(Siste)

Det går stadig fortere med Norges eneste verdensmester i rally, Petter Solberg.

For knappe to uker siden noterte han seg for årets første pallplass da han rattet bilen inn til tredjeplass på Sardinia – til tross for tekniske problemer underveis.

Grus og asfalt

Nå forflytter lagene seg til Argentina hvor blant annet fartsprøven El Condor venter. Rally Argentina er kjent som et vanskelig rally som tærer hardt på både bilen, dekkene og føreren.

– Det hadde vært helt topp om vi kunne fulgt opp tredjeplassen på Sardinia med en plass på pallen i Argentina også, sier Solberg.

Arrangørene har valgt å legge flere partier i løypene på asfaltdekke, og det hele avsluttes med en såkalt «Power Stage» direkte på TV.

– Vi har vært en dag og testet før dette løpet, og er godt forberedt, så det skal absolutt være mulig. Jeg liker også prøvene i Argentina veldig godt, og det skal bli spennende og se hvordan det blir med de lange asfaltpartiene som er på et par av prøvene, melder Solberg.

Storfavoritt

De to fartsprøvene som skal kjøres både på grus og asfalt er El Condor - Cuesta Blanca og Las Jarillas – Falda del Carmen.

Storfavoritt er nok en gang Sebastien Loeb, som har vunnet de fem siste gangene WRC har kjørt i det søramerikanske landet. Franskmannen leder også VM med 100 poeng, sju foran finske Mikko Hirvonen. Solberg er nummer fem med 46 poeng.

Mannen som er nummer seks, Mads Østberg, er også på plass i Cordoba, mens Henning Solberg som har slitt voldsomt så langt i år står over denne VM-runden. (ANB)