– Dette er livsfarlig

Sverre Isachsen krever at banen må bli sikrere etter en livsfarlig ulykke på treningen.

Sverre Isachsen krever at banen må bli sikrere etter en livsfarlig ulykke på treningen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med norske Sverre Isachsen i spissen har rallycrossførerne i X Games krevd at banen må bli sikrere etter en livsfarlig ulykke på treningen. Se den sjokkerende videoen!

DEL

Det var finske Toomas Heikkinen som fikk tidenes bråstopp da han ikke klarte å hoppe langt nok over et 20 meter langt gap under treningen. Ford-føreren kommer i over 100 km/t og bråstopper da bilen går rett inn i veggen. Siste nytt om Heikkinen er at han skal ha kommet fra ulykken med et brukket bein og ribbein.

– Dette er livsfarlig! For unngå samme situasjon måtte jeg bråstoppe på hoppet i den forrige runden i Texas, og min teamkamerat Bucky Lasek svingte av hoppet til siden da han skjønte han ikke hadde nok fart, sier Sverre Isachsen, som er den eneste norske rallycrossføreren i USA.

Etter Heikkinens stygge ulykke tok Sverre Isachsen med seg den tidligere verdensmesteren i rally, Marcus Grönholm, og gikk rett til dommerne. De sa at de nektet å kjøre hvis ikke hoppet ble forandret, og de hadde alle de andre førerne, som 8 ganger verdensmester i rally Sébastien Loeb, ekstremsportlegenden Travis Pastrana og Youtube-kongen Ken Block, bak seg.

– Et slikt hopp som de bruker her i USA er spektakulært, men livsfarlig. Vi kan ikke ha det sånn, og har krevd at hoppet blir forandret. Hvis ikke vil vi nekte å kjøre.

Siste nytt er at de skal lage en bru i stedet for et hopp. Det vil si at vi fortsatt vil hoppe, men skulle vi ha for lav fart, så kjører vi bare over brua.

Sverre Isachsen har vunnet EM i rallycross de tre siste årene, men er i år fabrikksfører for Subaru Puma Rallycross Team i det USA-baserte Global Rallycross Championship. Etter en vanskelig sesongstart er 41-åringen fra Hokksund klar for årets tredje runde, og årets høydepunkt, som er en del av gigantiske X Games i Los Angeles, søndag. (ANB)

Se den utrolige videoen her:

Artikkeltags