Demonstrerer mot vask

NABOKRANGEL: Roy Arne Josefsen og Brynmor Evans demonstrerer mot vaskehallen som Josefsen mener gjør slik at han må leve i konstant kjemikaliedunst.

NABOKRANGEL: Roy Arne Josefsen og Brynmor Evans demonstrerer mot vaskehallen som Josefsen mener gjør slik at han må leve i konstant kjemikaliedunst. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Roy Arne Josefsen tar saken i egne hender og demonstrerer mot vaskehallen som ligger rett under soverommet hans.

DEL

[Nordlys] – Jeg føler meg rettsløs. Flere ganger har jeg holdt på å klikke, sier Roy Arne Josefsen.

I ett år har det, ifølge Josefsen selv, vært en stank av vaskehall og kjemikaliedunst i leiligheten hans i Stakkevollvegen i Tromsø. Like under leiligheten hans befinner bilpleiefirmaet Express Bilpleie seg.

Etter å ha vært i kontakt med flere forskjellige etater, uten at noe blir gjort, bestemte Josefsen seg for å demonstrere alene utenfor sitt eget hjem.

– Jeg oppfordrer de som kommer for å vaske bilen sin her til å snu, og heller vaske den et annet sted, sier han.

Når han har demonstrerten halv timetorsdag ettermiddag, er det ikke spesielt mange biler som har vært innom.

– Det kom en kar tidligere. Han snudde da jeg fortalte om forholdene vaskehallen skaper i leiligheten min, sier Josefsen til Nordlys sin nettutgave.

Han forklarer at han ser på demonstrasjonen som en siste løsning etter å ha brukt utallige timer på å ordne opp på andre måter.

Under deler av demonstrasjonen hadde Josefsen med seg Brynmor Evans fra Miljøpartiet De Grønne. Han synes Josefsens bosituasjon er skammelig.

– Lokalet under leiligheten hans er regulert til kontor og forretning, mens slik det er nå brukes det til industri. Jeg skjønner ikke hvorfor kommunen ikke kan stenge bedriften til det er blitt søkt om bruksendring og forholdene er forbedret, sier Evans til Nordlys sin nettutgave.

Josefsen sier at både kommunen, politiet og brann og redning har vært på befaring hos bilpleiefirmaet uten at noe har blitt gjort.

– Det stemmer at vi har vært på befaring med tanke på farlige stoffer, men jeg kan ikke på dette tidspunktet si om vi fant noe eller ikke, sier overingeniør Dan Tore Lyseggen ved Brann og redning. (ANB)

Artikkeltags