(Siste)

Vinter betyr for mange av oss kulde, snø – og saltede veier. Det igjen betyr at bilen stort sett er skitten hele tiden, med et lag av størknet grå saltsørpe til langt opp på dørene.

Det er ikke pent – og det er heller ikke bra for bilen din.

Minusgrader

Hvis saltet og skitten får sitte på lenge, kan det fort bli lakkrust og etter hvert enda verre ting. Derfor er det viktig å polere bilen skikkelig før vinteren kommer – og så holde den så ren som mulig gjennom vinteren.

Så hva gjør du da når det er lange perioder med minusgrader? Du må i alle fall ta noen forhåndsregler og sørge for at vasken ikke bare skaper en masse problemer i etterkant.

Kjøre til ”tørking”

De store problemene ved å vaske bil i kula går på fastfrosne dører og vinduer – og låser fulle av is. Det aller beste er å ha tilgang på en oppvarmet garasje eller kan sette fra deg bilen i et oppvarmet parkeringshus. Da er det bare å vaske på vanlig måte, så kjøre bilen rett til ”tørking”.

Har du ikke den muligheten, gjelder det å tørke av så mye som mulig av vannet med en gang. Bruk et rent og mykt tørkeskinn. Dessuten er det lurt å bruke en silikonstift på alle gummilister og ”fylle” låsolje i låsene – før du vasker!

Vask ofte!

Det er også lurt å vaske bilen når den er varm, for eksempel etter en litt lang kjøretur, og så ta en ny kjøretur rett etter vasken.

Generelt er det lurt å vaske bilen ofte, særlig på vinteren. Da blir også jobben enklere, fordi skitten ikke får satt seg skikkelig fast. Her vil du også merke stor forskjell fra en nypolert bil til en som ikke har vært polert på lenge. ”Fersk” polish, gjør at skitten mye enklere slipper taket.