(Siste)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Tarald spør:

Hei Benny. Leser med litt bekymring om det som nå skjer med Volvo. Jeg har vært fornøyd Volvo-eier i mange år, og mine fem siste biler har vært Volvoer. Nå har jeg lenge gått og sett på en XC60 og planen er å bytte over jul. Men i dagens situasjon og hvis Volvo virkelig blir solgt til Kina, vil du fraråde meg å kjøpe dette merket da? Vil jo nødig kjøpe en så dyr bil hvis bruktverdi og anseelsen til Volvo kommer til å få juling.

Benny svarer:

Heisann Tarald. Skjønner godt at du har lyst på XC60, det er en veldig bra bil.

Nei, jeg ville ikke vært redd for å kjøpe Volvo selv om det nå ser ut som de havner på kinesiske hender. Dagens modeller blir jo ikke noe dårligere av den grunn. Det jeg har lest om dette så langt og om Geely som vil kjøpe Volvo, tyder på at de er både seriøse og langsiktige. De vil kanskje lage noen «spare-Volvoer» for det kinesiske markedet, men hvis Volvo skal kunne konkurrere skikkelig i vår del av verden er de nødt til å ha produkter som er på høyde med de beste i klassen.

Les testen av nye XC60 - klikk her

Personlig vet jeg ikke helt hvor godt jeg liker det som skjer. Men jeg tror på ingen måte at dette vil rasere Volvo. Krysser fingrer for at kineserne vil vise seg å være gode og ikke minst langsiktige eiere. Lykke til med bilvalget!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her