Gå til sidens hovedinnhold

Petter lover VM-thriller

Artikkelen er over 10 år gammel

Petter Solberg er klar til stormangrep og varsler at kampen om VM-medaljene blir en real thriller.

(Siste)

Sebastien Loeb er for lengst kronet som årets verdensmester i rally – men sølv- og bronsekampen er på ingen måte avgjort foran helgens sesongavslutning i Wales. Snarere tvert i mot.

Hele fire førere kjemper om to medaljer, og Petter Solberg hungrer etter den ene av dem. Spydebergingen er forberedt på et bikkjeslagsmål i det som er ett av hans absolutte favorittrallyer.

– Jeg kan love dere at det blir en thriller fra første stund, sier Solberg.

Gode minner

35-åringen har ikke vunnet en VM-runde siden i 2005. Den gang sto han øverst på seierspallen nettopp i Rally Storbritannia. Og de gode minnene fra Wales stopper ikke der.

Solberg har vunnet fire av de åtte siste VM-rundene på britisk jord – og er i tillegg den av dagens førere som har kjørt sesongavslutningen flest ganger.

Kanskje figurerer han igjen i toppen av resultatlista kommende søndag.

– Jeg har så lyst til å stå på pallen. Ikke bare etter Rally GB, men også for VM totalt. Vi har stått på og jobbet hardt i hele år, med en plass på pallen i VM som mål, og nå har vi faktisk muligheten, sier Solberg.

Seier gir medalje

Forutsetningene foran avslutningsrunden er krystallklare. Verdensmesteren fra 2003 er fjerdemann i sammendraget – men har ikke mer enn fem poeng opp til Jari-Matti Latvala på plassen foran.

Det betyr kort og godt at seier i Wales sender Solberg forbi finnen, uavhengig av hva sistnevnte finner på. Seier i en VM-runde gir 25 poeng, mens plassene deretter gir henholdsvis 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 og 1.

Umulig for Petter Solberg er det heller ikke å innhente Sebstien Ogier i kampen om andreplassen i VM. Franskmannen har i øyelikket 16 poeng til gode på sin norske konkurrent.

Dani Sordo er femtemann – 11 poeng bak Solberg.

Avskjed med bilene

Sist helg gjennomførte Solberg en siste test på walisisk jord – for å stå best mulig rustet til sesongavslutningen.

– Etter totalt 16 mil med kjøring, fikk vi testet forskjellige differ og oppsett for støtdempere. Vi har gjort alt for å sikre at vi skal ha en bil som sitter perfekt på helgens prøver, fastslår spydebergingen.

Rally Storbritannia starter med en publikumsetappe torsdag kveld. Med på startstrek er også storebror Henning Solberg, som i likhet med konkurrentene tar avskjed med dagens VM-biler. Neste sesong må samtlige VM-førere benytte tilnærmet samme biltype som nå benyttes i S2000-klassen.

– Også rallysporten trenger fornyelse og utvikling, og jeg mener de nye bilene fra neste år vil bli et skritt i riktig retning for sporten. Jeg tror det blir jevnere konkurranse og mer interessant for publikum, sier Henning Solberg. (ANB)