Gå til sidens hovedinnhold

Petter vet ingenting

Artikkelen er over 10 år gammel

Han er WRC-fansen store helt og kjører fra førerne på fabrikkslagene. Likevel har Petter Solberg ingen anelse om hva han gjør neste år.

(Siste)

Petter Solberg avsluttet en strålende sesong med å gi den suverene VM-vinneren Sebastien Loeb kamp helt inn til døra under årets siste VM-runde i rally. Loeb, som allerede var verdensmester før Rally Storbritannia, sa etter målgang at dette var sesongens høydepunk.

– Dette er det meste jeg har blitt presset denne sesongen, og jeg måtte gi absolutt alt. Det var en skikkelig kamp, og utrolig moro, sa fabrikksføreren til Citroën.

Faktisk var franskmannen så presset at han faktisk snurret på en av fartsprøvene. Det er sjeldent kost av den mannen.

– Ikke sett kona

Solberg har virkelig gitt fabrikksguttene kamp i sin privateide og teknisk dårligere Citroën. Hele åtte pallplasser og en tredjeplass sammenlagt vitner om et virkelig solid nedlagt arbeid i team Solberg.

– Vi har jobbet natt og dag, og jeg har nesten ikke sett familien min på to år. Jeg er heldig jeg fortsatt er gift, sier han til crash.net.

Til tross for stor sportslig suksess har tilbudene uteblitt. Nå vet faktisk ikke 35-åringen (fyller 36 torsdag) hva framtiden bringer.

– Helt ærlig, det er ingenting klart for neste år. Man kan snakke med så mange personer man vil, men når ting ikke er 100 prosent sikkert får man ikke gjort noe. Jeg er veldig motivert, jeg vil fortsatt kjøre og fighte, sier han.

«...da er WRC død for meg»

Det, altså at framtiden er usikker, er dårlig nytt for fansen.

«Om denne mannen ikke får et fabrikkssete neste år er WRC død for meg. Petter er selve sjelen til rally, og ingen har en slik kjærlighet og pågangsmot. Det er en gråtende skam at han ikke har en avtale», skriver en av dem som har kommentert artikkelen på crash.net, runnah.

De andre som har kommentert er av samme oppfatning.

Men «Mr. Hollywood» har ikke gitt opp.

– Ting vil ordne seg, vi må bare se hva som skjer. Om ikke alt går i orden må jeg bare finne en annen sport. Det er kun to fabrikkslag i WRC og ok, jeg tipper alle syns det samme som meg, at det er litt synd. Men hva kan man gjøre? Jeg kan kun yte mitt beste, sier han.

2011-sesongen starter med Rally Sverige 13. februar, så Solberg har fortsatt litt tid på seg. (ANB)