Gå til sidens hovedinnhold

Bergenser kjemper i San Marinos Melodi Grand Prix

Artikkelen er over 3 år gammel

Camilla North har alltid drømt om å stå på den store Grand Prix-scenen. Nå kan hun komme seg dit, via San Marino.

Camilla North har drevet med musikk hele livet, og Eurovision Song Contest har alltid vært en drøm.

North er nå i Bratislava i Slovakia for å konkurrere om finaleplassen som representant for San Marino. Der er det et helt annet opplegg enn i Norge. De inviterer artister fra hele verden til å fremføre to sanger hver. Den sangen dommerne syntes passer best til artisten, er den sangen de ender opp med å fremføre videre i konkurransen. North konkurrerer mot elleve andre finalister, og selv om finalen er på lørdag, så har stemmingen allerede begynt.

– Frem til lørdag kan folket investere i sangene på nettet. De som blir investert mest i, blir ansett som favoritter før dommerne har det siste ordet, sier artisten.

Sist hun sjekket lå North på en femte plass i antall investeringer.

– Jeg håper jo jeg kommer til den europeiske finalen i mai, og slik det ser ut nå si vil jeg si at jeg har en fair sjanse.

Hatt et øye for MGP

– Jeg har alltid vært veldig fascinert av selve showet og alt rundt det, forteller North til BA.

Før julen kontaktet arrangørene i San Marino bergenseren, og selv om North ikke var klar over hva hun sa ja til, så var det noe hun ville delta på.

– Jeg innser nå som jeg har vært med på litt at det er masse ting man ikke vet om. Til den innspillingen jeg var på tidligere hadde jo alle kostymer og full pakke, mens jeg ikke ante noe om det. Jeg måtte jo bare løpe på H&M og kjøpe noe, ler artisten.

Spanskinspirert sang

Det er ikke alle artistene som er med på å skrive sangene sine selv, men North har skrevet sanger i flere år og følte at det var naturlig for henne å delta i den prosessen.

– Jeg har skrevet sangen selv, i samarbeid med låtskrivere fra Østerrike, og deretter var jeg i studio i Nederland for å produserte sangen.

Sangen har fått tittelen «Yo No Soy Tu Chica» og handler om at vi mennesker skal behandle hverandre med respekt.

– Jeg ønsker å spre glede med sangen. Derfor har vi laget den veldig «upbeat» med masse trommer. Ønsket mitt er å lage fullt liv og leven, forteller North, og understreker at sangen er en sommersang.

– Det er så mye guffent vær i Bergen og jeg lengter ofte etter sol og sommer. Jeg syntes språket er veldig fint og sensuelt.

Kommentarer til denne saken