Gå til sidens hovedinnhold

– Miniregning ga konkursbegjæring

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det har vært fem tøffe år. Jeg har dessverre ikke eget trykkeri, men jeg har kontroll nå.

Idar Vollvik har hatt økonomiske problemer helt siden hans aksjetrading gikk over styr og finanskrisen innhentet den tidligere Chess-gründeren.

Den siste uken har det blitt spekulert at konkursspøkelse henger over Vollvik privat, samt hans nåværende selskap, Ludo.

- Det har vært fem tøffe år, men jeg har klart å kvitte meg med masse gjeld, selv om litt gjenstår, sier Vollvik til Nettavisen.

- Jeg har dessverre ikke eget trykkeri, men jeg har kontroll nå, fortsetter han.

Renter på 12.000

Tirsdag hadde Bergen tingrett berammet en konkursbegjæring mot Ludo fra kemneren i Bergen. Den er nå avblåst.

– Det var noen renter på rundt 12.000 kroner som ikke var betalt. Vi har nå ordnet opp med kemneren, sier Vollvik.

Selv Statoil har inkassosaker

Han mener det skrives alt for mye halvsannheter i media om både Ludo og hans private økonomiske situasjon.

– Det skrives halve sannheter om meg og gjeld, dessverre, sier Vollvik.

– Men hadde du betalt for eksempel rentene på 12.000 kroner i tide, så hadde det jo ikke blitt noen skriverier?

– Joda, men de fleste selskaper har ulike inkassosaker mot seg til enhver tid, selv Statoil har det, uten at det blir skriverier av den grunn, sier Vollvik.

– Omsetningen i Ludo øker kraftig for hvert år og selv om vi har hatt milliontap de siste årene, forventer jeg at vi går i null i år og kanskje til og med litt i pluss, fortsetter gründeren.

Ludo tapte nesten 14 millioner i 2013, mens resultatet for fjoråret endte på rundt syv millioner, ifølge Vollvik.

Ungikk tvangssalg

Tidligere i år gikk eiendomsinvestor Tom Altenborn til det skrittet å prøve å få tvangssolgt Vollviks hus utenfor Bergen, som følge av et krav på 2,5 millioner kroner som investorene hadde overfor Idar Vollvik privat.

Dette ble avverget i 12. time av Vollvik.

– Vi har funnet en løsning, så dette er ute av verden nå, sier Vollvik.

Idar Vollvik tjente over en milliard kroner da han solgte Chess til den svenske telekomgiganten TeliaSonera i 2005.

Dessverre for Vollvik, innhentet finanskrisen han, og han måtte starte på nytt igjen, denne gangen via selskapsstrukturen Ludo.

Han holder for tiden på med å bygge opp en nettbutikk, Ludostore, som han har satt seg som mål skal bli en av Norges største innen kort tid.

- Jeg fikk ut over en milliard

I forbindelse med «Det store intervjuet» i Nettavisen i 2012 var det en åpenhjertig Vollvik som kunne fortelle absolutt alt om gamblingen, gjelden, tapene, spenningen, livet og comebacket.

– Inkludert utbytter og alt annet fikk jeg ut litt over en milliard kroner på bankkontoen for Chess-eventyret, sa Vollvik.

– Hvordan er det mulig å tape så mye penger så raskt?

– Nei, si det. Det er i hvert fall mulig. Det er jo jeg et levende bevis på, sa en smilende Vollvik.

– Det var mine fantastiske egenskaper å skape disse pengene som på sett og vis ble min største fiende også. Det å være positiv, være aktiv, at alt er mulig.

Idar Vollvik brukte noe av milliarden på å kjøpe sitt eget paradis rett utenfor Marbella i Spania. Trolig kostet herligheten Vollvik rundt 90 millioner kroner.

1.800 kvadratmeter ren luksus ble kjøpt inn. Egen kinosal, vinkjeller, treningsrom, stort svømmebasseng og et megastort kjøkken, som ville gått rett hjem hos rappestjernene på MTVs «Cribs».

– Det var en offshorestruktur. Jeg personlig eide det aldri, men jeg lånte inn penger til strukturen. Og så lånte jeg litt penger på det også. Det er slik de fleste hus i området der nede er finansiert, sa Idar Vollvik til Nettavisen i 2012.

Kommentarer til denne saken