Første seier siden 1955

Nico Rosberg har beste startspor i Kina.

Nico Rosberg har beste startspor i Kina. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nico Rosberg tok en etterlengtet seier for Mercedes da han vant Kinas Grand Prix i formel 1 søndag.

DEL

I sin 111. VM-start kjørte Rosberg, som var i «pole position», inn til karrierens første seier.

For Mercedes smakte også triumfen ekstra godt. Det var den tyske bilfabrikantens første seier i formel 1-sirkuset siden Juan Manuel Fangio i 1955. Mercedes forlot sporten det samme året og kom ikke tilbake under eget navn før i 2010, tross et suksessfullt samarbeid McLaren i en årrekke.

– Utrolig. Det har vært en lang ventetid for laget også. Jeg trodde ikke jeg skulle være så rask i dag. Jeg er svært fornøyd med hele løpet, sa Rosberg.

Men det var ikke første gang et medlem av Rosberg-familien seiret i et Grand Prix-løp. Faren Keke vant ni løp i løpet av sin ni år lange formel 1-karriere og ble verdensmester i 1982.

– Han kommer til å være veldig glad på mine vegne, og jeg skal ringe ham, sa Rosberg junior.

Schumi brøt

Et skår i gleden for Mercedes var at den sjudobbelte verdensmesteren Michael Schumacher måtte bryte løpet. Veteranen hadde nest beste startspor, men fikk problemer med monteringen av et hjul under en stopp i depotet.

– Forhjulet ble løst. Vi må finne ut hvorfor det skjedde. Jeg merket det i den tredje svingen. Det var litt røyk, og dekket var skadet, så jeg bestemte meg for å stoppe, sa «Schumi».

Hamilton i tet

Britiske Jenson Button ble nummer to i løpet, men McLaren-føreren måtte se seg grundig slått av Rosberg, som vant med 20,6 sekunder.

Buttons stallkamerat og landsmann, Lewis Hamilton, overtok sammenlagtledelsen i VM etter at han endte på tredjeplass for tredje gang på rad. Hamilton er to poeng foran Button, mens Fernando Alonso er nummer tre. Ferrari-føreren er åtte poeng bak Hamilton etter en niendeplass søndag.

Neste VM-runde kjøres i Bahrain neste helg. Det har vært usikkerhet rundt løpet på grunn av uroligheter i landet, men både Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) og formel 1-sjef Bernie Ecclestone har bekreftet at løpet vil arrangeres som planlagt. (ANB-NTB)

Artikkeltags