Klokken 22.00 norsk tid skal den norske stjerneduoen i sandvolleyball forsøke å innkassere nok en stor turneringsseier. Det blir alt annet enn lett, ifølge Mol og Sørum selv. I finalen i selve verdenstourfinalen i Italia venter Ondrej Perusic og David Schweiner fra Tsjekkia.

– Tsjekkia er et lag vi kjenner godt, og vi spiller nesten alltid tiebreak mot dem. De er sterke, og det er et lag som egentlig passer oss litt dårlig, de er vanskelige å spille mot. Det blir en skikkelig tøff kamp, sier Mol til NTB.

Slutten av sesongen

Det er kun de ti beste i verden som får lov til å delta i den prestisjetunge turneringen som avholdes i Cagliari på Sardinia. Turneringen er den siste for sesongen for den norske duoen, noe som merkes på kroppen.

– Kroppen er stiv og har vondter her og der, men det er den siste finalen, og vi må bare gi alt. Så får vi heller ta konsekvensene etterpå, sier Sørum.

Turneringen er enda en mulighet for OL-mesterne til å befeste sin posisjon som det beste sandvolleyball-laget i verden.

– En seier ville jo selvfølgelig bety en ekstra fin bonus på slutten av året, rett og slett. Det hadde vært gøy å bare trone toppen av denne sesongen og vise at vi er best, sier Mol.

Oppturer og nedturer

Det har vært en fruktbar sesong for de norske sandvolleyball-gutta så langt, men sesongen har ikke bare gått på skinner for de høyreiste strandløvene.

– Vi startet sesongen med et brak og to uventede turneringsseirer i Cancún etter litt skader i vinter, men så kom det en midtperiode i oppladningen til OL, hvor vi hadde noen dårlige turneringer. Vi fant ikke rytme, fant ikke timing og droppet i selvtillit. Det føltes litt håpløst, sier Mol.

Den norske duoen dro med seg den dårlige formen inn i OL, men etter noen runder med seg selv, løsnet det endelig for Mol og Sørum.

– Vi begynte å få til ting igjen. Vi begynte å få tilbake tryggheten, få tilbake selvtilliten, fortsetter Mol.

Og de siste månedene har duoen virkelig fått det til å svinge på sanden. OL-gullet i Tokyo ble fulgt opp av EM-gull kun noen få dager senere. Nå venter nok en seiersmulighet for de norske guttene.