Gå til sidens hovedinnhold

Mons Ivar Mjelde: – Jeg tror det er noen som puster lettet ut i dag

Fotballekspert Mons Ivar Mjelde tror det var fornuftig at Kristoffer Barmen signerte for Aalesund. Men han er ikke overbevist av Brann sine sommerkjøp.

Tirsdag ble nok en innholdsrik dag i Sportsklubben Brann. Kristoffer Barmen og Brann kom til en enighet som innebar at Barmen var ferdig som spiller i Brann. Og sent tirsdag kveld ble det offentliggjort at Barmen har signert kontrakt med 1. divisjonsklubben Aalesund ut 2021-sesongen.

– Det er ingen tvil om at det er noen som puster lettet ut i dag, sier BAs fotballekspert Mons Ivar Mjelde.

Han tror ingen parter hadde vært tjent med en langvarig konflikt mellom Brann og Barmen.

– For Brann sin del tror jeg det hadde blitt sirkus hvis han skulle møtt opp på jobb. Jeg tror det er bra for Brann at de får mest mulig ro rundt saken, og jeg tror det er best for Kristoffer å få konsentrere seg om noe nytt. Det er en løsning begge parter bør være fornøyde med, sier Mjelde.

Lettere å få fokus på sport

Mye av det samme sa daglig leder Vibeke Johannesen da hun ble intervjuet av BA i forbindelse med onsdagens trening.

– Tror du situasjonen rundt Brann roer seg ned nå, Mjelde?

– Det er fortsatt noen saker som er under etterforskning. De vil nok dukke opp igjen, men jeg tror det er lettere å få fokus på sport nå enn om Barmen hadde blitt værende. Da tror jeg saken hadde gnagd videre. Også er det litt lettere nå som overgangsvinduet er stengt. Da unngår man spekulasjoner om spillere inn og ut. Horneland (trener) har disse spillerne å forholde seg til, og spillerne vet at det er de som må gjøre jobben, svarer gulltreneren fra 2007.

Slik var overgangsvinduet

Han er likevel ikke overbevist over overgangsvinduet for Brann totalt sett. I løpet av sommeren har de hentet Runar Hove (forsvar), Japhet Sery Larsen (forsvar), Lennart Grill (keeper), Bård Finne (angrep), Sivert Heltne Nilsen (midtbane), Fredrik Pallesen Knudsen (forsvar) og Felix Horn Myhre (midtbane).

Thomas Grøgaard, Jon-Helge Tveita, Kristoffer Barmen, Daouda Bamba, Vegard Forren har forsvunnet ut. I tillegg har keeper Mikkel Andersen både kommet og reist igjen i løpet av sommeren.

– Det gjenstår å se hvor godt de treffer på nysigneringene. I utgangspunktet er Heltne Nilsen og Finne spillere som jeg tror kan gjøre en god jobb for Brann, men det er tydelig at Sivert ikke er i sin beste kampform.

Mjelde ønsker at Brann i all hovedsak henter to typer spillere: Enten unge spillere de kan utvikle, eller mer rutinerte spillere som må levere med en gang.

– Det gjenstår å se om de har truffet godt nok. Jeg tenker det er et overgangsvindu midt på treet. Det er ingenting som hittil tyder på at dette er spillere man tar medalje med, sier Mjelde.

– Jeg synes Brann over flere år har hentet spillere på en hylle som er litt for lav med tanke på klubbens målsettinger. Jeg blir ikke overrasket hvis noen av spillerne de har hentet kanskje ikke blir så sentrale, påpeker Mjelde.

Det er nå landslagspause i eliteserien. Branns neste kamp er borte mot Lillestrøm 11. september. Rødtrøyene ligger som kjent sist på tabellen med ti poeng på 17 kamper.