Hei, har du plass til Tyskland?

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg kommer til å få respekt for haikere, sier rallycross-stjernen, som må haike 1500 kilometer etter å ha tapt et veddemål. Se video!

DEL

(Siste) [BA]Årets rallycross-sesong startet elendig for Morvik-gutten. Det gjorde Andreas Bakkerud så frustrert at han uttalte at han skulle haike fra Bergen til Hamburg og siste EM-runde hvis han vant en runde.

Bakkerud gikk til topps i Sverige i sommer, og da kom førerkontakten til rallycrosspromotoren IMG, Tim Whittington, bort til bergenseren og minnet ham på hva han hadde lovet.

Holder ord

Bakkerud er en mann av sitt ord. Tirsdag startet han på den 1500 kilometer lange veien til Hamburg i Tyskland. Tommelen er hans eneste hjelpemiddel.

– Det er meg og teltet mitt. Jeg er veldig spent på hvordan dette skal gå, men jeg ser opp til Lars Monsen og ser på dette som et eventyr, sier en lattermild Bakkerud til BA.no.

– Er du redd du ikke rekker løpet i helgen?

– Jeg har en pressekonferanse i Hamburg klokken fire på fredag. Da må jeg være på plass, sier han.

– Respekt for haikere

BA snakker med ham på telefon en liten stund etter at han fikk haik fra Morvik. Han er allerede på vei til Voss.

– Nå har jeg snart fått gjort unna 100 kilometer. Jeg fikk haik med en snill nabo. Det kommer til å bli vanskelig å få haik hele veien, men jeg tror trikset er å gå inn på bensinstasjoner og spørre trailersjåfører, forteller han.

– Jeg kommer i alle fall til å få respekt for haikere. Jeg har aldri haiket før, men jeg har kjørt forbi ganske mange, sier han og ler.

Går for seier

EM-runden i Tyskland er årets siste. Neste år håper Bakkerud at han får muligheten til å kjøre VM, etter at det ble klart at EM-sirkuset går internasjonalt.

I Østerrike i helgen gikk det ikke særlig godt for Bakkerud. Nå håper han at han kan få oppreisning i den siste EM-runden.

– Man husker alltid det siste løpet best inn i vinteren. Jeg fikk en på trynet i Østerrike, men slik er rallycross. Man må ha litt flaks. Jeg trives godt på banen i Tyskland, forteller han.

– Dette kan ikke være særlig god oppladning?

– Nei, det er det overhodet ikke. Men det er en ny mental utfordring for meg. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken