Gasslekkasje på Mongstad

Tre timer senere var situasjonen avklart.

DEL

– Vi fikk melding om en gasslekkasje klokken 1750 og sendte store ressurser mot stedet. Nå har vi avbrutt de fleste av dem, men kjører en patrulje frem for å få en oversikt over hva som har skjedd. Det ble iverksatt evakuering, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Arve Samsonsen klokken 1830.

Litt over 100 arbeidere måtte forlate området da alarmen gikk, ifølge Equinors pressetalsperson, Morten Eek.

– I tråd med prosedyrene ble det som var på anlegget evakuert, bortsett fra de som skulle stenge lekkasjen og har beredskapsoppgaver, sier Eek.

Rundt en time senere var mannskap i ferd med å få kontroll på lekkasjen. Ingen personer skal være skadd. Klokken 2053 ble det gitt signal om at situasjonen var avklart og alle kunne returnere til arbeidsplassen.

Det var beredskapsleder på Mongstad som meldte fra om lekkasjen.

– Det er snakk om en blanding av butan og propan som har lekket ut. Dette er eksplosiv gass. Vi vet ikke hvor mye som har lekket ut, sier vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen til BA.

Det lokale brannvernet ved Mongstad har fått ned trykket på anlegget og stengt av gassrørene for å stoppe lekkasjen. Det spyles også med vann for å hindre antenning av gassen.

– Mongstad har gode rutiner når slike ting skjer.

Lekkasjen er imidlertid ikke stoppet ennå. Årsaken er heller ikke klarlagt ennå.

– Det vil vi undersøke etterhvert, sier Eek.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags