(Siste)

Det er ikke hverdagskost i rally-sammenheng at en privatfører kjører seg inn på VM-pallen sammenlagt. Søndag styrket Petter Solberg sine sjanser til å klare nettopp det.

Spydebergingen forsvarte sin tredjeplass i Rally Frankrike gjennom samtlige prøver på avslutningsdagen, og spiste seg dermed ytterligere innpå finske Jari-Matti Latvala i VM-sammendraget.

Finnen endte til slutt på fjerdeplass i Frankrike – og tapte tre VM-poeng til Solberg. Foran sesongens to siste runder skiller det 11 poeng i Latvalas favør.

Sordo også med

Samtidig meldte Dani Sordo seg også på i kampen om den siste pallplassen i VM. Spanjolen ble andremann i Frankrike – og er ikke mer enn åtte poeng bak Solberg foran avslutningen i Spania og Wales.

Alt tyder med andre ord på at det blir en kamp til døra om tredjeplassen i årets VM.

Solberg gledet seg søndag over tredjeplassen, men ergret seg litt over at han valgte feil set-up på bilen under fredagens kjøring.

– Det var synd vi tapte så mye tid i gjørma, men jeg hadde ikke gjennomført noe testing under slike forhold, sa han til wrc.com.

– Men dette føles uansett fantastisk, vi er på pallen igjen og det betyr mye for VM-sjansene mine at vi plasserte oss foran Jari-Matti, tilføyde verdensmesteren fra 2003.

Han kunne juble for sesongens sjette pallplass. Det er flere enn noen annen privatfører har klart før ham.

Kongen kronet

Spenning er det imidlertid ikke i teten i årets VM. Sebastien Loeb tok søndag sin femte strake seier i Rally Frankrike – og sikret seg samtidig sin sjuende VM-tittel.

Helgens triumf var Loebs 60. i VM-sammenheng, og mindre spesielt ble det ikke av at målgangen var lagt til hans egen fødeby Haguenau. Vel i mål kunne en følelsesladet Loeb ta i mot hyllesten.

Loeb endte til slutt 35 sekunder foran Dani Sordo – etter 19 kjørte etapper på hjemmebane. Opprinnelig skulle det vært kjørt 20 fartsprøver rundt storbyen Strasbourg, men den nest siste måtte avlyses på grunn av fare for publikums sikkerhet.

Vanskelige forhold

Sebastien Ogier måtte nøye seg med sjetteplass i Frankrike etter teknisk trøbbel lørdag, men har likevel forholdsvis god kontroll på andreplassen i VM sammenlagt.

Franskmannen har for eksempel 33 poengs forsprang til Petter Solberg når to runder gjenstår.

Henning Solberg ble niendemann i rallyet og knep to VM-poeng. Det var sterkt – tatt i betraktning at han stilte til start i en S2000-bil i Frankrike.

Storebror Solberg kjempet lenge en hard kamp om seieren i S2000-klassen med Eivind Brynhildsen, men søndag fikk sistnevnte problemer og måtte bryte. (ANB)