– Den ble solgt for en time siden, gitt

Av

Kanskje ikke så rart at folk ble nysgjerrige?

Figuren Palle elsker rånete biler og pene damer. Men nå har han solgt bilen sin.

Figuren Palle elsker rånete biler og pene damer. Men nå har han solgt bilen sin. (Foto: )

DEL

BA+ for kun kr 99!

I forbindelse med at mange fikk både feriepenger og skattepenger i slutten av juni var det nok en del som drømte om å få byttet bil før sommerferien.

I alle fall var det stor trafikk på bruktbilmarkedet, skriver Broom.no.

Det merket man også hos rubrikktjenesten finn.no.

Og blant de aller mest populære annonsene var amerikaneren som vi har bilde av her. Det er ikke akkurat noen hverdagslig bil – men en strøken 1957-modell Chevrolet Bel Air.

Vi tok en telefon til selgeren for å høre hvordan det gikk.

– Jo, du den ble solgt for en time siden, gitt, forteller Stian Juliebø.

– Såpass ja. Tror du de lettkledte damene på bildene i annonsen hadde noe å si for at salget gikk såpass kjapt?

– He, he, tja, de bidro vel kanskje til at trafikken på annonsen ble litt høyere i alle fall.

En ting er for øvrig at bilen er rålekker og sterkt modifisert – noe ganske annet er det at vi her snakker om en «kjendis».

THE SHOW MUST GO ON

Jada, for dette er nemlig bilen som brukes i revyshowet «Klypa» – som farter rundt om i hele Norge, fra nord til sør. Blant kjennere er den bedre kjent som Palle.

Showet har blitt vist på alt fra Rick's i Bergen og Olavshallen i Trondheim – til oljeplattformen Snorre A.

Men nå er det altså slutt på revykarrieren, for Palles del i alle fall.

– Hva med showet, da?

– Det fortsetter uten bilen – vi har andre stående som kommer til å bli brukt i stedet.

DYRISK OG DYRT

Men selv ikke lettkledte damer og nok krom til å dekke Sør-Norge er nok til å sikre topplassen blant de mest søkte bilene. Der ligger nemlig en annen godbit: Koenigsegg CCR CCXR Edition.

Jada, navnet er langt – men så er det noen dyriske krefter også da. Vi snakker om 4,8 liters motorvolum, 1018 hk og 0–100 km/t på 2,9 sekunder.

Toppfarten er beregnet til et sted over 400 km/t.

Den typen hastighet er mulig takket være at hver hestekraft kun har 1,26 kilo å drasse på – og naturligvis noe at bilen har noe av det mest aerodynamiske designet du kan finne.

Dessuten er dette en av bare totalt seks produserte av denne modellen – så her slipper du å tenke på at naboen kjører rundt i samme bil.

Prisen? Jo, den vil lette kontoen din for 9,8 millioner kroner. Men det er jo ingenting – sammenlignet med å kjøpe din egen romferje.

VOLVO MED KLEM

At nordmenn ellers har et rimelig variert forhold til sine biler, skjønner vi når det kommer til den neste mest søkte bilen. Nå er vi tilbake med beina godt planet på jorden.

Her finner vi nemlig en god, gammel kjenning: Volvo 242. En lekker coupe fra 1978. Men tro ikke at den er noen sinke – ifølge annonsen er det intet mindre enn 700 hk å rutte med.

Men annonsen forteller også at bilen nå er solgt – uten motor og gir. Så det er altså fremdeles muligheter...

REPRISE PÅ CCXR

Videre på listen finner vi på tredjeplass tidligere omtalte Chevrolet – før en ny amerikaner dukker opp. Dette er også en bil vi har omtalt og som kan smykke seg med tittelen Norges flotteste bil.

Deretter følger faktisk en ny Koenigsegg CCXR – riktignok et år eldre enn den forrige, men likevel ganske så heftig.

Denne er noen millioner kroner billigere også: Nærmere bestemt 6,9 millioner kroner.

LETTKLEDD DAME

Videre følger en ny amcar – med en ny lettkledd skjønnhet på panseret. Det er en av kun 530 produserte Mustang GT500KR fastback med manuell girkasse.

Det medfølger både kjøpsdokument fra 1968 og en masse annen dokumentasjon og historikk.

Selger opplyser at bilen er gått 88.000 km – og at den ble renovert på 90-tallet, slik at den nå fremstår i meget fin stand.

VÅTE DRØMMER

Går vi videre nedover på listen dukker det opp en bil undertegnede fremdeles har våte drømmer om. Det er nemlig Rolls-Royce Ghost – samme typen som jeg og Benny hadde test på i høst. For en bil!

Det finnes mye rart der ute – men få kan måle seg med en vaskeekte Rolls! Her snakker vi komfort i første klasse – og motorisering som sørger for at du ikke trenger bekymre deg for å bli sen til gallamiddagen.

Prisen er deretter – men la oss ikke kræsjlande med å snakke om den. Drøm videre – det finnes jo alltid Lotto ...

CHAMPAGNE I LYSKRYSSDUELLEN

Det slutter imidlertid ikke med luksusbiler der – like bak følger nemlig luksustralla Maybach 57. Det er en 2006-modell – som i sin tid kostet 6,2 millioner kroner. Nå kan den bli din for 1,79 millioner. Med på kjøpet får du en aldeles hysterisk 5,5-liters motor med 550 hk.

Det betyr at du i en lyskryssduell kan sitte avslappet i baksetet med champagneglasset i den ene hånda - mens du vinker farvel til sportsbilen ved siden med den andre.

MER VOLVO

Så lander vi igjen – og også denne gangen er det en klassisk Volvo – nærmere bestemt en 1987-modell 240. Og igjen snakker vi motorisering utenom det vanlige. Eller hva sies til 610 hk? Prisen er langt hyggeligere enn de to foregående bilene – nemlig 140.000 kroner pluss omregistrering.

Vi avslutter Topp 10-listen med en ny Volvo! Tre av de ti meste leste annonsene i juni var altså Volvoer. Her er det snakker vi om en 1973-modell. Og ja, du gjettet riktig – den har ikke vanlig motorisering denne heller. 470 gamp burde holde til sånn passe skyv.

Så hva har vi lært av juniannonsene? Tja, minst tre ting:

1. Damer på bildene hjelper på trafikken til annonsen

2. Koenigsegg er en bil mange nordmenn drømmer om

3. Hvis du møter en gammel Volvo i et lyskryss – så tro ikke at du har en sjanse!

Artikkeltags