Musikkbransjefestivalen, som startet i 2016, fronter de nye navnene, musikkens boblende undergrunn. Men på toppen har Vill Vill Vest ofte en spesiell gjest, i kategorien legendemateriale.

Röyksopp i fjor

I fjor var det Röyksopp som samtalte om sin karriere under festivalens konferanseprogram på Litteraturhuset. Sonic Youth-ikonet Thurston Moore har tidligere vært gjest på festivalen.

I år det altså Morten Harket som står på programmet. Kulturjournalist i BA og forfatter Ørjan Nilsson har nemlig skrevet bok om Harket, som kommer i slutten av september. Boken «Hjemkomst. Morten Harket. 1993-1998» fokuserer på Harkets soloår på midten av 90-tallet og gis ut av Forlaget Press.

- Harket er en verdensstjerne i popuniverset, så han er det største navnet festivalen har hatt, sier Vegard Moberg til BA.

Han er daglig leder for BRAK, som arrangerer konferansene under festivalen, som går av stabelen 26. mars og to dager til endes.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Han synes det er veldig stas at Harket, som runder 60 år i september, valgte Bergen og festivalen som ett av sine få steder til å presentere den nye boken.

– Han er ikke en som snakker ofte, så det er veldig gøy at han vil prate om boken hos oss, sier Moberg.

BRAK-lederen er selv spent på hvordan arrangementet med Harket blir.

Det er Audun Vinger, musikkanmelder i Dagens Næringsliv, som skal intervjue Harket og Nilsson på Vill Vill Vest 27. september. Samtalen finner sted på Litteraturhuset.