BA.no møtte Henriksen på Festplassen søndag under årets vårmønstring for motorsykler. Der viste han stolt frem sin Suzuki GSX med 1000 kubikk.

– Jeg brukte fem og en halv time på å polere den, sier han stolt.

– Hvor fort går den?

– I 300 km/t.

– Hvor fort har du kjørt den?

– I 300.

– Hvor?

– I Damsgårdstunnelen.

– Hva?!

– Den bruker 21,5 sekunder fra 0 til 300 kilometer i timen. Du kommer opp i den farten akkurat før fotoboksen- hver vei.

– Hvordan føles det?

– Egentlig er det kjipt å gjøre det i en tunnel. Men det er ikke noe valg i Hordaland. Her er det ingen baner, vi må hel til Rudskogen for å kjøre på bane. Hadde vi hatt bane her, så ville jeg i alle fall fått utløp for fartsbehovet der og kjørt langt roligere på veiene.

– Har du blitt tatt noen ganger?

– To ganger i fjor sommer, heldigvis unngikk jeg å miste lappen. Det var så vidt. Jeg tapte vel 9500 kroner på det, men om det var en lærepenge- det vet jeg ikke, sier Henriksen til BA.no.

– GALSKAP

Jens Kleppe er leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Han er sjokkert over Henriksens innrømmelser.

– Dersom noen finner på å kjøre i så høy hastighet, så er det sjokkerende. Alle skjønner galskapen i dette, det trenger vel ingen nærmere kommentar, sier Kleppe til BA.no.

Han kan ikke huske at noen har blitt tatt i mer enn cirka 200 kilometer i timen tidligere, men han er klar på dersom man kjører i 300 kilometer i timen vil man miste førerretten for alltid. I tillegg kan man vente seg ubetinget fengsel.

– Man viser jo at man ikke bør ha førerkort dersom man gjør noe sånt. For meg er det ubegripelig at noen synes dette er noe å skryte av. Denne mannen må bli voksen. Han må slutte å utsette seg selv og andre for stor fare på denne måten. Dette er selvsagt livsfarlig,sier Kleppe.

Han sier sjåføren ikke skal føle seg for trygg dersom han skulle finne på et tilsvarende stunt igjen.

– Vi har mange kontroller, og det er stor fare for å bli fanget opp av oss, sier Kleppe.