Rosberg i beste startspor

Nico Rosberg har beste startspor i Kina.

Nico Rosberg har beste startspor i Kina. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nico Rosberg (26) var kvikkest i kvalifiseringen foran Kinas Grand Prix i formel 1.

DEL

Rosberg starter i første rekke søndag med lagkamerat Michael Schumacher.

De to tyske Mercedes-førerne har dermed et glimrende utgangspunkt før løpet i Shanghai. Mercedes gjorde comeback med eget lag i formel 1 før 2010-sesongen, men har ikke sikret seg beste startspor siden argentineren Juan Manuel Fangio klarte det i Italias Grand Prix helt tilbake 1955.

Mercedes forlot sporten det samme året og kom ikke tilbake under eget navn før i 2010, tross et suksessfullt samarbeid McLaren i en årrekke.

Nettopp McLaren og Lewis Hamilton hadde opprinnelig neste beste tid i kvalifiseringen, men briten gjorde et uanmeldt skifte av girkasse og trekkes dermed fem plasseringer tilbake. Michael Schumacher har vunnet i Kina hele sju ganger, sist i 2006 for Ferrari. 43-åringen ble nummer tre i lørdagens kvalifisering og rykker dermed fram til nest beste utgangspunkt.

– Dette er en herlig følelse. En spesiell stund for hele laget, uttalte Nico Rosberg, som er sønn av den finske verdensmesteren i formel 1 fra 1982, Keke Rosberg.

26-åringen vant kvalifiseringen med klar margin. Over halvsekundet skilte ned til Hamilton. Regjerende verdensmester Sebastian Vettel skuffet stort. Red Bull-føreren ble bare nummer 11 lørdag. Det er Vettels svakeste plassering i en kvalifisering på 42 konkurranser. (ANB-NTB)

Artikkeltags