(Siste)

TV-profilen er den «alle» skal slå når årets Swedish Touring Car Championship (STCC) starter i Danmark denne helgen. For Tommy Rustad har snytt svenskene for pokalen to ganger i det som er Nordens mest prestisjetunge racingkonkurranse.

Senest var i fjor, da han slo Thed Björk bokstavelig talt på målstreken. Begge førerne endte på 94 poeng, men hakadølen hadde flere seirer.

– Det er ikke tvil om at bilen er konkurransedyktig, og det samme er jeg, sier en tent Rustad.

Drømmebil

Norge er vraket som arrangør av STCC, isteden har danskene fått to runder på Jyllandsringen. Sesongpremieren til helga kjøres nettopp der.

– Jeg har ikke kjørt på Jyllandsringen siden jeg kjørte formelbil der i 1992, så jeg husker ikke så mye av banen.

Han har fortsatt sitt samarbeid med teamet Polestar, som også tok lagtittelen i fjor. Og han kjører fortsatt en Volvo C30.

– Det er gjort en rekke forandringer på bilen i vinter. Først og fremst er fronten på bilen blitt lengre, bredere og lavere. Det gir oss bedre marktrykk og bedre aerodynamikk. Volvo har sin egen vindtunnel, og mye av utviklingen har skjedd der, sier 41-åringen.

Se video fra utviklingen. Artikkelen fortsetter under.

Rutine

Det er stort sett lagkameraten Robert Dahlgren som har stått for testkjøringen. Rustad har selv gjennomført en test i Spania og en på Karlskoga-banen. Det norske håpet stoler på rutinen og den mentale styrken etter å ha gitt de svenske konkurrentene en real knock-out under fjorårets avslutning.

Se video fra testen. Artikkelen fortsetter under.


– Jeg gleder meg til å komme i gang, slår han fast.

Med start nummer 1 som regjerende mester og stemt fram som årets STCC-fører på TouringCarTimes er det han «alle» skal slå. Broom-testføreren gir seg imidlertid ikke før konkurrentene er slått både gule og blå. (ANB)