(Siste)

Spydebergingen hungrer etter sin første VM-seier på fem år, og har de siste månedene bevist at den nærmer seg. I Rally Frankrike sist var han på pallen for sjette gang denne sesongen.

Denne helgen kommer det en ny sjanse - og Solberg beviste torsdag at han blir å regne med i Spania. På den obligatoriske testkjøringen suste østfoldingen inn til nest beste tid - bare slått av verdensmester Sebastien Loeb med 1,1 sekund.

Høyt tempo hele veien

Solberg og kartleser Chris Patterson kjørte den tre kilometer lange test-traseen fem ganger - og satte gode tider hele veien. Samtidig var det tett bak verdensmesteren fra 2003. Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen var henholdsvis bare ett og tideler bak.Torsdagens test ble kjørt delvis på asfalt og delvis på grus.

Forholdene var tørre, akkurat som Solberg har ønsket seg fredag. Spydebergingen er fjerdemann på veien på åpningsdagen, og ser gjerne at de først startende tar jobben med å feie løsgrusen bort fra underlaget.

Skulle det imidlertid begynne å regne fredag, vil det være en stor fordel for dem med tidlig startnummer.

Rullet av veien

Favoritt i Spania må Sebastien Loeb finne seg i år være - uansett vær. Franskmannen, som sikret seg årets VM-tittel på hjemmebane sist, har vunnet de fem siste VM-rundene på spansk jord. Petter Solberg har til sammenlikning plasseringene 4, 5, 6, 7 og 13.

Mest uheldig på torsdagens shakedown var Kimi Räikkönen. Finnen gikk like godt rundt med sin Citroën og påførte bilen så store skader at det blir uaktuelt å starte helgens VM-runde. Dermed er Rally Spania én attraksjon fattigere.

Årets 12. VM-runde innledes med seks fartsprøver fredag. Totalt skal det kjøres 16 etapper før vinneren kåres søndag.

Petter Solberg kjemper en hard kamp om tredjeplassen i årets VM, og må forsøke å holde Jari-Matti Latvala bak seg i Spania. Finnen har 11 poengs forsprang til østfoldingen i kampen om den nevnte pallplassen. Samtidig er spanske Dani Sordo bare åtte poeng bak Solberg.

Det blir et bikkjeslagsmål. (ANB)