Norges mest fornøyde bileiere

Lexus CT 200h.

Lexus CT 200h. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lexus knuser alle konkurrentene.

DEL

[Broom.no] AutoIndex 2012 er undersøkelsen hvor 17.000 norske bileiere har gitt sin mening om bil og bilhold. De har svart på ca. 120 spørsmål innen fire kategorier: Selve bilen, forhandleren, verkstedet – og lojalitet. Resultatene fra årets undersøkelse er akkurat klare og viser at vi denne gangen har en klar vinner.

For første gang er Lexus med i undersøkelsen, og debutanten markerer seg sterkt. Lexus tar like godt storeslem: Merket oppnår høyeste samlet poengsum noensinne – og vinner også samtlige underkategorier. Det har aldri skjedd før.

Viktig volummodell

– For oss er det svært tilfredsstillende at kundene plasserer Lexus som soleklar vinner i den mest omfattende og prestisjefylte undersøkelsen i bransjen. Lexus har ikke bare de beste bilene, men kundene er mest fornøyd med oss på alle områder, sier Lexus-sjef Jan Christian Holm i en pressemelding.

Les også: Alt om Lexus på broom.no

Lexus har vært i Norge i mange år, men et begrenset (og eksklusivt) modellutvalg har gjort salget relativt marginalt. Introduksjonen av Golfklasse-bilen CT 200h ga imidlertid Lexus en viktig volummodell. I 2011 solgte Lexus 477 biler, en økning på 160 prosent fra 2008 (183 biler).

BMW på andreplass

Første kvartal i 2012 tyder på at veksten fortsetter, med 179 solgte biler, en vekst på 90 prosent fra første kvartal i fjor. Samtidig med veksten er også forhandlernettet gradvis bygd ut.

Lexus ender for øvrig på 911 av 1000 mulig poeng i undersøkelsen. BMW tar andreplassen og Audi er på tredje. Deretter følger Toyota og Mercedes.

For Toyota-konsernet er dette naturligvis en stor fjær i hatten, med både første- og fjerdeplass i undersøkelsen.

Artikkeltags