Bergenbios aksjeoppgang onsdag gjør at største eier og mangemilliardær Trond Mohns aksjer blir mye mer verdt. På bare 20 minutter har kursoppgangen løftet verdien av aksjene hans med rundt en halv milliard kroner, melder E24.

Medisinen Bemcentinib

Natt til onsdag ble det kjent at medisinen Bemcentinib fra norske Bergenbio er først ut av seks medikamenter som skal testes av britiske myndigheter for effekt mot covid-19.

Da handelen åpnet på Oslo Børs klokka 9 onsdag, gikk Bergenbio-aksjen opp godt over 100 prosent. Etter en halvtimes handel omsettes den for 41,50 kroner, en økning på 98 prosent fra stengetid tirsdag. Den siste måneden er oppgangen 200 prosent. Selskapet er det tredje mest omsatte så langt.

Liten oppgang

Hovedindeksen ligger ved 9.50-tiden på 764,88 poeng, en økning på 1 prosent. Den siste uken sett under ett har oppgangen vært 3,6 prosent, men det er fortsatt et stykke igjen før nedgangen til nå i år – 18 prosent – eventuelt er hentet inn.

For energisektoren er det så langt en oppgang på 1,5 prosent. mens shippingsektoren går opp 0,8 prosent. For sjømat er det en nedgang på 0,3 prosent.

Mest omsatt er Equinor, som har en oppgang på 1,3 prosent. Så følger Norsk Hydro, som leverte en sterk bedret resultat onsdag. Aksjen stiger 7,4 prosent.

Nordsjøolje omsettes for 21,17 dollar fatet, opp 1,2 prosent.