Einar Melve døde fredag 18. februar, etter lang tids sykdom. Han ble 60 år.

Jeg ble kastet inn i et AUF i Hordaland som lokallagsleder i Fyllingsdalen på første møte. Fort ble det verv i Fylkesstyret og lederverv der.

Perioden var preget av Einar Melve som fylkessekretær, en post han holdt i ti år på 1980-tallet. Vi reiste rundt og doblet antall lag og medlemmer.

Einar var en dieselmotor.

Aldri mye snakk og hastverk, men jevnt og trutt arbeid. Det var en god kombinasjon med Olav Akselsen, undertegnede og flere energiske nye ledere.

Det var rett fra skolen på AUF kontoret i Tårnhjørnet. Så var det middagskuponger på Milde Måne sammen med BA-journalister. AUF-økten endte gjerne med noen liter kaffe på hybelen til Einar hos Per Mundal i Riplegården ut over natten.

Der lå kartet over hvor vi skulle danne lag og uendelige lister med navn vi skulle dra med. Einar hadde en oversikt over hva som skjedde i politikken som gjorde ham til en sentral kilde på journalistenes bord på Wessel.

Einar fikk etter AUF i Hordaland være både i tjeneste for regjeringen som pressesekretær for Opseth og i pressen.

I byen vår jobbet han i både i BA og Fiskaren. I tillegg var han i VG og Nynorsk Pressekontor i hovedstaden. På Voss stiftet han og var redaktør for Vossingen.

Det var politikk, presse og idrett som var de tre store for Einar.

Sist vi krysset spor var da begge bidro til kampanjen for OL på Vestlandet nylig. Den gamle kampsaken til Einar som ungdomskandidat til Fylkestinget.

Einar ble bare 60 år og helsen var sviktende. Da er det imponerende hva han fikk utrettet i politikk, for idretten og i pressen.

Fra Einar startet AUF lag på Voss sammen med Atle Møen og til han nå måtte legge ned pennen for godt fikk han venner i presse, politikk og i lokalidretten på Voss.

På vegne av AUF og BA-folk som lærte ham å kjenne som en god venn i BA-huset på Tårnhjørnet sendes en hilsen i respekt for hans livsverk.

Hvil i fred Einar!

Trond Tystad