Her krasjer ølbilen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Se video av den dramatiske utforkjøringen på E16.

DEL

(Siste) [OA] Mandag 29. juli krasjet en tankbil med 10.000 liter øl på E16 i Vang, et par kilometer vest for Tveitabru. Bilen rev blant annet med seg en lyktestolpe på sin ferd ut av veien.

Bak tankbilen kjørte en personbil med dashbordkamera og filmet ferden. Under tittelen her kan du se videoen som ble gjort tilgjengelig på oa.no.

Brukte store deler av veien

– Jeg lå bak ham fra Øye i Vang og helt ned til stedet han kjørte av veien, forteller Ole Sperle fra Øvre Årdal til oa.no.

Han så hvordan tankbilen brukte store deler av veibanen, og var til fare for andre trafikanter. I svingene på E16 sør i Vang gikk det til slutt galt.

Her kan du se Sperles video, som ble overlevert politiet som bevismateriale mot sjåføren.


Lasten gikk tapt

Det var to personer i lastebilen, som tilhørte Hansa Borg Bryggerier. Den ene ble lettere skadd, og ble kjørt legevakta for sjekk etter ulykken.

Kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen hos bryggeriet uttalte til OA dagen etter ulykken at sjåføren fikk mindre skader i albuen og kneet.

Bilen hadde omfattende skader, og hele lasten gikk tapt.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mye øl som rant bort, men det er heller ikke det viktigste når det gjelder denne saken, påpeker hun.

Lastebilen var på vei til Trondheim da ulykken skjedde.

Artikkeltags