– Du kan trygt si at vi ble tatt med buksene nede, med vårt halvsovende produkt som plutselig ble vakt til live, sier Leif Kvalvik, administrerende direktør i Copenhagen Creators.

Eksploderte sist fredag

Etter at Microsoft i forrige uke lanserte nettstedet How-old.net, skjøt også Copenhagen Creators app «How old do I look?» i været. I løpet av to dager var de oppe i 700.000 nedlastninger per dag.

Torsdag forteller Kvalvik til BA at de nærmer seg tre millioner nedlastinger.

– Vi har jobbet som gale døgnet rundt etter «eksplosjonen» på fredag. Vi har ikke hatt kapasitet på serverne til å ta i mot alle brukerne, forteller Leif Kvalvik og legger til at han synes det hele har blitt en morsom historie:

– Vi var jo først ut med dette, så det er gøy at et så stort firma har brukt samme navn og tenkt at dette er en god idé.

Mest nedlastet i Kina

Appen ble laget for ni måneder siden, og hadde frem til sist uke drøye 40.000 nedlastinger, men ellers lite aktivitet.

– Vi så at det til tider beveget seg litt i antall nedlastinger, så vi forsto at det lå noe i ideen.

Ideen bak «How old do I look?» er at du som bruker kan laste opp et bilde av seg selv, og se hvor gammel andre brukere tror du er. Det er en scorefunksjon i appen, hvor du kan gjette alderen på andre brukere, og hanke inn poeng i form av antall år du er unna riktig alder.

I Kina ligger appen, som er 100 prosent reklamefinansiert, på 1. plass i App Store, også i Thailand spiller de som gale. I Norge ligger appen foreløpig på 8. plass.

Apputvikler Kvalvik var på ferie i Roma sist helg, og måtte delegere alle oppgavene derfra etter at serverne ikke kunne ta i mot alle de nye brukerne.

Skal videreutvikle

Leif Kvalvik er opprinnelig fra Kinsarvik i Ullensvang, men han flyttet til Danmark i 1989. Ifølge han selv «rotet» han seg inn i apputviklings-verden i 2012, da han sammen med to andre startet firmaet Copenhagen Creators. I dag har de 20 ansatte i bedriften.

Copenhagen Creators, som også står bak det noe kjente spillet «Killer Snake», produserer stort sett for andre.

Kvalvik forteller at tilbakemeldingene er forskjellige, og forklarer det med at ikke alle har fått lastet ned appen på grunn av serverkapasitet.

– Vi arbeider for fullt med å håndtere trafikken og optimalisere reklamevisningen slik at vi får inntjening. Senere vil vi videreutvikle «How old do I look?» med nye funksjoner, sier han.