Magne redder liv

Magne Furuholmen har designet årets refleksdagsreflekser.

Magne Furuholmen har designet årets refleksdagsreflekser. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Torsdag arrangeres den nasjonale Refleksdagen for femte gang. Årets reflekser er designet av superstjernen Magne Furuholmen.

DEL

(Siste) – Det er sjelden jeg får muligheten til å lage noe livsviktig. Det jeg gjør til daglig er i beste fall tankevekkende, berikende eller provoserende, sier Magne Furuholmen, kjent som både kunstner og musiker i a--ha.

Han håper å bidra til at flere vil bruke den lille livredderen. Til nå er det solgt drøyt 120 000 lyspærer og lysrør, som er refleksformene Furuholmen valgte.

– Jeg ble overrasket over at ingen hadde tenkt tanken på å bruke lyset som et bilde på refleksens funksjon, sier han. Magne Furuholmen gir sin del av inntektene til Landsforeningen for trafikkskadde.

I fjor viste en landsomfattende telling fra Trygg Trafikk og SpareBank1 Forsikring at kun 15 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks.

- Det paradoksale med refleks er at alle vet hvor effektivt det er, og at det redder liv. Likevel er det svært få som bruker det, sier prosjektleder Carina Henske i Trygg Trafikk.

Hun håper Refleksdagen kan bidra til at flere voksne gjør seg synlige i trafikken.

– Vi er flinke til å passe på at barna våre bruker refleks, men dropper det selv. Ser vi på statistikken er det imidlertid voksne og særlig eldre fotgjengere som ofte rammes av de alvorligste ulykkene, fastslår Henske. (ANB)

Artikkeltags