(Siste)

Solberg kan dermed ha skaffet seg en liten fordel foran denne ukens VM-runde – som følge av mandagens test på gruslagte newzealandske veier. Som privatfører i VM-sirkuset har nemlig spydebergingen noen fordeler.

WRC-regelverket sier at fabrikksførerne pent må holde seg unna testkjøring i dagene før en VM-runde. Privatførere har ikke den samme begrensningen.

Det betyr kort og greit at mens Petter Solberg mandag testet alternative oppsett på bilen på New Zealand, måtte VM-leder Sebastien Loeb holde seg i ro.

Vant i 2004

Østfoldingen akter å bruke mandagens test til å få på plass de siste detaljene – som vil gjøre bilen optimal når VM-festen braker løs fredag.

– Vi har allerede lært mye om hvordan bilen bør være på grusrally. Resultatet de siste tre rallyene beviser vel egentlig at vi er på vei i riktig retning. Testen nå er for å finne det rette for Rally New Zealand, sier han.

35-åringen, som har tre strake pallplasser på like mange VM-runder de siste månedene, har i tillegg bevist tidligere at han behersker forholdene på New Zealand.

I 2004 – året etter at han ble verdensmester – vant han VM-runden, som kjøres i området rundt Auckland.

– Jeg gleder meg virkelig til å kjøre her. Må nok innrømme at dette er et av mine favoritt-rally, sier Solberg.

Gode minner

Også storebror Henning bruker gode minner fra New Zealand for å hente fram godfølelsen foran sesongens femte VM-runde.

– Rally New Zealand er et bra rally for min del. Jeg satte noen gode tider her i 2008, da jeg var her sist, sier Solberg – som den gang vant et knippe etapper og ble nummer ni til slutt.

I Tyrkia sist ble det imidlertid trøblete for Solberg og kartleser Ilka Minor fra Østerrike. Duoen brakk en styrearm på bilen allerede på åpningsetappen, og måtte avbryte den dagens kjøring.

– Vi hadde flaks, og det var skuffende at vi måtte bryte dag én. Etappene var harde for bilen, og det var forferdelig gjørmete på avslutningsdagen. Jeg prøver uansett mitt beste, og skal gjøre alt jeg kan for å produsere noen gode tider på New Zealand, sier Solberg.

400 kilometer

Rallyet starter med shakedown torsdag. Deretter skal førerne tilbakelegge nesten 400 kilometer fordelt på 21 fartsprøver – før målgang søndag.

Sist det var VM-rally på New Zealand, i 2008, vant Sebastien Loeb. Og den regjerende verdensmesteren må finne seg i å være favoritt igjen. Franskmannen leder årets VM med ikke mindre enn 40 poeng på Petter Solberg – etter en gnistrende sesongstart. (ANB)