Gå til sidens hovedinnhold

Petter trosset problemene

Artikkelen er over 10 år gammel

Petter Solberg slet både med motoren og girkassen fredag. Likevel er han med for fullt i kampen om sin første VM-rundeseier på fem år.

(Siste)

Etter sju fartsprøver av VM-runden i Wales, er Solberg 1,8 sekund bak VM-vinner Sebastien Loeb. Begge kjører Citroën C4 og de følger hverandre som skygger på de glatte veiene i Wales.

Solberg hadde problemer med motoren og girkassen, men lå med i toppen gjennom hele dagen.

– Posisjonen vi er i er helt utrolig med tanke på de problemene vi har hatt, sa nordmannen ifølge wrc.com.

– Uten problemene vi hadde på ettermiddagens runde, hadde vi helt klart vært langt foran. Vi merket at noe var galt med girkassen på SS4 og det ble verre og verre utover, sa Solberg.

Nordmannen sa seg godt fornøyd med annenplassen. Han var også fornøyd med å starte som annen bil lørdag.

Fredagens fartsprøver ble en glatt affære. Etter en natt med regnvær og også noen dråper underveis, ble det sølete og glatt for førerne.

Finsk punktering

Jari-Matti Latvala ledet før fredagens fartsprøver, og hadde også førsteplassen før den siste prøven fredag. Men da dagen skulle avsluttes, gikk det galt. Finnen punkterte og falt ned til sjetteplass sammenlagt.

Han er over minuttet bak Loeb.

– Forholdene var veldig vanskelige i dag, så hvis man presset for hardt var det veldig lett å kjøre av veien. Grepet ble bedre utover ettermiddagen, men det var fortsatt ikke lett, forklarte Loeb.

Solberg var nest best på den andre prøven, tredje best på de to neste, før det første servicestoppet for dagen. Han fulgte opp med tredjeplass på den femte prøven og var sjette raskest på den sjette. På den sist prøven for dagen var han nest raskest.

Avskjed med WRC-bilene

Det som er spesielt med Rally Wales er at det siste gang man kjører med de tradisjonelle WRC-bilene. Fra neste sesong er det S2000 som gjelder.

Henning Solberg er tilbake i sin Ford Focus WRC-bil etter å ha kjørt en S2000-bil i de siste VM-rundene. Han ligger på sjuendeplassen 2.30 minutt bak lederen, mens Mads Østberg ligger på niendeplass 3.38 minutter bak.

Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia S2000 innledet bra torsdag, men falt litt tilbake og holder 11.-plass - 5.10 minutter bak teten.

Rallyet avsluttes søndag etter 20 prøver. (ANB-NTB)