Gå til sidens hovedinnhold

Lovende Solberg-test

Artikkelen er over 10 år gammel

Petter Solberg var tredje raskest på shakedown foran den spennende sesongavslutningen i årets rally-VM.

(Siste)

35-åringen jager en plass på VM-pallen sammenlagt i 2010 – og må levere solide varer i Wales denne helgen dersom det skal bli en realitet. Den offisielle testkjøringen onsdag kveld bar bud om at Solberg har en reell sjanse.

Spydebergingen satte tredje raskeste tid på 1,7 kilometer lange testen – og var blant annet ett sekund foran finske Jari-Matti Latvala. Sistnevnte er østfoldingens argeste rival i kampen om VM-bronsen.

Tre-sykdom

Solberg kan samtidig også – dersom alt går hans vei – knipe andreplassen. Det forutsetter at franske Sebastien Ogier får trøbbel i Wales, men lite tydet på akkurat det onsdag. Ogier var raskeste av alle, foran verdensmester Sebastien Loeb.

Shakedown i Wales var for øvrig flyttet til onsdag kveld – som følge av sykdom på trærne der testen egentlig skulle vært kjørt. Arrangøren var redd for smittebæring og tok ingen sjanser.

Første ordinære fartsprøve i Rally Storbritannia kjøres torsdag kveld. Petter Solberg har vunnet fire av de åtte siste utgavene av rallyet, men har ikke vunnet siden 2005.

Oppmuntres av Wilson

Uansett hvordan sesongavslutningen skulle ende, kan østfoldingen ta med seg støtte fra en gammel kjenning inn mot neste sesong.

Ford-sjef Malcolm Wilson mener det nye tekniske reglementet som innføres i 2011 gagner førerne med lavere budsjetter.

– Hvis vi klassifiserer Petter som privatfører også neste sesong, har han sin beste mulighet til å bli verdensmester siden toppårene i Subaru, sier briten til wrc.com. (ANB)