som får ballen utenfor sekstenmeteren og kommer seg til avlutning fra ti-tolv meters noe spiss vinkel. Rett på keeper.

44:38 - Brann: Ballen blir lagt ut til Finne som skyter fra ti-elleve meter. Kasper Pedersen blokkerer. Etter hvert får Rasmussen plukket opp ballen på siden av feltet og skutt fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men rett på keeper.

45:00 + 0:16 - Stabæk: Orban kommer seg til skudd fra 12-13 meters skrått hold. Rett på Dyngeland.

45:00 + 1:02: Det er pause. Stillingen er 0-0 etter 5-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:59 - Stabæk: Crone får en lang fot på ballen utenfor sekstenmeteren når Orban nesten er igjennom.

52:09 - Stabæk: Victor Wernersson med et skummelt innlegg som går tvers gjennom femmeteren og som Orban heldigvis ikke når frem på.

52:47 - 1-0, SCORING STABÆK; KASPER PEDERSEN: I returrommet etter en corner får Sturla Ottesen ballen og dundrer til fra 27-28 meter. Ballen går til venstre, via Pedersen og nesten helt oppe i krysset.

54:56 - Brann: Pallesen vinner på hodet mot Curtis Edwards når en Castro-corner blir slått mot bakerste. Frederik Børsting header mot mål fra seks meter, men ballen stoppes et par meter fra mål.

55:47 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

55:49 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne.

58:48 - Stabæk: Wernersson slår akkurat for høyt inn for Orban som hopper opp like utenfor femmeteren.

60:08 - Brann: Rasmussen slår et frispark inn i feltet, men som blir akkurat for høyt for Heggebø som hopper opp på femmeteren.

60:45 - 1-1, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Rasmussen sender på høyresiden frem til Blomberg som får ballen på høyresiden av feltet. Noen meter utenfor femmeterhjørnet legger han ut til Castro som fra elleve meter setter ballen til venstre og inn i hjørnet.

65:00 -> bytte Stabæk: Fitim Azemi inn for Gift Orban.

65:29 - Brann: Blomberg kommer til skudd fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeteren. Sandberg redder, men må gi retur. Stabæk får klarert.

68:23 - Stabæk: Herman Geelmuyden legger inn fra deres venstreside til Ottesen som går i bakken når han stanses av Pallesen syv-åtte meter fra mål.

70:01 - 1-2, SCORING BRANN; OLE DIDRIK BLOMBERG: Etter 30 trekk og halvannet minutt med ballen scorer vi når Blomberg først gir til Ramussen vel ti meter utenfor feltet. Lyngdølen sender ballen frem til Blomberg som går på løp på høyresiden av feltet. Og fra åtte-ti meters skrått hold setter han ballen under keeper og inn i det lengste hjørnet.

71:32 - Brann: Castro skyter fra tolv meters skrått hold. Det skuddet går halvannen meter over lengste kryss.

72:02 - Brann: Castro spiller igjennom Blomberg som får avslutte fra vel åtte meters ganske skrått hold, men Pedersen blokkerer på femmeteren til corner.

72:45 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Felix Horn Myhre.

76:12 -> bytte Stabæk: Nicolas Pignatel Jenssen inn for Patrick Metcalfe.

76:20 -> bytte Stabæk: Kornelius Normann Hansen inn for Kasper Pedersen.

77:37 - Brann: Castro legger igjen til Moberg som skyter fra 17 meter. Det går via keepers hanske og like utenfor.

78:13 - Brann: Castro slår en corner mot bakerste hvor Moberg vinner på hodet syv meter fra mål. Ballen spretter utenfor nærmeste stolpe.

79:49 - Brann: Vi kontrer, men Blombergs fremspill til Castro blir litt upresist. Castro må dermed hente ballen ute på siden. Da legger han inn i stedet for å skyte. Og på bakerste setter Blomberg hodet til fra tre meters skrått hold. Dessverre kommer han ikke høyt nok og ballen går dermed løst inn til keeper.

83:00 - Brann: Wolfe legger inn fra venstre mot bakerste, men hjemmelaget får headet vekk.

83:24 -> bytte Stabæk: Aleksander Andresen inn for Fredrik Krogstad

83:24 -> bytte Stabæk: Thor Lange inn for Victor Wernersson

84:24 - Stabæk: Normann Hansen med et skummelt innlegg fra dødlinjen, men Ruben får klarert til corner.

86:20 -> bytte Brann: Isak Tomar Hjorteseth inn for Niklas Castro.

90:00 + 1:50 - Brann: Moberg header frem til Heggebø som kommer inn på venstresiden av sekstenmeteren og gir på tvers over til Blomberg som får stå udekket. Blomberg skyter fra tolv meter, men Lange hiver seg ned og får til en retningsforandring på ballen som gjør at Sandberg klarer å nå den med hånden.

90:00 + 3:28 - Stabæk: Azemi kommer til heading fra syv-åtte meter på et høyt innlegg, men får heldigvis ikke skikkelig kraft på hodestøtet og ballen spretter inn til Dyngeland.

90:00 + 5:00: Kampen er slutt. Vi vinner 2-1 etter 14-2 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Stabæk – Brann 1-2 (0-0)

1. divisjon menn, 19. serierunde. Nadderud stadion, 3466 tilskuere. Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Mål: 1-0 Kasper Pedersen (52:47), 1-1 Niklas Castro (60:45), 1-2 Ole Didrik Blomberg (70:01).

Stabæk (3-5-2): Marcus Sandberg – Nicolai Næss, Simen Wangberg, Kasper Pedersen (Kornelius Normann Hansen fra 77.) – Sturla Ottesen, Patrick Metcalfe (Nicolas Pignatel Jenssen fra 77.), Curtis Edwards, Fredrik Krogstad (Aleksander Andresen fra 84.), Victor Wernersson (Thor Lange fra 84.) – Gift Orban (Fitim Azemi fra 66.), Herman Geelmuyden.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre (Vegard Leikvoll Moberg fra 73.) – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 56.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 56.), Niklas Castro (Isak Tomar Hjorteseth fra 87.).

-

Kampstatistikk:


Avslutninger: 13-5 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 8-5 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 14-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-1 til Brann. 2. omg.: 9-1 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutt spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*


371

16

1

3
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55


1387

19

18

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86


1412

19

17

6
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90


1640

19

18

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1710

19

19


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55


789

18

10

9
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*


1224

19

13

4

1Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


29

5


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90


684

15

8

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1710

19

19


2Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*


183

7

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72


722

17

6

2
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90


1659

19

19

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90


1445

18

18

10

1

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*629

13

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42
1471

17

17

1

1Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90


1254

15

13


1-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

NRK

brann.no