Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde lanserer gammel Brann-helt som ny trener

Artikkelen er over 1 år gammel

BAs fotballekspert Mons Ivar Mjelde er klar på hvem han mener bør bli ny Brann-trener etter Lars Arne Nilsen.

Podkast: Mandag ettermiddag kom bekreftelsen på at Lars Arne Nilsen er ferdig som hovedtrener i Brann.

På pressekonferansen fortalte sportssjef Rune Soltvedt at han ikke har startet på trenerjakten ennå, og at han derfor ikke hadde så mye å si om veien videre.

Lytt til BAs Fotballpreik i bunn av saken

Gått gradene i Premier League-klubb

Men i siste utgave av Fotballpreik kommer Mons Ivar Mjelde med en hjelpende hånd til sin tidligere arbeidsgiver. Gulltreneren fra 2007 mener Brann bør sjekke ut den gamle Stadion-favoritten Seyi Olofinjana.

Nigerianeren fikk med seg 34 seriekamper i Brann-drakten før han ble solgt til engelske Wolverhampton for over 20 millioner kroner i 2004. Etter endt spillerkarriere har 40-åringen gått trenerveien i Premier League-klubben, hvor han blant annet har vært tett på ulvenes suksesstrener Nuno Espírito Santo. Olofinjana har også hatt en rolle på klubbens U21-laget, i tillegg til at han har ansvar for å følge opp alle utlånsspillerne deres.

– Seyi har gått den portugisiske skolen i Wolves. De har hatt en voldsom opptur med 3-5-2/3-4-3-formasjonen under Nuno Espírito Santo der. Seyi er en utrolig flink fagmann, som også er vanvittig flink med mennesker. Jeg tror han og Brann kunne vært en utrolig fin match, sier Mjelde.

Men hvordan skal Brann klare å få tak i en trener som i dag hever lønn i Premier League? På grunn av kjærligheten, selvfølgelig!

Olofinjana var ikke lenge i Bergen, men han rakk å finne seg ei åsabu. De er i dag gift, og konen skal ifølge Mjelde ha et ønske om å flytte hjem til byen sin.

- Brann har ingenting å tape på å ta en telefon til Seyi, mener Mjelde.

I Fotballpreik-studio tar gjengen for seg flere ting. Hvordan vil vi huske Lars Arne Nilsen? Har Brann håndtert situasjonen på en god måte, og selvsagt, hvem andre enn Seyi Olofinjana er aktuelle for jobben? Vi lar tankene løpe fritt, og ingen forslag er for dumme!

Så trykk «play» og lytt!

Kommentarer til denne saken