(Siste)

Den regjerende europamesteren kunne notere seg for sin 15. rundeseier i divisjon 1. Seieren betyr at han leder EM sammenlagt med 74 poeng, ni flere enn Michael Jernberg og 16 flere enn Kenneth Hansen.

Isachsen var raskest under lørdagens tidstrening, og han vant også den 1. omgangen da. Søndag vant han annen omgang og valgte å stå over tredje omgang mens teknikerne hans brukte tiden på å finjustere bilen.

– Løpet var helt kanon, og bilen gikk perfekt. Jeg er helt sikker på at jeg har det beste teamet og mekanikere i Europa. Spesielt vil jeg takke bror min og kona som støtter meg, sa Isachsen til NTB.

– Jeg kjørte hva bilen holdt i A-finalen og tenkte ikke på å spare bilen, for da går det galt. I siste runde kjørte jeg for fort inn i alternativsporet, og i svingen skled jeg ut. Men det holdt til seier i A-finalen foran Jernberg og Hansen.

Unggutt

Unggutten Lars Eivind Enerberg (20) fra Toten vant divisjon 2 rett foran nesen på landsmennene Ole Kristian Nøttveit og regjerende europamester Knut Ove Børseth. De to sistnevnte er veteraner, mens Enerberg kjører sin første sesong i EM. Seieren i Ungarn var hans første.

Han har kjørt to år som junior og vant tre NM-runder i 2009.

– Det var helt utrolig å vinne her. Det var litt trangt i starten. Jeg kjørte innom alternativsporet i den andre runden og kom ut som leder i A-finalen. Der holdt jeg meg helt til mål. Det var en opplevelse å ta imot jubelen fra 12. 000 tilskuere, sa Enerberg til NTB.

Slet

Øvrige norske kjørere slet med tekniske problemer. Ludvig Hunsbedt var i A-finalen, men like før start røk en drivaksel da han varmet opp hjulene. Dermed var det bare å kjøre etter konkurrentene i A-finalen. Mats Lysen kjørte inn til tredjeplass i B-finalen.

Guttorm Lindefjell og Morten Bermingrud havnet på 2.- og 5.-plass i C-finalen. (ANB-NTB)