Snipp, snapp, snute...

Mitsubishi Outlander.

Mitsubishi Outlander. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

...så var Outlander-eventyret ute. Siste Europa-produserte bil ruller av samlebåndet i år.

DEL

(Siste) [Broom.no] Trodde du Norges-favoritten Mitsubishi Outlander bare ble produsert i Japan? Da tar du feil. Siden 2007 har Outlanderne for det europeiske markedet også blitt bygget i Nederland, nærmere bestemt på NedCar-fabrikken i Born.

Denne fabrikken har røtter tilbake til 1967 og var lenge samarbeidsprosjekt mellom Volvo, Mitsubishi og den nederlandske staten. I 2001 tok Mitsubishi over som eneeier, men det har lenge vært gått rykter om nedleggelse.

Volumene har nemlig vært små. Kapasiteten er på 200.000 biler i året - i fjor endte antallet på beskjedne 50.000.

Tungt i Europa

Nå er nyheten om at Mitsubishi avslutter sin produksjon på NedCar-fabrikken ved utløpet av 2012 akkurat ute. I dag ruller småbilen Colt ut side-om-side med Outlander. Begge disse bilene nærmer seg slutten av modellsyklusen, det har nok vært med på å forenkle avgjørelsen for Mitsubishi.

Mens det går bra for konsernet andre steder i verden, har Europa vært et lite problemområde de siste årene. I 2007 solgte Mitsubishi 340.000 biler i vår verdensdel, i fjor var antallet nede på 218.000. Det gjør det også mindre interessant å ha egen fabrikk i Europa.

1500 ansatte

Heretter skal det europeiske markedet få bilene sin fra Japan og Thailand. Konsernet har for øvrig også fabrikker i Kina og Brasil.

Den nederlandske fabrikken produserte i mange år DAF-modeller. Deretter kom Volvo 340/360 som ble laget i årene mellom 1976 og 1991. Volvo 440/460 og 480 ble også produsert her – før fabrikken gikk over til søstermodellene Volvo S40/V40 og Mitsubishi Carisma. Mitsubishi Space Star og Smart ForFour har også rullet ut fra disse samlebåndene – før det til slutt altså var Colt og Outlander igjen. (ANB)

  • FLERE MOTORSAKER KAN DU LESE HER!

Artikkeltags