Gå til sidens hovedinnhold

Mistenker ikke at bilbrannen var påtent

Da hjulet punkterte, lot eieren bilen stå over natten. Så tok det plutselig fyr.

For abonnenter

Natt til fredag rykket nødetatene ut til en bilbrann i området Espeland i Indre Arna.

Da meldingen kom inn klokken 0041 var beskjeden at det brant i en parkert bil på en sidevei.

Sigmund Berge var den første som oppdaget bilbrannen i Hardangervegen. Han og moren var på vei hjem fra Hardangervidda da de så flammene.

– Vi var ute og kjørte, og så plutselig en god del flammer og røyk på siden av veien. Jeg parkerte bilen et stykke unna og varslet nødetatene, sier Berge til BA.

– Spennende

Rett ved siden av bilen som sto i brann, sto det i tillegg en annen varebil.

– Det brant godt inne i bilen, og brannen begynte å bevege seg over til bilen som var parkert ved siden av.

– Ble du nervøs?

– Min mor ble iallfall litt nervøs. Jeg syntes det var mest spennende.

Et kvarter etter at Berge hadde varslet, kom to brannbiler og to politibiler på stedet. Brannmannskapet gjorde kort prosess, og meldte brannen slukket klokken 0102, ifølge politioverbetjent Endre Laukeland ved Bergen nord politistasjon.

Mistenker ikke brannstiftelse

Laukeland og politiet har ikke funnet ut hva som forårsaket brannen. De mistenker imidlertid ikke at den er påsatt av noen.

– Vi har ikke gjort noen observasjoner av mistenkelige folk i nærheten, eller gjenstander på stedet. Det er besluttet at bilen ikke beslaglegges, og at det i første omgang blir en forsikringssak.

Ifølge Laukeland ble varebilen parkert av eieren ved Hardangervegen på formiddagen, fordi et av hjulene var blitt punktert.

– Det ene dekket er fullstendig utbrent, og det skal være det samme dekket som var punktert. Det kan være varmgang i forbindelse med parkeringen, men vi vet som sagt ikke, sier politioverbetjenten.

Selv om bilen ikke har blitt beslaglagt, har politiet opprettet sak på forholdet for å finne ut hva som var brannårsaken. Den sølvgrå bilen, som sto ved siden av varebilen i brann, er uregistrert og politiet har ennå ikke fått tak i eieren.

– Vi prater med eier, og folk som var til stede. Etterforskningen får vise hva som har skjedd, men i utgangspunktet er dette en sak mellom person og forsikringsselskap.

BA har pratet eieren av bilen som ble parkert torsdag, men vedkommende ønsker ikke å uttale seg om saken.